دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 6 May, 2024
مجله ویستا

توصیه های تغذیه ای در خصوص ارتقاء سلامتی سالمندان


توصیه های تغذیه ای در خصوص ارتقاء سلامتی سالمندان
- کاهش مصرف نمک در برنامه غذائی روزانه برای کاهش فشار خون و احتباس آب در بدن
- کنترل وزن و مناسب نگه داشتن آن با توجه به نوع استخوانبندی- رعایت تنوع در گروههای غذائی
- پرهیز از مصرف غذاهای چرب و سرخ شده
- مصرف گروه شیر و لبنیات در روز
- مصرف کمتر گوشتهای قرمز و استفاده بیشتر از مرغ و ماهی و حبوبات جهت تأمین پروتئین
- مصرف کمتر غذاهای پر کالری نظیر شیرینی ،‌شکر ، آب نبات و کیک خامه ای
- مصرف مستمر سبزیجات خام جهت تأمین فیبر غذایی میوه های غنی از ویتامین A , C
- کاهش مصرف سبزیجات نفاخ مثل گل کلم و کلم و ...
- افزایش تعداد وعده های غذائی و کاهش حجم آنها
- کاهش مصرف نوشابه های گازدار و کافئین دار
- استفاده از ادویه جات و گیاهان معطر جهت بهبود طعم و مزه و بوی غذا
- استفاده از آب در طول روز ۶ - ۳ لیوان
- مصرف حداکثر ۳ عدد تخم مرغ در هفته
- عدم مصرف چای و قهوه قبل از خواب
- مصرف حداقل غذاهای دودی و کنسرو شده
- عدم مصرف سسهای چرب ( مانند مایونز ) برای سالاد و سبزیجات پخته ، استفاده از ماست بجای سسهای چرب
- قرار گرفتن در مقابل نورخورشید جهت کسب ویتامین D
- با توجه به مشکل یبوست در اکثر سالمندان مصرف کافی مایعات و موارد پرفیبر نظیر نان کامل گندم و سبزیجات و میوه هائی مثل گلابی ،‌آلو ،‌زردآلو اهمیت دارد .
منبع : علوم ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند