دوشنبه, ۱۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 29 April, 2024
مجله ویستا

۷ آوریل ـ نویسنده ای که نگران نابرابری و جدایی انسانها بود


۷ آوریل ـ نویسنده ای که نگران نابرابری و جدایی انسانها بود
هفتم آوریل زادروز «فلورا تریستان» نویسنده سوسیالیست فرانسوی است که در سال ۱۸۰۳ به دنیا آمده بود. پدر بانو فلورا یک سرهنگ نیروی دریایی اسپانیا و متولد کشور پرو بود. در آن زمان «پرو» متعلق به اسپانیا بود و دولت فرانسه (ناپلئون) بر اسپانیا حکومت می کرد. فلورا با این که در ناز و نعمت بزرگ شده بود، دارای افکار سوسیالیستی و خواهان برابری اقتصادی ـ اجتماعی انسانها بود و می گفت که با شکم گرسنه، برابری سیاسی (لیبرالیسم) مفهوم ندارد. او در کتابهایش ـ داستانی و غیرداستانی ـ به بهترین وضعیتی ضرورت تساوی اقتصادی ـ اجتماعی انسانها، ولو به گونه ای نسبی و محدود را منعکس ساخته که بر تمامی وجود مخاطب تاثیر می گذارد. مهمترین کتابهای فلورا، «گشت و گذری در لندن»، «خشم بی پایان»، «آواره بی آشنا»، «نعمتی به نام اتحادیه»، «چه کسی مورد تنفر است»، «بی پول بی احترام می شود»، «درد بی اطمینانی»، «ما همه، هنوز انسان هستیم»، « در دو زمان برابر هستیم: پیش از تولد و پس از مرگ» و ....
فلورا در کتاب «آواره بی آشنا» شرح سفر خود به سرزمین «پرو» جهت به دست آوردن میراث پدری را دقیقا بیان داشته و ضعف و فساد دستگاه قضایی آن سرزمین را منعکس کرده و نتیجه گرفته است که خرابی یک کشور از دستگاه قضاءی آن آغاز می شود، عقب ماندگی، سرگردانی، «مشکلدار» و «دغدغه دار» بودن یک ملت را باید در خرابی چرخهایی قضایی آن جستجو کرد. کتاب فلورا نشان می دهد که او نتوانست ارث پدری را که حق مسلم او بود و دیگران بالا کشیده بودند به دست آورد.
در کتاب در دو زمان برابر هستیم، ثابت می کند که در این دنیا (در طول زنده بودن) برابری وجود نخواهد داشت زیرا که آزمندی و خودخواهی همزاد انسان است و تنها نظام حکومتی است که آزمندی و زیادت طلبی آدم را می تواند کنترل کند. فلورا در کتاب نعمتی به نام اتحادیه نوشته است که هر فرد به تنهایی نمی تواند احقاق حق کند و حرفش شنونده داشته باشد، ولی افراد؛ بله و «افراد» یعنی اتحادیه، وقتی که باهم باشند و از منافع مشترک پاسداری و دفاع کنند. مفسران بر پایه این کتاب، فلورا را یکی از مادران پیدایش «سندیکا» در جهان خوانده اند.
منبع : تاریخ ایران و جهان در این روز


همچنین مشاهده کنید