شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

ویتامین «ث» و مقابله با رادیکال های آزاد


ویتامین «ث» و مقابله با رادیکال های آزاد
اگر چه سبزیجات بخصوص سیب زمینی دارای مقادیر زیادی ویتامین «ث» هستند، اما میوه ها به غیر از موز منابع غنی تری به شمار می روند. ویتامین «ث» چنانچه در معرض گرما و اکسیژن قرار بگیرد، به سرعت از بین می رود. این ویتامین یکی از اصلی ترین و بهترین محافظان در مقابل رادیکال های آزاد است که همیشه و همه جا وجود دارد. به خصوص رادیکال های ناشی از دود سیگار، مواد سمی، پرتو افشانی و شیمی درمانی که این رادیکال ها باعث اکسیده شدن ترکیبات سلول های بدن می شوند. خانواده مرکبات، گوجه فرنگی، سیب زمینی، توت فرنگی، فلفل ها و کلم بروکلی از منابع غنی ویتامین «ث» هستند.
● استفاده از فلفل تند، درمان مناسبی برای بیماری دیابت
محققان امریکایی طی آزمایشات اخیر خود موفق شدند به این نکته پی ببرند که فلفل تند درمان مناسبی برای بیماری دیابت است.
به گزارش سرویس علمی پژوهشی ایسکانیوز به نقل از مجله Science، پژوهشگران با مطالعه دقیق بر روی تعداد بی شماری از مبتلایان به دیابت و گنجاندن فلفل تند و تازه در رژیم غذایی آنان مشاهده کردند که پس از پایان دوره آزمایشی میزان قند خود مبتلایان به حالت متعادل بازگشت. همچنین مصرف فلفل تند سبب کاهش فشار و چربی خون می شود.
علاوه بر این فلفل گیاهی سبز و تند است که دارای مقادیر فراوان ویتامین c و آنتی اکسیدان بوده و از این رو از بروز عفونت های لثه، سرماخوردگی و تشکیل غدد بدخیم در بدن جلوگیری می کند.
از این روست که اکثر پزشکان به بیماران خود مخصوصاً مبتلایان به دیابت توصیه می کنند حتماً فلفل تند را در برنامه غذایی خود بگنجانند.
اثر بخشی عصاره آبی گل گاوزبان (Echium amoenum L) در درمان اختلال وسواسی- اجباری
● مقدمه:
توجه و علاقه بیماران و خانواده آنها به استفاده از گیاهان دارویی باعث شده است یکی از سوالات رایج از روان پزشکان پرسش در مورد استفاده از گیاهان دارویی باشد.
▪ اهداف:
این مطالعه جهت بررسی اثر بخشی و سلامت مصرف عصاره آبی گل گاوزبان (Echium amoenum L) با دوز ثابت در درمان بیماران مبتلا به اختلال وسواسی- اجباری در یک دوره ۶ هفته ای انجام شد.
▪ روش بررسی:
این مطالعه از نوع کار آزمایی بالینی تصادفی شده و دو سو بی خبر بود. ۳۳ بیمار مبتلا به این اختلال که در مقیاس یال براون نمرات مساوی یا بالاتر از ۲۱ داشتند وارد مطالعه شدند و به صورت تصادفی دارونما و یا ۵۰۰ میلی گرم از عصاره آبی گاوزبان دریافت نمودند. بیماران برای ۶ هفته پیگیری شدند و اثربخشی درمان با مقیاس یال براون در هفته های ۰، ۱، ۲، ۴ و ۶ اندازه گیری شد.
▪ یافته ها:
در هفته های انتهایی، عصاره گاوزبان نسبت به دارونما برتری داشت که این اختلاف در هفته چهارم نزدیک به معنی دار (۰۵۳/۰=p) و هفته ششم معنی دار بود (۰۰۳/۰=p). عصاره آبی گل گاوزبان در هیچ کدام از هفته ها بیش از دارونما عوارض جانبی ایجاد نکرد.
ژل صبر زرد، بهبود زخم ها را در موش های دیابتی افزایش می دهد.
کاهش بهبود زخم های پوستی در بیماران دیابتی ممکن است مربوط به کاهش مقدار کلاژن باشد، کلاژن ترکیبی است که ساختمان و استحکام بافت پوست را تثبیت می کند. در مطالعه ای نشان داده شده که درمان با ژل صبر زرد، بهبود زخم را افزایش می دهد و این احتمالاً به خاطر اثری است که روی سنتز کلاژن و نیز التهاب دارد. در این مطالعه، زخم های پوستی ایجاد شده در موش های دیابتی، با تجویز خوراکی ژل صبر زرد (Aloe) درمان شدند. زخم های مجاور شده با ژل آلوئه، به طور معنی دار سریع تر از زخم های حیوانات گروه کنترل، درمان گردیدند. به علاوه، مقدار کلاژن، پروتئین تام و DNA هم در گروه درمان بالاتر از گروه کنترل بود (خصوصاً در خلال ۱۰ روز اول مطالعه). محققین نتیجه گرفتند که خواص هیپوگلیسمیک احتمالی ژل صبر زرد، ممکن است مسؤول توانایی ظاهری اش در افزایش بهبود زخم ها در افراد دیابتی باشد. مکانیزم بیوشیمیایی احتمالی صبر زرد که این اثر را اعمال می کند، هنوز مشخص نیست.
بتاکاروتن، اکسیداسیون LDL را کاهش می دهد.
در یک مطالعه بالینی، مقدار ۵/۴mg بتاماروتن در روز، اکسیداسیون LDL را در افراد بزرگسالی که در آن ها ریسک بیماری های قلبی وجود داشت، به طور معنی دار کاهش دارد. این مطالعه، شامل ۲۰۰ زن و مرد در دامنه سنی ۳۵ تا ۶۸ سال بود که در ۳ گروه تحت خطر سیگاری ها، دیابتی ها، چاق ها، و یک گروه شاهد سالم، تقسیم بندی شدند. استعداد و آمادگی همه افراد برای اکسیداسیون LDL آزمایش گردید، سپس به آن ها بتاکاروتن همراه با رژیم غذایی طبیعی شان به مدت ۴۵ روز داده شد و بعداً دوباره آزمایش شدند. در پایان مطالعه، LDL های اکسید شده در گروه های سیگاری ها، دیابتی ها و چاق ها به ترتیب ۲۲، ۱۸ و ۲۱ درصد کاهش یافت که این اختلاف از نظر آماری معنی داری است. با این حال استعداد گروه های خطر، در اکسیداسیون LDL در پایان مطالعه، هنوز بیشتر از گروه شاهد سالم در شروع مطالعه بود.
منبع : پایگاه اینترنتی خانواده ما


همچنین مشاهده کنید