یکشنبه, ