یکشنبه, ۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 5 May, 2024
مجله ویستا

کرسنت در ابهام - بخش ۴


کرسنت در ابهام - بخش ۴
● صحنه‌گردانان شرکت اماراتی چه کسانی هستند
▪ حمید جعفر: او رئیس و مدیرعامل شرکت کرسنت به حساب می‌آید. فردی که اول بار فکر انتقال گاز ایران به امارات از طریق شرکت کرسنت به ذهن او خطور کرد. حمید جعفر که یک دلال انرژی در منطقه به‌حساب می‌آید هم‌اکنون مدیرعاملی شرکت داناگاز را هم در اختیار دارد که ۲۱ درصد سهام آن متعلق به شرکت کرسنت است. وی پیش از این در بخش‌های مختلف صنعت نفت و گاز فعالیت کرده است. وی فوق‌لیسانس مهندسی ترمودینامیک و سیالات دارد و از کالج چرچیل دانشگاه کمبریج فارغ‌التحصیل شده است. وی پیشتر در عرصه‌های مختلفی همچون مدیریت مالی دانشگاه آمریکایی شارجه و همچنین مدیریت یک شرکت کشتیرانی فعالیت کرده است.
▪ مجید جعفر: وی در آستانه تاسیس شرکت داناگاز و در سال ۲۰۰۴ میلادی به شرکت کرسنت وارد شد. او فرزند بزرگ حمید جعفر است که عمده فعالیت خود در بخش نفت و گاز را در دایره کاوش شرکت شل در دفتر لاهه به انجام رسانده است. وی علاوه بر کرسنت در هیات مدیره و کمیته توسعه تجاری داناگاز نیز عضویت دارد. وی مدرک مهندسی ترمودینامیک در گرایش سیالات را از همان دانشگاهی که پدرش تحصیل کرده بود اخذ کرد و سپس مدرک MBA خود را از دانشگاه هاروارد گرفت. مجید جعفر چندی پیش جشن تولدی برای دوست دخترش ترتیب داد که در آن بیش از یک میلیون دلار هزینه شده است.
▪ بدر جعفر: پسر دیگر حمید جعفر و برادر مجید جعفر است. سابقه او در شرکت کرسنت بیش از برادرش بوده و از سال ۲۰۰۳ به این سو نقشی پررنگ را در سرمایه‌گذاری‌های شرکت ایفا کرده است. بدر جعفر یکی از کسانی است که ایده پدرش یعنی داناگاز را پرورش داده و آن را توسعه بخشید. او دارای دو مدرک مهندسی و حقوق تجارت از دانشگاه کمبریج است. گفته می‌شود حضور داناگاز در پروژه‌های گاز کردستان عراق با نظر مساعد و پشتیبانی او به انجام رسیده است. وی قبل‌تر به عنوان مدیر شرکت هوانوردی کرسنت و مدیر شرکت کشتیرانی گلف تینر فعالیت کرده است. او هم‌اکنون مدیر اجرایی مشترک شرکت کرسنت به حساب می‌آید.
▪ نیرج اقروال: وی خزانه‌دار شرکت کرسنت به حساب می‌آید. یار غار حمید جعفر و کسی که گفته می‌شود آقای رئیس بیش از هرکس دیگر به او اعتماد دارد. او حرف آخر را در مورد مسائلی همچون سرمایه‌گذاری و امور بانکی می‌زند. طراحی پذیره‌نویسی شرکت داناگاز نیز توسط نیرج اقروال انجام شد. روزی که سرمایه‌گذاران از یکصد نقطه جهان برای خرید سهام داناگاز به امارات هجوم آوردند و پذیره‌نویسی ۸۰ میلیارد دلاری داناگاز انجام گرفت اولین لبخند بر لب او نقش بست. وی یکی از کسانی است که همزمان با مذاکرات عقد قرارداد کرسنت به این شرکت پیوست. دارای مدرک لیسانس بازرگانی با درجه عالی از دانشگاه دهلی‌نو است. خرید شرکت انرژی سنتوریون کانادا نیز از ایده‌های اوست.
▪ راوی کومار: این فرد هندی مدیریت خدمات تجاری و مسوولیت پشتیبانی از عملیات‌های شرکت در دفاتر مرکزی و دفاتر تابعه را برعهده دارد. اما وظیفه اثرگذار او پشتیبانی در مذاکرات قراردادها به‌ویژه در بخش توسعه آنها است. او عمده دوران فعالیت‌های خود در خارج از شرکت کرسنت امارات را در سال‌های حضورش در لندن و در بخش حسابداری در رده‌های مختلف پرسنلی و مدیریتی انجام داده است. وی دارای مدرک کارشناسی بازرگانی از دانسگاه دهلی‌نو است. او در سال ۱۹۹۱ وارد امارات شده و به عنوان حسابرس ارشد در شرکت ارسنت ویانگ مشغول به فعالیت شد.
