یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

آزمایش میکروبی آب


آزمایش میکروبی آب
اکثر آزمایشهایی که بر روی آب انجام می‏شود به منظور تعیین قابلیت شرب آن است. باکتریهای موجود در آب اساسا به سه گروه تقسیم می‏شوند:.۱باکتریهای آبزی طبیعی .۲ارگانیزمهای خاکزی .۳ارگانیزمهایی که معمولا در روده انسان یا سایر جانوران زندگی می‏کنند. اگر چه کشت و جداسازی بعضی از باکتریهای آبزی بسیار مشکل است ولی اکثر آنها قادر هستند در محیطهای بسیار رقیق رشد نمایند. بسیاری از این اگارنیزم‏ها در محیط استاندارد آگار مغذی یا پلیت کانت آگار رشد نمی‏کنند. حرارت مطلوب برای رشد آنها ۲۵درجه سانتیگراد یا کمتر است و ظروف کشت به مدت} ۱۴ {P ۱- plate count agar Pروز در گرمخانه نگهداری می‏شوند.
باکتریهایی که از خاک نشأت می‏گیرند معمولا به وسیله آب باران که زمین را می‏شوید به نهرها و استخرها وارد می شوند. اغلب این ارگانیزم‏ها در حرارت حدود ۲۵درجه سانتیگراد خوب رشد می‏کنند و در محیطهای آگار مغذی یا پلیت کانت آگار قادر به رشد می‏باشند معمولا شمارش باکتریها در رودخانه‏های آلوده بین ۱۰-۲۰هزار باکتری در هر میلی لیتر می‏باشد ولی ممکن است این تعداد در رودخانه‏هایی که از شهرهامی گذرند به یک میلیون هم برسد. دریاچه‏ها و آب انبارهای غیر آلوده بسته به منشأ خود واجد حدود ۱۰۰باکتری در هر میلی لیتر هستند. تعداد باکتریهای موجود در آب چاههای عمیق و غیر آلوده حدود ۱۰۰۰یا کمتر در هر میلی لیتر است.
منبع : واحد مرکزی خبر


همچنین مشاهده کنید