جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

غذا پختن در فر


در این روش غذاها چربی کمتری به‌خود جذب کرده و هضم آن راحت‌تر است.
کباب کردن:
کباب کردن یکی از قدیمی‌ترین شیوه‌های طبخ محسوب می‌شود که در آن به‌طور مستقیم از حرارت و شعله آتش استفاده می‌شود. اگر گوشت و یا ماهی کباب شده، مقدار زیادی چربی داشته باشند. با کباب شدن، قسمتی از چربی خود را از دست داده و بدین ترتیب قابل هضم‌تر می‌شوند. اما باید به‌هنگام کباب کردن مراقب بود که گوشت نسوزد. در قسمت‌های سوخته شده، موادی مانند بنزوپیرن، که برای سلامتی بدن مضر است، وجود دارد. بنابراین قبل از خوردن، باید قسمت‌های سوخته را جدا کرد، به‌خصوص اگر قرار است آن را به کودک بدهید.
آرام پختن:
در این شیوه طبخ، که موادغذائی به همراه روغن، ادویه و آب در قابلمه می‌پزند. باید در قابلمه بسته بوده و درجه حرارت کم باشد. در واقع حرارت از طریق بخاری که تولید می‌شود به داخل غذا منتقل می‌شود. در این روش مدت پخت طولانی بوده و تا حدودی مواد مغذی حساس در برابر حرارت از بین می‌روند.
مایکروویو:
در مایکروویو غذا با امواج کوتاه ویژه‌ای پخته می‌شود و به دلیل این که طبخ در مدت زمان بسیار کوتاهی و بدون استفاده از مایعات انجام می‌گیرد. مواد مغذی بیش از سایر روش‌های طبخ حفظ شده و کمتر آسیب می‌بیند. فر مایکروویو با به ارتعاش درآوردن مولکول‌های آب موجود در موادغذائی و تولید حرارت از داخل آن‌ها، سبب پختن موادغذائی می‌شود. به‌هنگام استفاده از این نوع فرها، نکات زیر را مدنظر داشته باشید:
- ظروف فلزی را در این فرها نگذارید، زیرا فلزات امواج مایکروویو را برگردانده و آن‌ها را با شدت زیادی به دیواره‌های فر می‌زنند و بدین ترتیب باعث خرابی دستگاه می‌شوند.
- ظروف مصرفی باید از جنس شیشه، سرامیک، کارتن و ظروفی که در راهنمای مایکروویو ذکر شده است، باشد.
- تخم‌مرغ را با پوست آن نمی‌توان در مایکروویو پخت. گوجه‌فرنگی را نیز باید قبل از قرار دادن در مایکروویو، با چنگال سوراخ کرد. در غیر اینصورت آب موجود در این‌گونه موادغذائی، از داخل جوش آمده و سبب ترکیده شدن پوست آن‌ها می‌شود.
طبخ با زودپز:
زودپز وسیله‌ای بسیار مفید می‌باشد که با آن می‌توان بهترین و سالم‌ترین نوع طبخ را داشت. البته غذائی که در زودپز پخته می‌شود، از نظر مزه چندان دلچسب نیست، اما در پایان طبخ می‌توان با چاشنی‌های مختلف آن را خوشمزه کرد. نحوه کار زودپز این‌طور است که آب در حال جوش بخار می‌شود و به دلیل بسته بودن کامل در ظرف، در آن جمع شده و بدین ترتیب فشار داخل زودپز بالا می‌رود. در این روش غذا در مدت زمان کوتاهی پخته می‌شود و به همین دلیل مواد مغذی حساس در برابر حرارت، مانند برخی از ویتامین‌ها و آمینواسیدهای ضروری (مواد خاصی که در پروتئین‌ها وجود دارند و بدن به تنهائی قادر به تولید آن‌ها نیست) کمتر آسیب می‌بینند. متخصصان مربوطه استفاده از زودپز را جهت تهیه غذای کودکان توصیه می‌کنند.