شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا
آشنایی با ویتامین K
از آنجایی كه در تشكیل عوامل انعقادی ٢و۵ و٩ و۰١نقش دارددر پیشگیری از خونریزی های داخلی و خارجی و كم كردن خونریزی عادت ماهیانه نقش ایفا مینماید. همچنین در اكسیداسیون اسید گلوتامیك نیز نقش دارد. كمبود آن می تواند منجر به افزایش زمان پروترومبین و خونریزی , اكیموز و سلیاك و كولیت و اسپرو گردد.از جمله منابع این ویتامین میتوان به ماست آلفا آلفا, زرده تخم مرغ, روغن بزرك یا كتان, روغن سویا, روغن كبد ماهی و برگ سبز سبزیجات اشاره نمود.اشعه ایكس و اسعه رادیواكتیو و آسپرین و آلودگی هوا از جمله عوارض لز بین برنده آن هستند و مقدار این ماده مغذی در غذاهای منجمد شده كمتر از غذاهای طبیعی است.
آشنایی با ویتامین E
یك ویتامین محلول در چربی است.این ویتامین در بافت كبد و چربی و قلب و عضلات بیضه ها و رحم , خون و غده هیپوفیز و غدد فوق كلیوی ذخیره میگردد. این ویتامین را بعلت خواص آنتی اكسیدانی اش ویتامین جوانی میدانند. همچنین این ویتامین موجب رسیدن مقادیر زیادی از اكسیژن به بدن می شود و موجب افزایش طاقت و تحمل حین انجام فعالیت هعای بدنی می شود. در اثر كمبود این ویتامین عوارض زیر مشاهده می گردد. تخریب گلبولهای قرمز(آنمی همولیتیك) , تحلیل عضلات , بعضی از انواع كم خونی ,برونكوپنومونی در كودكان نارس, نوروپاتی و میوپاتی همراه با كراتین اوری در بزرگسالام مبتلا به سوجذب طولانی مدت. از منابع این ویتامین می توان به جوانه گندم, دانه سویا, كلم بروكلی, اسفناج, آرد غلات كامل و تخم مرغ.
آشنایی با ویتامین D
ویتامین D یك ویتامین محلول در چربی است. بدن انسان این توانایی را دارد كه در مقابل نور خورشید این ویتامین را بسازد. بدیهی است وجود بخار زیاد و همچنین هوای آلوده به سبب جلوگیری از تابش مستقیم و كافی نور خورشید میتواند موجب كاهش تولید این ویتامین در داخل بدن گردد.مقدار توصیه شده این ویتامین ۰۰۴ واحد بین المللی(معادل ده میكروگرم ) در روز میباشد.این ویتامین موجب تسهیل در جذب و استفاده از فسفر و كلسیم و استحكام اسكلت بندی میشود و كمبود آن در دوران كودكی منجر به راشی تیسم و در دوران بزرگسالم منجر به استئو مالاسی و هیپوكلسیمی و هیپوفسفاتمی می گردد.روغن ماهی , ساردین, شاه ماهی , ماهی آزاد, ماهی تون,شیر و محصولات لبنی از جمله منابع طبیعی این ویتامین می باشند.
آشنایی با ویتامین ث یا اسیدآسكوربیك
این ویتامین جزو ویتامین های محلول در آب بوده و از آنجایی كه تقریبا شناخته شده ترین نوع ویتامین است احتیاج به معرفی چندانی ندارد. تقریبا تمام جانوران به جز انسان و میمون و خوكچه هندی آنرا در بدن خود میسازند.این ویتامین به جذب آهن در بدن كمك می كند و همچنین در تشكیل كلاژن نیز نقش دارد,زخم و سوختگی و خونریزی لثه را التیام بخشیده و در پایین آوردن كلسترول خون نقش دارد و احتمال ایجاد لخته های خونی در سیاهرگ را كم میكند. همانطور كه همه شما داستان ملوانانی را كه به راههای دوردست میرفتند و ... را شنیده اید و میدانید كه كمبود این ویتامین در بدن منجر به ابتلا به اسكوربوت خواهد شد. همچنین استفاده از مقادیر فوق العاده زیاد این ویتامین میتواند منجر به بروز اسهال متناوب و تكرر ادرار و سنگ های كلیوی گردد. مركبات و سبزیها و میوه ها از جمله منابع غنی این ویتامین هستند و نگهداری طولانی مدت در یخچالها,پختن, حرارت, اكسیژن, نور و دخانیات از جمله عوامل از بین برنده آن هستند.
