پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

برخی نکات مورد توجه قبل از شروع دوره تولید


بمنظور دستیابی به پیك مناسب در واحد های مرغ مادر گوشتی ،به نكات زیر توجه نمائید:
۱- در نظر گرفتن تراكم مناسب طیور در آشیانه (حداكثر ۵/۵ قطعه مرغ به ازای هر متر مربع).
۲- به تعداد كافی لانه جهت تخمگذاری فراهم گردد.معمولا در گله های مادر قبل از جوجه ریزی لانه ها را به داخل سالن منتقل میكنند و در ارتفاع بالاتر از سطح زمین نصب میكنند .چهار هفته قبل از تولید (در ۲۰ هفتگی )لانه ها را پایین كشیده و همسطح با بستر میگذارند كه مرغها با لانه خو بگیرند .در ۴ هفته اول تولید لانه ها باید كماكان همتراز با بستر باشند .در ۴ هفته دوم تولید لانه ها ۱۵ سانتیمتر بالا كشیده شوند . و در ۴ هفته سوم نیز ۱۵ سانتیمتر دیگر بالا كشیده میشوند . و در نهایت در ارتفاع ۳۰ سانتیمتری از كف نصب شوند .وجود لانه ها بطور همتراز از كف در ابتدای تولید موجب كاهش تخم مرغهای بستری در اوایل دوره تولید میشود .
۳- كلش و یا پوشال به میزان كافی تهیه شده باشد.(بنده كلش مناسب را به پوشال ترجیح میدهم).
۴- شانه و كارتن و مواد ضد عفونی به میزان مورد نیاز ( حد اقل برای ۳ ماه آینده) تدارك دیده شود.
۵- اتاق های درجه بندی – دود دادن و نگهداری تخم مرغ كاملا آماده باشند.
۶- هماهنگی های لازم جهت حمل تخم مرغ بعمل آمده باشد.
۷- از آنجائیكه كار در دوره تولید بیشتر است پرسنل مورد نیاز تامین شده باشند.
۸- استفاده از دان مرغوب(در این مورد دقت لازم در كارخانه خوراك بعمل می آید ،لذا هرگونه تغییر در كیفیت دان در اسرع وقت گزارش گردد،آزمایشات لازم در مورد محموله های ارسالی در صورت نیاز عمل آید).
۹- دمای سالن ها بین ۱۸ الی ۲۰ درجه تامین گردد.در این مورد حضور و سركشی تكنسین و كمك تكنسین در سالن ها و انجام راهنمائی های لازم به كارگران بسیار مؤثر میباشد.
۱۰- در مورد ذخیره سوخت اقدامات لازم بعمل آمده باشد.
۱۱- از دقیق بودن آمار موجودی طیور اطمینان لازم كسب گردد تا در محاسبه دان مصرفی اشكال پیش نیاید .
۱۲- از درستی عملكرد ترازو های مخصوص وزن كشی دان اطمینان لازم بدست آید.
۱۳- با در نظر گرفتن تولید و وزن طیور ،دان مورد نیاز محاسبه گردد تا از چاق شدن گله در هفته های ۴۰ به بعد پیشگیری گردد،چون چاق شدن گله با كاهش تولید و همچنین كاهش هچ بطور مستقیم ارتباط دارد.
۱۴- درگیری گله با بیماریهای مختلف موجب عدم پیك مناسب خواهد شد،لذا در صورت مشاهده هر گونه علایم درگیری نظیر مصرف نشدن دان، جمع شدن طیور بصورت دستجات كنار یكدیگر (كپه شدن)،ضعف ……. موارد در اسرع وقت گزارش گردد.
۱۵- فضای آبخوری و دانخوری مناسب در اختیار طیور قرار گیرد .
۱۶- برنامه مصرف دان حتی الامكان بگونه أی باشد كه همه مرغ ها همزمان بتوانند از دان استفاده كنند .در صورتیكه این برنامه اجرا نشود ،پیك ممناسب دیده نخواهد شد و در هفته های آتی دو دستگی وزنی نیز ملاحظه خواهد شد.
۱۷- از هفته ۲۲ به بعد دادن دان از ساعت ۷ صبح به ۱۰ صبح رسانده شود(به صورت پله أی در هر روز ۱۵ دقیقه به عقب انداخته شود).این موضوع موجب كاهش تخم مرغ های كثیف (بستری )شده و از طرف دیگر در نوبت جمع آوری ۱۰ صبح بیشترین تخم مرغ از داخل لانه ها جمع آوری میشود.
۱۸- نوشتن برنامه كاری منظم جهت كلیه پرسنل در دوره تولید از الزامات میباشد،لذا وظایف را بصورت دقیق و روشن تبیین نمایید و قسمتی از تابلو اعلانات را به كارهای روزمره أی كه باید در واحد انجام شود،اختصاص دهید.
۱۹- برنامه ریزی لازم جهت ایام تعطیل ،چه از نظر تامین پرسنل و چه از نظر سایر هماهنگی ها با بخش های مختلف بعمل آورید.
۲۰- كلیه در خواست ها بموقع جهت تهیه وسایل و خدمات مورد نیاز ارسال گردد.
منبع : مؤسسه مرغداری ایران