دوشنبه, ۱۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 29 April, 2024
مجله ویستا

اثر انواع املاح بر روی پوست و گیاهان دارنده آن


اثر انواع املاح بر روی پوست و گیاهان دارنده آن
بدن ما دارای املاحی است که این املاح هر یک در بدن و به خصوص بر روی پوست و مو ، دارای نقشی خاص می باشند.
مواد معدنی ۵ درصد وزن بدن را تشکیل می دهد، که از طریق گیاهان یا گوشت حیوانات تامین می شود و از قرار زیر است:
▪ کلسیم: یکی از املاح مورد نیاز بدن است که در استحکام ناخن ها اثر مهمی دارد. غنی ترین منابع كلسیم عبارت است از انواع پنیر، آرد سویا- گندم، و رنین، سایر منابع غنی كلسیم شامل بادام، گل كلم، كلم پیچ، خاویار، قاصدك، شلغم، كلم، خردل، كاله، فندق، بستنی، شیر، میگو، ساردین، آرد لوبیای روغنی (ژاپنی) و ماست است. همچنین كلسیم را می توان از بسیاری از گیاهان، ترشی ها، جلبك های آبی (نظیر ریحان، جعفری فرنگی، دارچین، شود، رازیانه، شنبلیله، جینسنگ یا عشقه، فلفل استرالیایی، كلپ، آویشن، پونه كوهی، جعفری، دانه خشخاش، مریم گلی و مرزه تهیه كرد.
▪ آهن: به علت خاصیت خون سازی در جریان یافتن خون در زیر پوست و تقویت بیشتر پوست موثر می باشد. آهن در جگر، گوشت، ماهی و تخم مرغ ، غلات، حبوبات (عدس، لوبیا، نخود) ، سبزیها به خصوص سبزیهای خوراكی ، دانه های روغنی، میوه های خشك شده مانند كشمش، برگه زرد آلو، خرما و خشكبار یافت می شود.
▪ منگنز: بیشترین اثر منگنز در روی موها می باشد. این فلز باعث مشکی شدن مو می شود و کمبود آن باعث سفید شدن مو می گردد.
▪ منابع غذایی: آجیل (مخصوصاً گردو و بادام)، سبوس گندم و همهٔ غلات، حبوبات تغییر نیافته، برگ سبزیجات، كبد، كلیه، بادام زمینی، لوبیا (از خانوادهٔ نیامداران)، میوه های خشك، ،غلات به عمل آمده (تغییر یافته)، گوشت و محصولات خشك دارای میزان خیلی كمی از منگنز هستند. غذاهای تغییر شكل نیافته نظیر نان غلات و حبوبات دارای میزان زیادی منگنز هستند.
▪ مس : این فلز در استحکام ناخن ها و مو و حفظ رنگ آنها ضرورت دارد. مس در انواع منابع غذایی وجود دارد.
بهترین منابع از این قرار است:غذاهای دریایی (به خصوص انواع میگو و ماهی های صدف)، گوشت احشا (نظیر جگر، قلوه و دل)، آجیل (نظیر قرص كمر، فندق، مخلوط، گردو، بادام، پسته) ، حبوبات (به خصوص عدس. لوبیا و بادام زمینی)، شكلات (شكلات بو داده، شیرین نشده یا نیمه شیرین، كاكائو)، غلات (نظیر پوسته سبوس، گندم خرد شده، سبوس كشمش)، میوه و سبزی (نظیر میزه های خشك. قارچ. گوجه فرنگی، سیب زمینی، موز، انواع گریپ و آووكادو) ، ملاس، فلفل سیاه
▪ گوگرد: برای ساختن كلاژن مورد نیاز است. كلاژن ماده ای است كه پوست بدن را به حالت ارتجاعی نگه می دارد، ظاهر جوان به پوست می دهد و از ایجاد چروك جلوگیری می كند. برای ناخن و موهای سالم نیز ضروری می باشد.
شكل عنصر معدنی گوگرد در حنجره های نزدیك به چشمه های آب داغ و آتشفشان ها دیده میشود. فرم قابل استفاده برای بدن درغذاهای غنی از پروتئین نظیر گوشت، گوشت ماهیچه، بوقلمون و مرغ، ماهی، تخم مرغ، لوبیای خشك پخته شده و نخود، شیر و محصولات به دست آمده از شیر یافت میشود. دیگر منابع خوب برای گوگرد شامل سیر، پیاز، كلم پیچ، مارچوبه، كلو و سبوس گندم است.
▪ منیزیم: این فلز در تشکیل و نگهداری مو و ناخن اثر بسیار زیادی دارد. غنی ترین منبع منیزیم شامل آجیل (بادام، پسته، گردوی سیاه، ...) تخم كدو، بادام زمینی، برگ سبر سبزیجات، غلات، گندم، آرد سویا و ملاس. منابع خوب دیگر برای منیزیم آرد گندم، آرد جو، چغندر سبز، اسفناج، خرده گندم، حبوبات، جودوسر، موز، سیب زمینی (با پوست)، پسته می باشد.
همچنین می توانید منیزیم را از بسیاری گیاهان گونه های علف ها و جلبك ها به دست آورید. برای مثال: جلبك آگار، گشنیز، شوید، دانه غلات، شاه پسند، خردل خشك، ریحان، پودر كاكائو، تخم رازیانه، مرزه، تخم زیره، تخم ترخون، تخم مرزنجوش و تخم خشخاش.
▪ فسفر: در نگهداری و تشکیل ناخن ها اثر دارد. گوشت قرمز و مرغ و بوقلمون حاوی مقادیر چشمگیری فسفر هستند. منابع دیگر شامل شیرخشك و محصولات شیر، پنیر سفت، ماهی كنسرو شده، آجیل، تخم مرغ و نوشابه‌های سبك است.
منبع : ایران مانیا


همچنین مشاهده کنید