دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 6 May, 2024
مجله ویستا

پرتابلتم با خودت ببر سفر!


پرتابلتم با خودت ببر سفر!
نسخه ی پرتابل نرم افزار ها به واقع در حال فاز دهی فراوانی به بنده است. سرعت بالای اینترنت و همچنین حافظه ی زیاد فلش مموری خوشبختانه این اجازه را به من داده اند تا در این مدت نسخه ی پرتابل انواع و اقسام نرم افزار ها را چک کنم. از آنجا که بیشتر مباحث این وبلاگ به اینترنت مربوط می شود تصمیم دارم در این پست با یکدیگر به یک سفر مجازی برویم! قبلا در اینجا به این موضوع پرداخته بودم که اگر قصد سفر با دوربین دیجیتال را دارید باید به چه نکاتی توجه کنید. در این پست هم به این موضوع می پردازیم که اگر قصد دارید مدتی به یک سفر بروید و در طول سفر هم باید به مدت زیادی به اینترنت دسترسی داشته باشید، رعایت چه نکاتی باعث راحتی بیشتر شما خواهد شد.
تقریبا محال است که شما دارای یک عدد فلش مموری یا حتی یک ام پی تری پلیر نباشید. اگر غیر این است حتما قبل از سفرباید یک عدد از این دستگاه ها را که قیمت آنچنانی هم ندارند تهیه کنید. چون در طول سفر تنها وسیله ای که متعلق به خودتان است و می توانید با خیال راحت تری اطلاعات خود را در آن ذخیره کنید همین مکعب مستطیل های کوچک هستند!
اما موضوع مهم اینجاست که قبل از شروع سفر باید چه اطلاعاتی بر روی این فلش ها بریزید؟
اطلاعاتی شحصی شما که به خودتان مربوط است. اگر دوست دارید آنها را با خود ببرید و اگر دوست هم ندارید نبرید! اما آنچه که در حیطه ی محتوای این مقاله می گنجد عبارتند از:
▪ مرورگر: بعید است کسی به اینترنت وصل شود اما نیازی به یک عدد مرورگر پیدا نکند. بدون شک آن کامپیوتری که شما به وسیله ی آن به اینترنت وصل هستید دارای مرورگر می باشد! اما کیست که مرورگر شخصی خود را به یک مرورگری که معلوم نیست چه تروجان هایی بر روی آن نصب هستند و اصلا هم با سلیقه ی شخصی فرد هماهنگ نیست ترجیح می دهد؟ در اولین اقدام همین الان نسخه ی پرتابل فایرفاکس را از این آدرس دانلود کنید و آن را بر روی فلش خود نصب کنید. بعد از نصب، مرورگر را باز کرده و اقدام به شخصی سازی آن کنید. بوک مارک های خود را وارد آن کنید. اگر از افزونه ای استفاده می کنید حتما آن را دانلود کرده و نصب کنید. سعی کنید در سایت هایی که نیاز به لاگین شدن دارند، در خانه یک بار لاگین شوید تا پسورد شما ذخیره شود. این گونه در طول سفر، هم در وقت صرفه جویی کردید و هم اینکه امنیت خود را چند برابر بیشتر کرده اید. زیرا همان طور که همگان می دانند نرم افزار هایی هستند که هر آنچه که شما تایپ می کنید را در فایلی ذخیره می کنند. پس چه بهتر شما پسور خود را سیو کرده باشید تا مجبور به تایپ آن نشوید. دقت کنید ممکن است این نکات کمی ریز باشند اما رعایت نکردن همین نکات ریز ممکن است باعث به وجود آمدن مشکل بزرگی شود. مخصوصا وقتی قصد دسترسی به حساب های بانکی خود را دارید.
در ضمن خیلی از دوستان هستند که نمی خواهند دیگران از سایت هایی که دیدن کردند، با خبر شوند. اگر شما جز این دسته هم هستید نسخه ی پرتابل فایرفاکس برای شما ساخته شده است. دانلود کنید!