آشنایی با ویتامین A
این ویتامین یك ویتامین محلول در چربی است. این ویتامین به دو صورت وجود دارد.
رتینول : كه فقط در غذاهای حیوانی یافت می شود
كاروتن : كه هم در غذاهای حیوانی و هم غذاهای گیاهی یافت می شود. بعلت محلول بودن در چربی , این ویتامین می تواند در داخل بدن ذخیره گردد لذا مصرف بیش از اندازه آن میتواند موجب مسمومیت گردد. این مسمومیت خود را به شكل درد مفاصل ,هیپركلسیمی , ریزش مو, دل بهم خوردگی, اسهال, استفراغ ,بی اشتهایی , تاری دید, قاعدگی نامرتب, پوسته پوسته شدن پوست, خستگی , سردرد نشان خواهد داد و این در حالی ایت كه كمبود این ماده مغذی میتواند منجر به عقیمی مردان ,شب كوری و گزروفتالمی گردد.مقدارمورد نیاز این ویتامین برای افراد بالغ معادل ١٠٠٠٠ واحد بین المللی(IU یا International Unit) میباشد.از جمله منابع این ویتامین میتوان به روغن كبد ماهی, هویج, سبزی های سبز و زرد, زرده تخم مرغ, شیر و فرآورده های آن, مارگارین و میوه های زرد.
انواع ویتامین های گروه ب
ویتامین ب۱ یا تیامین ویتامین ب۲ یا ریبوفلاوین
ویتامین ب۳ یا نیاسین ویتامین ب۶ یا پیریدوکسین
ویتامین ب ۹ یا اسید فولیک ویتامین ب ۱۲ یا کوبالامین
ویتامین های گروه ب
ویتامین های گروه ب را ویتامین اعصاب و ویتامین اخلاق نیز نامیده اند. این ویتامین ها در اكثر واكنشهای مربوط به سوخت و ساز انرژی(كربوهیدراتهانقش دارند و شاید بتوان كمبود آنرا شایع ترین نوع كمبود ویتامین در جامعه امروز ایران دانست از سویی كسب مقدار زیادی از انرژی از نان و برنج كه به سبب جدانمودن سبوس شان از لحاظ ویتامینی بسیار فقیر هستند و از سویی استفاده زیاده از حد از مواد قندی كه موجب از بین رفتن چند نوع از ویتامین ب میشود باعث شده اند كه عوارض روانی كمبود این گروه ازویتامین ها نظیر بی حالی، افسردگی، پرخاشگری، عدم تعادل روحی، ضعف جسمی، عدم تمركز فكری و .... به وفور در جامعه ما یافت شود.
منبع : دایرکتوری جامع پزشکی ایران
همچنین مشاهده کنید
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید میز و صندلی اداری
خرید بلیط هواپیما
گیت کنترل تردد
ایران اسرائیل دولت حجاب رئیس جمهور پاکستان گشت ارشاد رئیسی دولت سیزدهم کارگران رهبر انقلاب سریلانکا
سلامت کنکور عربستان سیل تهران هواشناسی سازمان سنجش فضای مجازی اصفهان شهرداری تهران پلیس زنان
تورم دلار خودرو قیمت خودرو قیمت دلار آفریقا قیمت طلا بازار خودرو سایپا بانک مرکزی ایران خودرو مسکن
خانواده تلویزیون مرگ ترانه علیدوستی فیلم سریال سینمای ایران موسیقی مهران مدیری
اینترنت کنکور ۱۴۰۳ عبدالرسول پورعباس
رژیم صهیونیستی غزه روسیه فلسطین جنگ غزه چین حماس طالبان ایالات متحده آمریکا اوکراین ترکیه طوفان الاقصی
پرسپولیس فوتبال جام حذفی آلومینیوم اراک استقلال فوتسال بازی بارسلونا تراکتور باشگاه پرسپولیس تیم ملی فوتسال ایران باشگاه استقلال
هوش مصنوعی سامسونگ ناسا الماس فیلترینگ ماه نخبگان
سازمان غذا و دارو مالاریا کاهش وزن سلامت روان آلزایمر زوال عقل