دوشنبه, ۱۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 29 April, 2024
مجله ویستا

نبض تولید برق‌درتوزیع‌مطلوب‌می‌تپد


نبض تولید برق‌درتوزیع‌مطلوب‌می‌تپد
شركتهای توزیع كه به عنوان آخرین حلقه و زنجیره نهایی صنعت برق كشور مطرح‌اند در ارایه و عرضه همه تلاشها و كوشش‌های مدیران و كاركنان این صنعت به مردم و مشتركان نقش بسزایی دارند.
به گفته وزیر نیرو شركتهای توزیع با توجه به مصوبه‌ای كه در مجلس شورای اسلامی در مورد استقـلال آنهـا به تصویب رسیده است نیاز بـه مهندسی مجدد دارند. در حال حاضر بخشی از شبكه موجود توزیع در كشور به دلیل قدمت طولانی و كهنه بودن دچار نارسایی و‌ آسیب جدی است كه بسیاری ازخاموشی‌ها و قطعی‌هایی كه درشبكه برق كشور به وجود می‌آید به دلیل معایب و نواقصی است كه در این شبكه وجود دارد. بنابراین در زمینه رفع این نواقص و مشكلات باید اقدامات لازم و ضروری صورت بگیرد.
از دیدگاه كارشناسان، بخش توزیع نیرو رابط بین صنعت برق و مشتركان است و دارای نقشی چندسویه بوده و در ارایه این نقشها، مهمترین بخش آن خدمت‌رسانی به مشتركان و تامین رضایت آنها است. به عقیده كارشناسان هر نوع نارسایی كه در بخش توزیع وجود داشته باشد نتیجه آن به مشتركان و مردم برمی‌گردد و در نتیجه توجه جدی به بخش توزیع از اهمیت خاص و ویژه‌ای برخوردار است.
یكی از اموری كه بخش توزیع به انجام می‌رساند فروش انرژی برق به مشتركان به عنوان یك كالای اقتصادی است و نقش دیگری كه بخش توزیع دارد نقش فنی برای نگهداری،‌راهبری و توسعه شبكه‌های توزیع و حفظ ارتباط و هماهنگی با بخشهای بالادست صنعت برق است به گونه‌ای كه موجبات ادامه فرایند تولید و عرضه صنعت برق حاصل شود. با تكیه بر آنچه كه گفته شد وظایف بخش توزیع صنعت برق – برخلاف آنچه كه مشاهده می‌شود- بسیار فراگیر، ‌اساسی و مهم است.
در حال حاضر بیش از ۲۰ میلیون مشترك صنعت برق در كشور وجود دارند كه این گروه عظیم با شركتهای توزیع در ارتباط بسیار نزدیك هستند. تعداد شركتهای توزیع در حال حاضر ۴۲ شركت بوده كه تحت پوشش شركتهای برق منطقه‌ای كار می‌كنند. اگر این شركتها به استقلال كامل در حیطه مدیریتهای كلان صنعت برق دست پیدا كنند قطعاً نقش بنیادی و اساسی آنها بسیار بیشتر خواهد شد.
بدون تردید هدایت و راهبری حجم گسترده فعالیتهای بخش توزیع نیازمند كاری زیربنایی و همه جانبه است و انجام این امور در گستره كشور پهناور، سیاست‌گذاریهای بیكرانه و منسجم و هماهنگی را طلب می‌كند. بنابراین نگاهی كلان‌نگر به مسایل بنیادی بخش توزیع برق سبب خواهد شد كه راه برای ارتقای كیفی بخش توزیع در صنعت برق گشوده شود.
در بررسی‌های كارشناسی بنابراین سه عامل مهم ارتقای رضایت مشتركان و بالارفتن سطح بهره‌وری اقتصادی و ارتقای پایداری فنی نقش بسزایی در رفع مسایل و مشكلات شركتهای توزیع خواهد داشت.
هم‌اكنون از شاخص‌های مهم بخش توزیع صنعت برق كشور این است كه ۱۰۰ درصد جمعیت شهری، حدود ۹۹ درصد از كل روستاهای با جمعیت بالای ۲۰ خانوار از انرژی برق برخوردار هستند.
یكی از شاخص‌های مربوط به بخش توزیع این بوده كه متوسط زمان خاموشی هر مشترك در سالهای اخیر كاهش یافته است بدین معنی متوسط زمان خاموشی هر مشترك توزیع در سال ۸۴ حدود ۴۳/۱ در هزار بوده كه نسبت به سال ۸۳ كه ۵۳/۱ در هزار بوده ۵/۶ درصد بهبود یافته است.
به طور كلی و بنابر آنچه كه در بالا گفته شد هدف صنعت برق كشور به ویژه در بخش توزیع تامین برق مطمئن برای مشتركانی است كه انرژی برق را به عنوان یك نهاد اصلی برای تولید صنعتی،‌كشاورزی، خدماتی، تجاری و یا خانگی است و بخش توزیع برای كسب رضایت مشتركان و تمامی مردم جامعه بیش از پیش باید در جهت بهبود بخشیدن به خدمات خود اقدام كند.
منبع : مطالب ارسال شده


همچنین مشاهده کنید