▪ مسنجر: اگر کسی هست که هنوز ادعا می کند کار با مسنحر وقت تلفی است لطف کند و ادامه ی این مطلب را نخواند! بر کسی پوشیده نیست که مسنجر ها فواید بسیار زیادی دارند و تقریبا همه ی ما یک حساب کاربری در یک مسنجر داریم و چه بسا خیلی از ماها دارای چندین حساب کاربری در مسنجر های مختلف باشیم. همچنین برای خیلی از دوستان چک کردن تمام حسابشان ضروری است. اما این وسط دو نکته ی مهم پیش میاید. اول اینکه اتصال به مسنجر از طریق یک کامپیوتر نا شناس بسیار کار خطر ناکی است. و دوم اینکه ممکن است در کامپیوتر مذکور نرم افزار مسنجری که مورد نطر فرد می باشد، نصب نشده باشد. پس اینجا به نرم افزاری نیاز پیدا می کنیم که هم پرتابل باشد و در واقع امن باشد و هم اینکه قابلیت اتصال به مسنجر های مختلف را داشته باشد. اگر شما دارای چنین شرایطی هستید همین الان این آدرس نرم افزار پیدگین را دانلود کنید که هم محبوب خیلی از کاربران است و هم اینکه به هر مسنجری که فکرش را کنید قابلیت اتصال دارد. باز هم یک نکته و آن اینکه بعد از نصب این نرم افزار، در همان خانه ابتدا به تمامی حساب هایتان لاگین شوید. بدین ترتیب پسور شما ذخیره می شود و دیگر نیازی به تایپ پسورد ندارید. در نتیجه باز هم احتمال اینکه پسورتان لو رود را پایین می آورید.
▪ خوارک و میل: بدون شک برای تمامی خوانندگان این سطور، چک کردن میل از نان شب هم واجب تر است! و برای اکثریت این افراد چک کردن خوراک وبلاگ های مختلف هم در حکم واجبات است! حال تکلیف شمایی که در سفر هستید چه می شود؟ آیا هر بار باید به میل خود سرک بکشید و ریسک لو رفتن پسوردتان را به جان بخرید؟ یا اینکه تمامی فید هایتان را وارد گوگل ریدر کنید؟ که البته این هم خوب است اما یک خوب تر هم این وسط وجود دارد! خوبتر این است که شما از اینجا نسخه ی پرتابل تاندربرد را دانلود کنید تا به وسیله ی آن هم بتوانید میلتان را چک کنید و هم خوراک هایتان را دنبال کنید. بدون اینکه نگرانی خاصی مبنی بر لو رفتن پسورد داشته باشید. تازه با اینکه بنده شخصا از تاندربرد زیاد راضی نبودم اما در هر حال باعث شد از دست گوگل ریدر نجات پیدا کنم! پس شما هم بشتابید!
▪ اف تی پی: شما مدیر یک سایت هستید؟ یک وبلاگ را اداره می کنید؟ نیاز دارید در طول سفر فایل های محتلفی را بر روی هاست خود آپلود کنید؟ خب معطل چه هستید! بروید My Computer را باز کنید و آدرس FTP خود را وارد کنید و لاگین شوید! به همین راحتی، به همین خوشمزگی! غیر این است؟ بله غیر این است! بدترین کار ممکنی که می توانید انجام دهید همین است. استفاده از این روش باز هم خطر لو رفتن پسورد را دارد. این بار اگر این اتفاق بیفتد راحت بیچاره می شوید! تازه استفاده از این روش کند، وقت گیر و دیوانه کننده است. اما اگر از اینجا نرم افزار فایل زیلا را دانلود کنید، به یک کلاینت FTP پرتابل و بسیار خوش دست و روون دسترسی پیدا خواهید کرد و دیگر خیالتان از همه چیز راحت است و می توانید با سرعت بالا شروع به آپلود و یا دانلود کنید!
▪ ادیتور: اگر یک وبلاگ نویس حرفه ای هستید مطمئنا در طول سفر هم برای به روز کردن وبلاگ خود نیاز به یک ادیتور خوب پیدا خواهید کرد. آفیس؟ مگر کسی در آفیس هم برای وبلاگش مطلب می نویسد؟! ادیتور خود وبلاگ؟ اگر وبلاگتان در پرشین بلاگ نگه داری می شود حتما این کار را بکنید! ادیتوری پیشرفته تر از آفیس در اختیار خواهید داشت! اما اگر نه مثل من بدبخت بیچاره هستید و وردپرسی هستید! ابتدا نسخه ی اصل نرم افزار Post۲Blog را دانلود کنید. سپس به سایت خود متصل شوید. و سپس توسط خود نرم افزار یک نسخه ی پرتابل از آن تهیه کنید و بر روی فلش خود ذخیره کنید. اینگونه در طول سفر وبلاگ خود را رویایی به روز خواهید کرد!
در واقع شما می توانید هیچ کدام از کار های بالا را انجام ندهید! اما توصیه می کنم یک بار به مطالب بالا توجه کنید. فقط یک بار! آن وقت چنان مثل من ذوق زده خواهید شد که به جای درس خواندن، صبح تا شب را در پشت یک کامپیوتر غریبه که دیگر حکم پی سی شخصی شما را پیدا کرده است، خواهید گذراند!
منبع : دهکده ای تی