جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

آفت کش ها


آفت کش ها
آیا شما تاكنون برچسب روی یك آفت كش را خوانده اید ؟ بر روی بیشتر این برچسب ها این جملات به چشم می خورد :‌ ”احتیاط ، استنشاق نشود ، درفضاهای دارای تهویه استفاده گردد ، از تماس با پوست یا مو خوداری شود ، از مراتع و چهارپایان دور نگه داشته شود ، در صورت مصرف داخلی ممكن است باعث كوری یا مرگ شود، كلیه دستورات را بادقت بخوانید، قانون فدرال در رابطه با اطلاعات این برچسبها باید اجرا گردد. ”
و اكنون ما آن محصول را به غذاهایمان افزوده ایم . در حال حاضر مصرف حشره كش ها ده برابر قبل شده است ، DDT اولین حشره كشی كه برای تمام گیاهان به منظور كشتن پشه ها مورد استفاده قرار می گرفت ، در دهه های ۱۹۵۰ تا ۱۹۶۰ بی اثر شد.
موسسه ملی سرطان در سال ۱۹۹۸ پس از سال ها آزمایش ثابت كرد كه تركیب اصلی DDT در انسان باعث ایجاد سرطان می شود .
تحقیقات نشان داده است كه بین مصرف آفت كش با سقط خودبخودی جنین در زنان ، سرطان بیضه و كاهش اسپرم در مردان رابطه مستقیمی وجود دارد . تحقیقات دیگر حاكی از این است كه زنانی كه مقادیر بالایی از DDE ( یك محصول فرعی از DDT ) در بدنشان وجود داشت ، دارای سرطان سینه بودند . ولی زنان دارای سطح پایین DDE سرطان سینه نداشتند .
آفت كش ها اثرات استروژنی داشته وبه تناسب بافت های چربی ، در سراسر بدن ذخیره می شوند . بنابراین هر چه فرد چاقتر باشد بیشتر می تواند این مواد را در خود ذخیره سازد و سینه نیز دارای مقادیر زیادی چربی است.
به منظور كاهش خطر آفت كش ها ، میوه و سبزیجات ارگانیك را خریداری نمائید . این محصولات حاوی ویتامین ها و مواد معدنی طبیعی بیشتری هستند . آفت كش ها در گوشت و فرآورده های گوشتی نیز یافت می شوند . حذف چربی (به دلیل آنكه آفت كش در چربی تجمع می یابد ) می تواند خطرتماس با آفت كش ها را كاهش دهد .
بكارگیری پیشنهادات زیر می تواند خطر تماس شما را با آفت كش ها كاهش دهد :
▪ تمام محصولات را بشوئید ، اضافه كردن یك یا دو قطره صابون به آب ، حشره كش ها را بكلی پاك می كند یا ، غوطه ور كردن محصول به مدت ۱۰-۵ دقیقه در یك یا دو قطره از یك سفید كننده حاوی كلر و سپس غوطه ور كردن آن در آب به مدت ۱۰ دقیقه باعث پاك شدن اثر حشره كش می گردد .
▪ برای موادی مانند سیب زمینی شیرین ، هویج و سایر محصولاتی كه دارای سطح زبر بوده و با پوست مصرف می شوند ، از برس شستشو استفاده كنید .
▪ اسفناج ، گل كلم ، كلم بروكلی و یا سایر محصولاتی كه سطوح ناهموار دارند را قبل از شستن خرد كنید .
▪ محصولات غیر ارگانیك كه با مواد براق كننده (مومی) پوشیده شده اند مانند خیار ، سیب ،‌ بادمجان و هویج باید پوست گرفته شوند .
▪ برگ های خارجی كاهو و كلم را دور بیندازید ، برگ های كرفس را چیده و سر آن را ببرید .
▪ سعی كنید محصولات ارگانیك برچسب دار یا محصولاتی كه بدون آفت كش به عمل آمده اند را خریداری نمائید .
برگردان : خانم پانته آ صالحی (کارشناس صنایع غذایی)
ویراستاری: خانمها زهره باقری زاده و فرزانه قیصریان
نظارت: دکتر کیارش ساعتچی
منبع:
Dr.Kuhn M.A."Complementary therapies for health care providers", Lippincott Williams publication,۱۹۹۹
منبع : در گاه طب مکمل جایگزین ایران