دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 6 May, 2024
مجله ویستا

در حسرت افتخارات بر باد رفته


در حسرت افتخارات بر باد رفته
● بررسی عملكرد بارسلونا در فصل گذشته لالیگا
فصل ۲۰۰۷-۲۰۰۶ برای بارسلونا توأم با فراز و نشیب‌های فراوانی بود و آنها سرانجام نتوانستند از عنوان قهرمانی خود دفاع کنند و به رتبه دوم قناعت کردند.
تیمی که تابستان ۲۰۰۶ را با دو قهرمانی لالیگا و لیگ قهرمانان آغاز کرده بود به دنبال ستاره‌هایی بود تا بتواند بار دیگر این عناوین را تکرار کند.
فرانک رایکارد معتقد بود در تیمش بهترین‌ها حضور دارند و فقط سه یا چهار بازیکن می‌توانند به این مجموعه اضافه شوند.
خاویر ساویولا که به طور قرضی در سویا حضور داشت به نیوکمپ بازگشت. ایدورگودیانسن مهاجم ایسلندی چلسی یکی از خریدهای جدید باشگاه بود که قرار شد جای خالی هنریک لارسون سوئدی را که کاتالان را ترک گفته بود، پر کند. جان لوکا زامبروتا به همراه لیلیام تورام از یوونتوس راهی نیوکمپ شدند تا دیگر ستاره‌های جدید تیم قهرمان اروپا باشند.
به عقیده رایکارد دیگر نقصی در تیم وجود نداشت و با حفظ اسکلت اصلی مهیای حضور در فصل جدید شدند.
بارسا در هر سه جام پیش رو مدعی شماره یک بود و به گفته کارشناسان آنها توانایی تکرار قهرمانی لالیگا و لیگ قهرمانان اروپا را داشتند.
آبی و اناری‌پوشان در گروه A لیگ قهرمانان با چلسی، برمن و لفسکی صوفیه همگروه شدند، روی کاغذ آنها شانس اول صعود از این گروه بودند اما اتفاقات بسیار جالبی رخ داد. بارسا لیگ اروپا را با پیروزی قاطع ۵ بر صفر مقابل نماینده بلغارستان آغاز کرد تا قدرتش را در روز نخست به رخ حریفان بکشد.
لالیگا هم با پیروزی‌های پی در پی بارسا آغاز شد اما مردان نیوکمپ در گام دوم خود در وزراشتادیون مقابل برمن با گل دقیقه ۹۰ از شکست رهایی پیدا کردند.
در ادامه شکست برابر چلسی وضعیت این تیم را وخیم کرد. رایکارد مترصد آن بود در بازی برگشت انتقام شکست مقابل مورینیو را بگیرد اما در نیوکمپ تساوی ۲ - ۲ حاصل شد.
بارسلونا ال‌کلاسیکو را تقدیم رئال مادرید کرد تا ضربه اصلی را در این دیدار پذیرا شود. تیم رایکارد صدرنشین لالیگا بود اما در لیگ قهرمانان اروپا وضعیت خوبی نداشت آنها در گام آخر در صورت پیروزی مقابل برمن می‌توانستند صعود کنند و اگر تساوی شکل می‌گرفت، ژرمن‌ها جشن صعود می‌گرفتند.
سرانجام نیوکمپ به لطف درخشش رونالدینیو موفق شد تیم شایسته وردربرمن را ناکام بگذارد و راهی دور بعدی شود.
مردان نیوکمپ با خوش‌شانسی به مرحله حذفی لیگ قهرمانان اروپا رسیدند اما مصدومیت شدید ساموئل اتوئو وضعیت این تیم را بحرانی کرد.
سویا به یک قدمی بارسا رسید و لالیگا هم در معرض خطر بود. رایکارد در یک دوره خاص اتوئو و لیونل مسی را در اختیار نداشت و تصمیم گرفت از ساویولا استفاده کند به هر ترتیب ممکن بارسا در لالیگا صدرنشین بود و خطری هم از جانب رئال مادرید آنها را تهدید نمی‌کرد.
