سه شنبه, ۱۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 7 May, 2024
مجله ویستا
بهداشت محیط کار
● نانواییها
نان مهمترین غذای ایرانی است كه به بركت دستهای زحمتكش نانواها سر سفرههای ما میآید نانواهایی كه اغلب به دلیل سنگینی كار از كمردرد و پادرد رنج میكشند، به دلیل اهمیت نان در رژیم غذایی، توجه به بهداشت و پاكیزگی محیط كار و كاركنان نانواییها از اهمیت ویژهای برخوردار است. شاغلین نانواییها موظف به دارا بودن كارت بهداشت (تندرستی) هستند. این كارت كه باید هر شش ماه یك بار بعد از دادن آزمایشات لازم تمدید شود، كارتی است كه سلامت این افراد را از نظر عاری بودن از هر نوع انگلی تایید میكند. همچنین بعد از اصلاح فرم آییننامه نانواییها، كاركنان این صنف باید در تمام دورههای آموزش بهداشت عمومی (اصول اولیه بهداشت) كه ۳۲ ساعت است، شركت كرده و كارت پایان دوره را دریافت كنند. اعتبار این كارتها سه سال است. از جمله دروس دورههای آموزش بهداشت عمومی میتوان به بهداشت آب، تعریف آلودگی آب، راههای انتقال بیماری توسط آب، مبارزه با حشرات، كمكهای اولیه، بیماریهای پوستی و ریوی، انگلها و بیماریهای مشترك بین دام و انسان و بهداشت مواد غذایی، اشاره كرد. كاركنان نانواییها موظف به رعایت كامل بهداشت فردی و استفاده از روپوش و كلاه سفید هستند. كلاه از ریزش موی آنها روی زمین جلوگیری میكند.
● وضعیت ساختمانی
دیوار نانوایی باید تا زیر سقف از جنس سنگ، سرامیك و یا كاشی باشد و كف آن حتماً از سرامیك یا سنگ استفاده شده و دارای شیب مناسبی برای شستوشو بوده و به سیستم فاضلاب وصل باشد.
توصیه میشود پوشش سقف از رنگهای روغنی و قابل شستوشو و نظافت بوده و این سقفها باید سالم و فاقد ترك باشد. لازم است در و پنجرههای بازشو حتماً دارای توری باشند. آب مصرفی باید آب قابل شرب شهری بوده و اگر آب چاه است حتماً بعد از نمونهبرداری به تایید مقامات بهداشتی رسیده باشد. داشتن هواكش در نانواییها الزامی است و آنها باید حمام و دستشویی با صابون مایع داشته باشند.
كارگران و شاغلین در نانوایی موظف هستند هر روز قبل از شروع كار حمام كنند. دستگاه فر یا به عبارتی تنور آنها باید سوخت كامل داشته باشد تا موجب آلودگی محیط نشود. جنس میز كار، پیشخوان و قفسه كار باید قابل شستوشو بوده و نانوایی مجهز به یك انبار نگهداری آرد باشد. زیر كیسههای آرد حتماً باید از پالت استفاده شود تا علاوه بر سهولت نظافت در زیر كیسهها باعث جریان هوا شده و از بهوجود آمدن شپشك در آرد جلوگیری شود. هر نانوایی باید به یك كپسول اطفای حریق و كمد كمكهای اولیه مجهز باشد.
منبع : روزنامه تهران امروز
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
ایران آمریکا رافائل گروسی رهبر انقلاب دولت نیچروان بارزانی مجلس شورای اسلامی دولت سیزدهم انتخابات شورای نگهبان حسین امیرعبداللهیان رسانه
شهرداری تهران تهران قتل حجاب قوه قضاییه زنان سیل فضای مجازی آموزش و پرورش سلامت شهرداری سازمان هواشناسی
قیمت دلار قیمت خودرو خودرو بازار خودرو قیمت طلا ایران خودرو بانک مرکزی بورس سایپا دلار مسکن حقوق بازنشستگان
وزارت آموزش و پرورش نمایشگاه کتاب تلویزیون دفاع مقدس افعی تهران موسیقی تئاتر سریال سینمای ایران مسعود اسکویی سینما صدا و سیما
مایکروسافت دانشگاه آزاد اسلامی دانش بنیان فضا
رژیم صهیونیستی اسرائیل غزه حماس فلسطین جنگ غزه روسیه رفح چین طوفان الاقصی اوکراین نوار غزه
استقلال فوتبال پرسپولیس لیگ برتر ذوب آهن نساجی لیگ برتر ایران لیگ برتر فوتبال ایران بازی رئال مادرید سپاهان جواد نکونام
هوش مصنوعی زلزله اپل سامسونگ آیفون دوربین باتری گوگل ناسا تلفن همراه اندروید
بیماران خاص رژیم غذایی زیبایی بیمه کاهش وزن دندانپزشکی فشار خون سبزیجات