جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

شکست نامداران جهان و المپیک در انزلی


شکست نامداران جهان و المپیک در انزلی
از مدت ها پیش معلوم بود کمیته فنی فدراسیون کشتی برای آن که قدرت خود را نشان داده و رقابت های انتخابی را قانونمند کند، با پیغام وهشدارهای وقت و بی وقت تذکرات لا زم را به مدعیان داد تا همه بدانند راه رسیدن به باکو از انزلی می گذرد.
علیرضا حیدری، سرمربی تازه نفس کشورمان هم برای آن که مدیریت خود را نشان دهد، قبل از شروع مسابقات انتخابی تیم ملی کشتی آزاد، آب پاکی را روی دست همه ریخت و اعلا م کرد، هر کس در انزلی حاضر نشود، خط خواهد خورد. با توجه به اولتیما توم های داده شده و خط و نشان کمیته فنی، مدعیان کشتی دانستند که این تو بمیری از آن توبمیری ها نیست که بعد از پایان رقابت ها دیگران را واسطه کرده و به گونه ای سروکله شان در تیم ملی پیدا شود. در روز نخست دیدارهای ۵۵ ، ۶۶، ۸۴، ۱۲۰ کیلوگرم برگزار شد که در نوع خود جذاب و دیدنی بود. سالن ربیعی بندر انزلی که چند وقت پیش میزبان رقابت های قهرمانی کشور در کشتی فرنگی بود این بار هم پذیرای مردان درجه اول کشتی آزاد شد، تا شاید مسوولین ورزشی بیشتر توجه کنند.
مسابقات با شور و شوق تماشاگران حاضر آغاز شد و کمیته فنی هم چهارچشمی مراقب اوضاع بود و اگر اغراق نباشد حضور کمیته فنی این بار بسیار محسوس بود و برخلا ف سنوات گذشته که بیشترین وقت کمیته فنی به چای خوردن و احوالپرسی می گذشت این بار رقابت ها رابه دقت زیر نظر داشت و قضاوت ها هم نسبت به دیدارهای گذشته کم ایراد بود; اگر چه عالی هم نبود.
داوران نیز بر خلا ف مسابقات گذشته این دست و آن دست نکردند و با اقتدار و صلا بت قضاوت کردند. در مورد میزبانی مسابقات هم می توان گفت انزلی میزبان شایسته بود و در حد امکانات به بهترین نحو از پس برگزاری رقابت ها برآمد. حساسیت مسابقات به حدی بالا بود که تعدادی از کشتی گیران قبل از مسابقات استرس بیش از حدی داشته و بسیار نگران بودند، اما با شروع مسابقات دور اول استرس ها کم شد و کشتی گیران به حالت عادی بازگشتند. در حقیقت شکست نامداران جهان و المپیک در انزلی نشان داد هیچ کشتی گیری در حاشیه امنیت قرار نداشت و اگر کسی از تمرینات غافل شود باید خواب پوشیدن لباس تیم ملی را ببیند!
در وزن ۵۵ کیلوگرم کمتر کسی فکر می کرد یاسر خالپور در میان مدعیان قهرمان شود وی با شکست تقی داداشی و محمد رضایی، شگفتی ساز این وزن شد.
در وزن ۶۰ کیلوگرم، مراد محمدی قهرمان مسابقات جهانی ۲۰۰۶ چین مقتدرانه توانست از سد حریفانی نظیر مهدی تقوی، مصطفی آقاجانی و مصطفی آخوندی عبور کند و نفر اول این وزن بشود.
در وزن ۶۶ کیلوگرم، نه مسعود مصطفی جوکار اول شد و نه حسن طهماسبی، چرا که حمید محمدنژاد با اقتدار و صلا بت توانست به مقام قهرمانی این وزن دست پیدا کند.
در وزن ۷۴ کیلوگرم، علی اصغر بذری در کشتی اول شاهین کیانیان از تهران را با اقتدار برد و دور دوم در یک مسابقه نزدیک و پابه پا از سد مجید محمدی گذشت، در این وزن هادی حبیبی ۳ بر یک بهکار را برد و مهدی بهابسته سعید گنجی ۶ بر صفر از سد حمید رسول زاده گذشت و در نهایت به مقام قهرمانی دست پیدا کرد.
در وزن ۸۴ کیلوگرم، یکی از زشت ترین اعمال غیرورزشی را توسط مهدی منصوری مشاهده کردیم جایی که او می توانست با نشان دادن منش و خصلت پهلوانی خود را در جامعه کشتی مطرح سازد با حرکات زشت و ناجوانمردانه باعث آسیب زدن به رضا یزدانی شد. این کار وی اعتراض تمام تماشاچیان و حتی کادر فنی مربیان تیم ملی را با خود به همراه داشت. از فدراسیون کشتی انتظار می رود که با چنین کشتی گیرانی با شدت و اقتدار برخورد کند چرا که کشتی یک ورزش پهلوانی است و رعایت اصول و خصایص جوانمردی جزو لا ینفک این رشته ورزشی است اما متاسفانه منصوری هنوز رسم و رسوم این آداب را به خوبی یاد نگرفته است.
رضا یزدانی در نهایت به علت آسیب دیدگی و پارگی ابرو نتوانست به مبارزات خود ادامه بدهد اما او به عنوان یک کشتی گیر جسور و شجاع در بین اهالی کشتی لقب گرفت و از آن طرف مهدی منصوری به عنوان کشتی گیری با اخلاق غیرورزشی درجامعه کشتی مطرح شد. در این وزن حامد تاتاری با شکست مهدی منصوری توانست به مقام نخست این وزن دست پیدا کند.
در وزن ۹۶ کیلوگرم سرنوشت اکثر مبارزات با قانون کلینج مشخص شد و کشتی گیران نتوانستند نظر کادر فنی تیم ملی را جلب کنند. مراد گنجی امید اول قهرمانی در این وزن در مصاف با رقبای خود ضعیف ظاهر شد و در نهایت به مقام دوم رسید اما در جای دیگر سعید ابراهیمی با توجه به بی مهری هایی که از سوی کادر فنی مربیان تیم ملی به او شده بود توانست کشتی های قابل قبولی را از خود به اجرا بگذارد و در نهایت نفر اول این وزن بشود. در وزن ۱۲۰ کیلوگرم، نایب قهرمان المپیک ۲۰۰۴ آتن علیرضایی بسیار کم فروغ ظاهر شد و نتوانست در مصاف با رقبای خود با اقتدار عمل کند و در نهایت در برابر محمدرضا آذر شکیب و فردین معصومی تن به شکست داد و از دور رقابت ها حذف شد. اما آن چیزی که کاملا ملموس است این است جوانی به نام محمدرضا آذرشکیب توانست با سن و سال کمش تا فینال این رقابت ها صعود کند. آذرشکیب کشتی گیر جسور و فنی است که می تواند در صورت استمرار در تمرینات در آینده صاحب وزن ۱۲۰ کیلوگرم باشد. در این وزن فردین معصومی بسیار شاداب و باانگیزه نشان داد و با برتری در مقابل محمدرضا آذرشکیب در کشتی فینال به مقام قهرمانی این وزن دست پیدا کرد.
نویسنده : امیرطاهر حسین خان
منبع : روزنامه مردم سالاری