بارسلونا در مرحله یک هشتم نهایی لیگ قهرمانان اروپا و در بازی رفت میزبان لیورپول بود. در حالی که بسیاری از کارشناسان حکم صعود مدافع عنوان قهرمانی را بیش از لک‌لک‌ها می‌دانستند، اما این تیم رافائل بنیتس بود که در نیوکمپ با نتیجه دو بر یک به پیروزی رسید.
آنها در بازی برگشت به دو گل نیاز داشتند تا راهی مرحله بعدی شوند اما هنر بارسلونا فقط تا همین مرحله بود و آنها به‌رغم آنکه در آنفیلد توانستند حریف را شکست دهند، اما در مجموع حذف شدند.
تیره‌بختی‌های بارسلونا ادامه پیدا کرد و آنها در لالیگا هم نتایج خوبی کسب نمی‌کردند. بسیاری درگیری‌های درونی را عامل ناکامی این تیم می‌دانستند.
تاکتیک‌های رایکارد هم به بن‌بست رسیده بود و تیم او خلاقیت گذشته را نداشت.
رونالدینیو رهبر تیم دچار افت شدیدی شد و اتوئو پس از رفع مصدومیت به دلیل ترس چند هفته‌ای نظاره‌گر ناکامی‌های تیمش بود.
بارسا در نیوکمپ مقابل رئال مادرید با خوش‌شانسی از شکست گریخت و اگر درخشش لیونل مسی نبود چه بسا توفان این تیم را در هم می‌نوردید.
مرد هلندی و همه کاره تیم هم نمی‌دانست برای فرار از این مشکلات چه کند و در حالی که آنها با ۱۲ امتیاز از رئال مادرید پیش بودند، به یکباره قوهای سپید را پشت سر خود ‌دیدند.
اوضاع بسیار بحرانی شده بود پیروزی در بازی رفت مرحله کوپا دل‌ری و با نتیجه ۵ بر دو مقابل ختافه تا حدودی وضعیت را مساعد کرد اما در بازی برگشت برندشوستر و تیمش با چهار گل آبی و اناری‌پوشان را مغلوب کردند تا بارسا در جام حذفی نیز از گردونه رقابت‌ها کنار برود.
حالا آنها یک جام دیگر را پیش رو داشتند اما رئال مادرید دست‌بردار نبود و سرانجام با تساوی مقابل رئال بتیس در نیوکمپ، رقیب به صدر جدول رفت.
پس از آن دیگر اتفاق خاصی رخ نداد. هر نتیجه‌ای که آنها می‌گرفتند، رئال مادرید نیز صید می‌کرد تا سرانجام کهکشانی‌ها فاتح لالیگا شدند.
در حالی که بارسا با تمامی ستاره‌هایش به دنبال تکرار قهرمانی در لیگ داخلی بود اما چنین خاطره‌ای تکرار نشد و آنها مغلوب هنرنمایی رقیب سنتی خود شدند. فصلی بدون جام برای تیمی که در سه فصل گذشته تمامی جام‌ها را درو کرده بود بسیار سخت و طاقت‌فرسا بود.
رایکارد و شاگردانش به‌رغم آنکه مقابل خیمناستیک به پیروزی ۵ بر یک دست یافتند اما تلخ‌ترین پیروزی تاریخ این باشگاه رقم خورد تا شاهد قهرمانی مادریدی‌ها باشند. حالا رایکارد باید به دنبال بررسی و علل ناکامی تیمش در فصل گذشته باشد. تیم او در بعضی از دیدارها با صلابت بود و گاهی نیز بسان یک تیم درجه دوم عمل می‌کرد.
غیبت ۵ ماهه اتوئو و مصدومیت لیونل مسی هم می‌تواند مزید برعلت باشد اما آنها ستاره‌های بسیاری در تیم داشتند که می‌توانستند در غیاب آنها مثمرثمر باشند.
باید گفت نوعی بی‌انگیزگی نزد بازیکنان بارسا وجود داشت. آنها در سال‌های قبل تمامی جام‌ها را به دست آوردند تا دیگر از قهرمانی اشباع شوند.
رایکارد باید دست به یک خانه‌تکانی گسترده بزند و با جذب چند بازیکن تشنه جام و افتخار بتواند قدرت از دست رفته را به تیم بازگرداند. آیا رایکارد می‌تواند در این راه موفق عمل کند؟
كاظم منصوری
منبع : استقلال بلو و ایران سوکر