پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا
ظروف پلاستیکی و ایمنی غذا
آیاقرار دادن ظروف پلاستیكی در اجاق های ماكروفر ایمن است ؟
بعضی از ظروف پلاستیكی و برخی پوشش های پلاستیكی ممكن است نرم و ذوب شوند . این امر به واسطه امواج ماكروفر ایجاد نمی شود بلكه بواسطه گرمای غذا ایجاد می گردد . هر نوع تماسی بین غذای داغ و پلاستیك می تواند مشكل زا باشد و هرچه غذا داغتر باشد این مشكل بیشتر می شود . بخصوص در غذاهای چرب مثل ground beef ، شیره های گوشت (gravies) یا پنیر و غذاهای شیرین مانند کیک هلو یا نان شیرینی که درمایكروفر داغ می شوند .
ذوب شدن ذرات پلاستیك در داخل غذا از این جهت قابل توجه است كه بنظر می رسد بعضی از فرآورده های پلاستیك ، باعث ایجاد اختلالاتی در غدد درون ریز ( endocrine ) (مانند اختلال در هورمون ها یاهورمونهای کاذب( pseudohormones ) می گردند.
بخصوص پلاستی سایزرها ( plasticizers ) ( تركیباتی كه جهت افزایش قابلیت ارتجاع به پوششهای پلاستیكی غذاها اضافه می شوند ) مشكوك به ایجاد اختلالات فوق می باشند .
در تحقیقات اخیر در رابطه با پلاستی سایزرها تنها ۲ فرآورده از ۷ فرآورده پلاستیكی معتبر و پر فروش موجود آزمایش شد . همبرگر ها در این پوشش ها پیچیده شده و در مایكروفر گرم شدند . نتایج نشان داد در جاهایی كه پوشش ها با همبرگر تماس داشتند ، تركیبات پلاستیك به داخل همبرگر نفوذ كرده بودند .
مشكل می توان گفت مقادیر كم پلاستی سایزرها مضر است . برای اثبات این نظریه كه تركیبات شیمیائی موجود در پلاستیك ممكن است مضر باشد تحقیقات برروی حیوانات پیشنهاد شده ولی تحقیقات انسانی هنوز چیزی را ثابت نكرده است .
از آنجائیكه در اطراف این نظریه پرسشها بیش از پاسخ هاست ، بهتر است محتاط باشید و موادی را انتخاب كنید كه در تماس با مواد غذایی داغ واكنش كمتری ایجاد كنند ، بخصوص وقتی كه این انتخاب كار مشكلی نباشد .
در اینجا راهنماهای محیطی – تغذیه ای به ما نشان می دهد كه چه چیزی مصرف كنیم .
● چراغ سبز ( موادی كه با غذاهای داغ واکنش نمی دهد )
▪ شیشه خصوصاًٌ شیشه هایی مانند پیركس
▪ ظروف سرامیكی
● چراغ زرد ( موادی كه بعضی از متخصصین در مورد آن نگرانی دارند )
▪ ظروف پلاستیكی سخت برچسب دار ( rigid plastic labeled ) برای استفاده در اجاق مایكروفر
▪ پوشش های پلاستیكی ساخته شده از پلی اتیلن مانند پلی اتیلن شفاف كریستالی ( crystal clear polyethylene )
● چراغ قرمز ( موادی كه بیشتر دانشمندان به اجتناب ازآن توصیه می كنند )
▪ ظروف غذا مانند ظروف مارگارین و ظرف های یكبار مصرف
▪ ظروف پلاستیكی كه روی آن برچسب اجازه استفاده در مایكروفر نزده باشند.
پوشش های چروك و پوشش های پلاستیكی از نوع چسبنده كه حاوی پلاستی سایزرها هستند.
برگردان : خانم پانته آ صالحی (کارشناس صنایع غذایی)
ویراستاری: خانمها زهره باقری زاده و فرزانه قیصریان
نظارت: دکتر کیارش ساعتچی
منبع:
Dr.Kuhn M.A."Complementary therapies for health care providers", Lippincott Williams publication,۱۹۹۹.
ویراستاری: خانمها زهره باقری زاده و فرزانه قیصریان
نظارت: دکتر کیارش ساعتچی
منبع:
Dr.Kuhn M.A."Complementary therapies for health care providers", Lippincott Williams publication,۱۹۹۹.
منبع : روزنامه جوان
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
ایران اسرائیل غزه مجلس شورای اسلامی دولت نیکا شاکرمی معلمان رهبر انقلاب دولت سیزدهم مجلس بابک زنجانی شهید مطهری
آتش سوزی تهران پلیس قوه قضاییه پلیس راهور زلزله شهرداری تهران آموزش و پرورش فضای مجازی سلامت سازمان هواشناسی دستگیری
قیمت طلا قیمت خودرو قیمت دلار بازار خودرو خودرو دلار بانک مرکزی ایران خودرو حقوق بازنشستگان سایپا کارگران تورم
سریال نمایشگاه کتاب جواد عزتی عفاف و حجاب تلویزیون فیلم سینمایی مسعود اسکویی سینما رضا عطاران سینمای ایران دفاع مقدس فیلم
مکزیک
رژیم صهیونیستی فلسطین آمریکا جنگ غزه حماس نوار غزه چین انگلیس اوکراین ترکیه نتانیاهو یمن
استقلال پرسپولیس فوتبال سپاهان علی خطیر تراکتور لیگ برتر ایران لیگ قهرمانان اروپا رئال مادرید باشگاه استقلال بایرن مونیخ لیگ برتر
هوش مصنوعی هواپیما تلفن همراه اپل اینستاگرام گوگل همراه اول واکسن تبلیغات ناسا عیسی زارع پور
کبد چرب فشار خون بیمه کاهش وزن بیماری قلبی دیابت مسمومیت داروخانه