شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

زعفران


زعفران
زعفران ادویه بسیار گران قیمتی است و علت آن نیز این است که برای تهیه ۴۵۴ گرم زعفران باید ۷۵ هزار شکوفه یا ۲۲۵ هزار کلاله چیده شود.
زعفران ابتدا در کشورهای مدیترانه کشت شده است. امروز زعفران کشمیر بهترین زعفران محسوب می شود واین گیاه در هند، ترکیه، چین و ایران کشت می شود. در گذشته از زعفران برای معطر ساختن حمام و سالن های عمومی امپراتوری روم استفاده می شد. از گذشته تاکنون به دلیل تشابه رنگ گاهی گل همیشه بهار را به جای زعفران به فروش رسانده اند.برای استفاده از زعفران باید کاملاً آن را به صورت پودر درآورده و سپس آن را در آب گرم ریخته تا رنگ بدهد.
اهالی کشورهای مدیترانه ای، آسیا و شمال آفریقا از این ادویه در غذاهای خود استفاده می کنند. هندی ها نیز از زعفران برای رنگ دار کردن برنج استفاده کرده و ایتالیایی ها آن را به خاطر عطرش در معروفترین غذای برنجی خود مورد استفاده قرار می دهند. علاوه بر این زعفران در تهیه غذاهای دریایی نیز کاربرد دارد. در انگلیس از زعفران به همراه میوه خشک در تهیه نوعی کیک استفاده می شود. مصرف زیاد زعفران باعث مرگ می شود و ضدتشنج و انقباض، تعرق آور و ضدنفخ است.

[نیما روایی]
منبع : روزنامه ایران


همچنین مشاهده کنید