دوشنبه, ۱۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 29 April, 2024
مجله ویستا

نگاهی به ورزشگاه‌های میزبان سیزدهمین دوره جام ملت‌های اروپا


نگاهی به ورزشگاه‌های میزبان سیزدهمین دوره جام ملت‌های اروپا
مسابقات دور پایانی سیزدهمین دوره فوتبال جام ملت‌های اروپا، اواخر خردادماه سال اینده و اوایل تیرماه این سال در دو کشور اتریش و سوییس برگزار خواهد شد. در این مسابقات شانزده تیم اروپایی، برای رسیدن به دیدار پایانی با هم رقابت می‌کنند.
پایگاه اینترنتی دویچه وله نگاهی دارد به ورزشگاه‌های محل برگزاری این مسابقات و امکانات و موقعیت آن ها.
● ورزشگاههای اتریش :
بزرگ‌ترین ورزشگاه این دوره از رقابت‌های جام ملت‌های اروپا، در وین پایتخت اتریش قرار دارد. این ورزشگاه گنجایش ‪ ۵۰‬هزار تماشاگر را دارد و نام آن -ارنست هاپل> است.
ارنست هاپل یکی از نام آورترین بازیکنان تاریخ فوتبال اتریش است. وی در سال ‪ ۱۹۵۴‬با تیم ملی این کشور به مقام سوم جهان رسید. ولی موفقیت‌های اصلی هاپل در مقام سرمربی تیم‌های مختلف باشگاهی و ملی اروپا بود. هاپل یک بار در سال ‪ ۱۹۷۰‬با تیم هلندی فاینورد رتردام قهرمان جام باشگاه‌های اروپا و جهان شد و یک بار نیز با تیم آلمانی هامبورگ به نایب قهرمانی همین جام دست یافت.
افزون بر آن، هاپل در مقام سرمربی تیم ملی فوتبال هلند، در سال ‪ ۱۹۷۸‬نایب قهرمان فوتبال جهان شد.
بیشتر مسابقات جام ملت‌های اروپا در اتریش و از جمله بازی‌های گروه ‪ B‬در این ورزشگاه برگزار خواهد شد. جدال حیثیتی میان اتریش و آلمان در تاریخ ‪ ۱۸‬ژوئن نیز در همین ورزشگاه انجام خواهد گرفت. افزون بر آن، این ورزشگاه محل برگزاری دو دیدار یک چهارم نهایی، یک دیدار نیمه نهایی و سرانجام دیدار پایانی این دوره از رقابت‌ها خواهد بود.
یکی از ویژگی‌های این ورزشگاه آن است که در آن بر خلاف بسیاری از ورزشگاه های اروپایی، جایگاه یا لژ مخصوص برای شخصیت‌های مهم وجود ندارد و به گفته مسئولان، این ویژگی به فضای دوستانه آن یاری می‌رساند.
این ورزشگاه در یکی از زیباترین مناطق وین در نزدیکی رود دانوب واقع شده است. این ورزشگاه برای این دوره از مسابقات مرمت و مدرنیزه شده و اتحادیه فوتبال اروپا، با دادن پنج ستاره به آن، مسئولان آن را مفتخر ساخته است.
اتریشی‌ها از این بابت احساس غرور می‌کنند.
دومین ورزشگاه جام ملت‌های اروپا در اتریش، - تیوولی> در شهر اینسبروک است. این ورزشگاه در سال ‪ ۲۰۰۰‬برای ‪ ۱۵‬هزار تماشاگر ساخته شد. مقامات مربوطه، گنجایش این ورزشگاه را برای این دوره از مسابقات جام ملت‌های اروپا به ‪ ۳۰‬هزار نفر افزایش داده اند. ولی پس از مسابقات، قرار است این گنجایش دوباره کاهش داده شود. -تیوولی> با داربست‌های فلزی نقره‌ای رنگ خود، به یکی از نمادهای شهر اینسبروک که تاکنون دوبار بازی‌های المپیک زمستانی در آن برگزار شده تبدیل شده است. این ورزشگاه در قلب کوه‌های منطقه ی تیرول قرار دارد.
دیگر ورزشگاه اتریش، - والز زیتسن هایم> در شهر زالتسبورگ یعنی زادگاه ولفگانگ آمادیوس موتزارت آهنگساز بزرگ اتریش است. نام این ورزشگاه برگرفته از ناحیه‌ای در همین شهر است. این ورزشگاه گنجایش ‪ ۱۹‬هزار تماشاگر را داشت و مسئولان برای این مسابقات، گنجایش آن را به ‪ ۳۰‬هزار نفر افزایش داده اند.
چهارمین ورزشگاه اتریشی میزبان جام ملت‌های اروپا، -وورترزه> در شهر کلاگن فورت است. این تنها ورزشگاهی است که برای رقابت‌های امسال کاملا تازه ساخته شده و در سپتامبر گذشته مورد بهره برداری قرار گرفته است. این ورزشگاه از یک معماری بسیار مدرن برخوردار است و ناظران شکل آن را به یک بشقاب پرنده تشبیه می‌کنند. این ورزشگاه گنجایش ‪ ۳۲‬هزار تماشاگر را دارد ، ولی سکوهای آن پس از مسابقات به ‪ ۱۲۵۰۰‬کاهش خواهد یافت. این ورزشگاه نیز در یک منطقه زیبای کوهستانی در نزدیکی دریاچه -وورتر> قرار دارد.
● ورزشگاههای سوییس:
در کنار اتریش،سوییس نیزمیزبان جام ملت‌های اروپا در سال ‪ ۲۰۰۸‬است. این برای کشور کوچک و زیبای سوییس که مانند اتریش در دامنه ی رشته کوه‌های آلپ قرار دارد، رویداد ورزشی بزرگی است.
سوییس یک بار در سال ‪ ۱۹۵۴‬میزبان مسابقات جام جهانی فوتبال بود. در آن دوره از مسابقات، آلمان توانست با شکست مجارستان -معجزه ی برن> را بیافریند و قهرمان جهان شود.
بزرگ‌ترین ورزشگاه سوییس، -سن یاکوب پارک> در شهر بازل (بال) این کشور واقع شده است. این ورزشگاه گنجایش بیش از ‪ ۴۲‬هزار تماشاگر را دارد. سوییس و جمهوری چک، نخستین بازی جام ملت‌های اروپا را در تاریخ ‪ ۷‬ژوئن در این ورزشگاه برگزار خواهند کرد و در مجموع ‪ ۶‬بازی در آنجا برگزار خواهد شد.
ورزشگاه شهر بازل، تنها برای برگزاری مسابقات فوتبال نیست، بلکه برای مراسم دیگری نیز چون کنسرت‌ها و گردهمایی‌ها قابل استفاده است.این ورزشگاه توسط -ژاک هرتسوگ> و -پیر دومویرو> دو تن از معماران پرآوازه ی جهان ساخته و درسال‪ ۲۰۰۴‬بهره برداری از آن آغاز شده است.
این دو معمار بعدها ورزشگاه جدید مونیخ و نیز ورزشگاه بزرگ پکن را برای بازیهای المپیک ساخته اند. ورزشگاه شهر بازل از زیرساخت‌های بسیار مدرن برخوردار است و سقف آن برای استفاده از انرژی خورشید مجهز است. در زیر این ورزشگاه یک مرکز خرید بزرگ وجود دارد. اتحادیه فوتبال اروپا، چهار ستاره به این ورزشگاه داده است.
دیگر ورزشگاه سوییس، -وانکدورف> در برن پایتخت این کشور است. این ورزشگاه گنجایش ‪ ۳۲‬هزار تماشاگر را دارد و می‌تواند افزون بر بازی‌های فوتبال، برای کنسرت‌ها و گردهمایی‌های بزرگ دیگر نیز مورد بهره برداری قرار گیرد.
این سومین ورزشگاهی است که در محل فعلی این ورزشگاه ساخته شده است.
این ورزشگاه نخست در سال ‪ ۱۹۲۵‬از چوب ساخته شد. در سال ‪ ۱۹۵۴‬بازسازی شد و برای مسابقات جام جهانی مورد استفاده قرار گرفت. سرانجام در سال ‪۲۰۰۱‬ تخریب و از نو به صورت ورزشگاهی مدرن بازسازی شد. ورزشگاه -وانکدورف> از سال ‪ ۲۰۰۵‬مورد بهره برداری قرار دارد.
سومین ورزشگاه سوییس که میعادگاه فوتبال جام ملت‌های اروپاست، - ورزشگاه ژنو> است. این ورزشگاه تازه ساز گنجایش ‪ ۳۰‬هزار تماشاگر را دارد و در نزدیکی مرز فرانسه واقع شده است. تیم باشگاه معروف -سروت ژنو> رکوردار قهرمانی باشگاه‌های سوییس که اینک به گونه‌ای شگفت انگیز در دسته دوم به سر می‌برد بازی‌های خانگی خود را در این ورزشگاه برگزار می‌کند.
ورزشگاه ژنو نیز دارای یک مرکز خرید بزرگ است. افزون بر آن، یک هتل بزرگ، چند رستوران، چند ساختمان اداری و نیز یک مرکز فرهنگی، در نزدیکی این ورزشگاه ساخته شده‌اند و به آن فضایی کاملا شهری می‌بخشند. سه تیم گروه ‪A‬ متشکل از پرتغال، ترکیه و جمهوری چک، بازی‌های مقدماتی خود را در این ورزشگاه برگزار خواهند کرد.
چهارمین ورزشگاه سوییس برای برگزاری مسابقات امسال جام ملت‌های اروپا، - لتسی گروند> در شهر زوریخ است. این ورزشگاه نیز گنجایش ‪ ۳۰‬هزار تماشاگر را دارد و محل برگزاری دیدارهای خانگی باشگاه‌های پرآوازه ی -گراس هوپر> و -اف.ث. زوریخ> سوییس است. در مجموع، سه دیدار گروه ‪C‬در این ورزشگاه برگزار خواهد شد که مهم‌ترین آن، دیدار روز ‪ ۱۷‬ژوئن میان ایتالیا وفرانسه ،یعنی قهرمان و نایب قهرمان جهان است. همه بازی‌های این گروه که-گروه مرگ> خوانده می‌شود و متشکل از ایتالیا، فرانسه، هلند و رومانی است، جزو دیدارهای حساس و دیدنی این دوره از مسابقات جام ملت‌های اروپا به شمار می رود.
مرمت و نوسازی ورزشگاه زوریخ، حدود ‪ ۱۷‬ماه به درازا کشید و سرانجام در سپتامبر سال ‪ ۲۰۰۶‬بهره برداری ازآن آغاز گردید.این ورزشگاه ازیک معماری بسیارمدرن برخوردار است . لتسی گروند> آوازه ی خود را مدیون مسابقات نخبگان ورزش دومیدانی است که هر چهار سال یکبار در آنجا گرد هم می‌آیند.
از سال ‪ ۱۹۲۸‬تا کنون، ‪ ۲۴‬رکورد دوومیدانی در این شهر برپا شده است.
منبع : مجموعه ورزشی آزادی


همچنین مشاهده کنید