شنبه, ۱۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 4 May, 2024
مجله ویستا

قابلیتهای جذاب NTFS برای کاربران


قابلیتهای جذاب NTFS برای کاربران
ویندوز XP میتواند از سه فایل سیستم FAT۱۶, FAT۳۲ و NTFS استفاده کند. پاره ای از قابلیت های ملموس و جالب NTFS به شرح زیر است:
● امنیت
FAT۱۶ و FAT۳۲ مطلقاً دارای هیچ گونه امنیت برای دسترسی به فایلها و پوشه های محلی نیستند و هر کاربری میتواند با ورود به سیستم به کلیه اطلاعات دسترسی داشته باشد درحالیکه NTFS این امکان را به ما میدهد تا برای دسترسی به فایلها و پوشه ها سطح دسترسی تعریف کنیم و از دسترسی افراد غیر مجاز به اطلاعات از طریق محلی جلوگیری کنیم.
● Recycle Bin جداگانه
در FAT۱۶ و FAT۳۲ هر آنچه که کاربرها حذف میکنند در یک Recycle Bin مشترک قرار میگیرد بدون در نظر گرفتن کاربر. ولی در NTFS کلیه کاربرها دارای یک Recycle Bin مستقل هستند که باعث میشود دیگر کاربرها به فایلها حذف شده کاربران دیگر دسترسی نداشته باشند.
● Encryption
با NTFS این امکان به شما داده میشود تا فایلها و پوشه های خود را کد کنید تا از دسترسی غیر مجاز جلوگیری شود حتی اگر سطح دسترسی تعیین نشده باشد.
● قالبیت بازیافت
NTFS این قابلیت را دارد تا فایلها را در هنگام بروز خطای فایل سیستم بازیافت نماید. NTFS یک سری سکتورهای یدکی در نظر میگیرد تا هنگام خرابی اطلاعات را به Cluster های سالم انتقال دهد و Cluster خراب را جهت جلوگیری از استفاده مجدد نشانه گذاری کند.
● فشرده سازی
NTFS این قابلیت را به ویندوز اضافه میکند که بدون نیاز به نصب برنامه جانبی بتوانید فایلها و پوشه ها را فشرده سازید.
● جیره بندی دیسک (Disk Quota)
با این گزینه میتوانید فضای دیسک را بین کاربران جیره بندی کنید تا هر کاربر نتواند بیشتر از آن حجمی که مجاز است از دیسک استفاده کند. این قابلیت در سیستم هایی که در آنها با محدودیت حجم مواجهیم بسیار موثر است.
اگر فکر میکنید این گزینه های برای شما جذابیت کافی را دارند تا درایوهای خود را به NTFS تغییر دهید میتوانید از دستور convert در خط فرمان برای تبدیل درایوها به NTFS استفاده کنید:
Convert x: /fs:ntfs
در این دستور x را با نام درایو جایگزین کنید.
▪ توجه : همه سیستم عاملها قادر به خواندن درایوهای NTFS نیستند و باید قبل از تبدیل به این مساله توجه داشته باشید. اگر از ویندوز ۹۸ بر روی سیستمتان استفاده میکنید به هیچ وجه این تبدیل را انجام ندهید مگر با مطالعه دقیق.
منبع : ارجان نت