شنبه, ۱۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 4 May, 2024
مجله ویستا

ارتباط تعداد دفعات تغذیه با میزان کلسترول خون


بر اساس مطالعه محققین گروه تغذیه دانشگاه کمبریج میزان کلسترول خون افراد صرفنظر از نوع غذا به تعداد دفعات تغذیه نیز بستگی دارد . این محققین می گویند میزان کلسترول خطرناک ( LDL ) در افراد میانسالی که غذای روزانه خود را در چند وعده و در حجم کم می خورند بسیار کمتر از افرادی است که یک یا دو نوبت غذای پرحجم در روز مصرف می کنند . پیش از این تصور می شد که مصرف مکرر غذا سبب دریافت کالری بیشتر ، چاقی و افزایش چشمگیر کلسترول می شود
این مطالعه که بر روی ۱۴۶۰۰ مرد و زن در سنین ۴۵ تا ۷۵ سال انجام شده نشان می دهد که میزان کلسترول توتال سرم با افزایش تعداد دفعات مصرف غذا کاهش می یابد . این کاهش در افرادی که روزانه تا ۶ نوبت غذای کم حجم استفاده می کنند تا ۵٪ می رسد . میزان کلسترول بی خطر ( HDL ) به تعداد دفعات تغذیه بستگی ندارد . نتایج تحقیقاتی که بر حیوانات انجام شده حاکی از آن است که با افزایش دفعات مصرف غذا جذب مواد قندی از مخاط روده ها ، میزان ترشح انسولین بعد از صرف غذا و فعالیت های آنزیم های مؤثر در سنتز کلسترول بیشتر می شود . احتمالاً این نتایج در مورد انسان نیز قابل تعمیم هستند .
منبع : واحد مرکزی خبر