یکشنبه, ۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 5 May, 2024
مجله ویستا

میوه های رنگارنگ تابستان


میوه های رنگارنگ تابستان
اگرچه امروزه به یمن حضور گلخانه ها، در تمام فصول سال می توانیم انواع میوه ها را در دسترس داشته باشیم، اما همواره مصرف میوه های فصل به دلیل طعم و عطر طبیعی شان، دلپذیر است. فصل تابستان نیز با میوه های رنگارنگش یكی از پرطرفدارترین فصول سال از نظر تنوع میوه هاست.
خربزه و هندوانه: این دو میوه، شاه میوه های تابستان و خنك ترین میوه های فصل برای گذراندن ماه های گرم و داغ تابستان به شمار می روند. مقدار انرژی موجود در آنها كم است. (در حدود ۲۵-۲۰ كالری در هر ۱۰۰ گرم) این ویژگی، خربزه و هندوانه را به میوه های كاربردی در رژیم های لاغری تبدیل كرده است. حجم زیاد آب موجود در خربزه و هندوانه می تواند به جبران آب از دست رفته بدن به ویژه در فصل تابستان كمك كند. به همین دلیل این دو میوه سبب بهبود عملكرد كلیه می شوند. به عنوان مثال هندوانه به دلیل دارا بودن مقادیر زیادی آب (در حدود ۹۲ درصد) خاصیت ضدعفونی كننده دارد و سموم موجود در بدن را دفع می كند. خربزه به بهبود عملكرد سیستم گوارش كمك می كند، زیرا اسیدهای معده را خنثی می كند. هم چنین برخی پزشكان معتقدند خربزه دارای خاصیت ضد استرس است، به همین دلیل این میوه را در رده میوه های آرام بخش طبقه بندی می كنند. خربزه و هندوانه دارای مقادیر كمی آهن و پتاسیم هستند و معمولاً به دلیل این ویژگی، مصرف آنها به كسانی كه از فشار خون بالا رنج می برند، توصیه می شود. این دو میوه سرشار از ویتامین های A، C، و فیبر هستند كه به آنها خاصیت ملین بودن می بخشد.
انگور: تاكنون بیش از ۲۰۰ نوع انگور در سراسر جهان كشت شده است. انگور قرمز و سیاه دارای قابلیت خنثی كردن رادیكال های آزاد و خاصیت ضد آنتی اكسیدان دارند، به همین دلیل انگور نیز مانند خربزه و هندوانه نقش مهمی در پیشگیری از بیماری های قلبی و سرطان دارد. انگور یك میوه غنی است كه خون را تصفیه كرده و باعث شادابی و نشاط ارگان های بدن می شود. انگور فشار شریان ها را ثابت كرده و از انعقاد چربی در آنها جلوگیری می كند. مصرف انگور به افرادی كه از كم خونی و خستگی مفرط رنج می برند، توصیه شده است انگور سرشار از پتاسیم، آهن، ویتامین B و C است و مقادیر بالای فیبر موجود در انگور جذب چربی در اندام های بدن را كاهش می دهد و از بروز یبوست جلوگیری می كند. انگور به دلیل مقادیر بالای شكر طبیعی اش منبع خوبی برای تأمین انرژی است، به همین دلیل این میوه می تواند نقش مهمی در رژیم غذایی ورزشكاران داشته باشد. خوردن انگور با دانه می تواند گام مؤثری در مبارزه با پیری باشد. هم چنین روغن موجود در هسته انگور سبب تنظیم كلسترول خون می شود. این میوه می تواند به درمان سریعتر سرخك، آبله مرغان و دیفتری كمك كند و مصرف آن به بیمارانی كه در حال گذراندن دوره نقاهت هستند، توصیه شده است. به علاوه مصریان باستان از انگور در درمان آسم استفاده می كردند.
گیلاس: گیلاس نه تنها به دلیل رنگ قرمز و جذابش كه به دلیل مزایای بی شمارش یكی از میوه های پرطرفدار فصل است. گیلاس ملین است، روده را ضدعفونی كرده و عملكرد كبد را بهبود می بخشد. به علاوه گیلاس دارای ویتامین C بوده و اسید اوریك بدن را كاهش می دهد و به دلیل داشتن پتاسیم و منیزیم سبب افزایش فعالیت های مغزی می شود.
انجیر: انجیر اولین بار در یونان كشت شده است. انجیر میوه ای پر انرژی و ملین است. این میوه سرشار از پتاسیم و آهن است كه از بروز كم خونی جلوگیری می كند و دارای تركیباتی است كه می تواند از تولید سلول های سرطانی جلوگیری كنند.
هلو: هلو برای اولین بار در چین كاشته شد. این میوه دارای آهن، ویتامین E و C است و پوست را پاكسازی می كند. به همین دلیل از هلو در ساخت بسیاری از كرم های آرایشی و بهداشتی استفاده می شود. این میوه ملین بوده و چون بسیار كم كالری است، در بسیاری از رژیم های كاهش وزن مورد استفاده قرار می گیرد.
زردآلو: این میوه دارای مقادیر زیادی بتاكاروتن و ویتامین C به عنوان دو آنتی اكسیدان قوی است. بتاكاروتن در بدن ما به ویتامین A تبدیل می شود كه ماده مورد نیاز برای تقویت بینایی، داشتن پوست و موی سالم و بهبود عملكرد سیستم ایمنی بدن است.زردآلو كم كالری بوده و یك میان وعده مناسب در بین وعده های اصلی غذا است. برگ زردآلوی خشك دارای مقادیر زیادی فیبر بوده كه می تواند در درمان یبوست، فشار بالا و كم خونی مورد استفاده واقع شود. هم چنین به دلیل دارا بودن مقادیر زیادی پتاسیم این میوه به دفع نمك و آب زاید موجود در بدن كمك می كند و چون سرشار از آهن است، مصرف آن به خانم ها و افرادی كه از كم خونی رنج می برند، توصیه شده است.
منبع : روزنامه همشهری