▪ محمد مکوی: پس از عقد هر قراردادی اوست که وارد میدان می‌شود. حتی یک پیچ در پروژه‌های کرسنت بدون نظر مساعد او بسته نمی‌شود. محمد مکوی هم‌اکنون مدیریت پروژه‌های کرسنت را در تمام نقاط برعهده دارد. انجام پروژه انتقال گاز ایران به امارات یکی از اهداف همیشگی او بوده است. وی در سال ۱۹۷۴ از دانشگاه آمریکایی بیروت فارغ‌التحصیل شد. از سال ۱۹۸۳ وارد عرصه صنعت گاز شد و عمده فعالیت خود را در میادین گاز به انجام رسانده است. وی پیش از کرسنت به عنوان مهندس ارشد در شرکت پایانه کانتینری شارجه فعالیت می‌کرد. وی مدتی نیز در یک شرکت مقاطعه‌کاری در لندن کار کرده است.
▪ آندرو روبرتز: یک وکیل در کلاس جهانی است. او مدرک حقوق خود را با درجه ممتاز از دانشگاه آکسفورد اخذ کرده و از سال ۱۹۸۴ به این سو به عضویت کانون وکلای انگلیس و ولز درآمده است. نقش او در کرسنت زمانی پررنگ می‌شود که می‌بینیم او مسوول کلیه امور حقوقی و معاملات بزرگ شرکت کرسنت است و متن تمام قراردادهای شرکت با شرکای داخلی و خارجی تنها پس از تایید او نهایی می‌شود. سال‌ها فعالیت در بخش انرژی در قطر، لندن، دوبی و مالزی از او یک وکیل کارکشته در بخش‌های بالادستی و پایین دستی نفت و گاز پدید آورده است. وی پیش از ورود به عرصه نفت و گاز به عنوان وکیل در لندن مشغول به فعالیت بود.
▪ مهدی موسی: هم اکنون مدیریت توسعه مخازن کرسنت را به عهده دارد. آنچه او را به کرسنت کشانده است سابقه درخشان و دیرینه‌اش در امور توسعه و مدیریت مخازن میادین عظیم نفت در عراق است. کرسنت با تکیه بر دانش و اطلاعات او راهی مناطق نفتی کردستان عراق شده است. وی همچنین بخش زیادی از مدت زمان حضور خود در کرسنت را به اکتشاف در میدان نفت و گاز مبارک و اطراف آن گذرانده است. میدانی که همواره در زمینه فعالیت در آن بین ایران و امارات اختلاف نظر وجود داشته است. وی دارای مدرک کارشناسی ریاضیات و مهندسی نفت از دانشگاه تگزاس درآستین است.
▪ هند خیر: مدیر منابع انسانی کرسنت به حساب می‌آید. جبران خسارات، پرداخت مزایا، آموزش کارکنان و توسعه توانمندی‌ها از مهمترین وظایف اوست. اما آنچه او را برجسته کرده است وظیفه استخدام اوست. او ماموریت دارد تا به هر طریق که می‌تواند بهترین‌های انرژی را شناسایی کرده و به کرسنت بیاورد. او از سال ۱۹۹۰ به کرسنت پیوسته و بسیاری از مدیران و مهندسان ارشد کنونی کرسنت شکار او هستند. وی قبل از حضور در کرسنت در زمینه توسعه سیستم‌های نرم‌افزاری فعالیت می‌کرد.
▪ حمید ظاهری: مدیرعامل دفتر کرسنت در تهران به‌حساب می‌آید. او که قرارداد کرسنت را گرانترین قیمت خرید گاز در منطقه خلیج‌فارس می‌داند بیش از ۳۰ سال در شرکت ملی نفت ایران مشغول به کار بوده است و همچنین ۹ سال مسوول اطلاعات اوپک و سخنگوی این سازمان بوده است، وی لیسانس خود را از دانشگاه نفت آبادان و فوق‌لیسانس خود را از شعبه دانشگاه هاروارد در تهران اخذ کرده است. وی همچنین دارای مدرک دکترای مدیریت بازرگانی از دانشگاه پاسیفیک غربی در کالیفرنیا است.
رهام وزیری
منبع : شهروند امروز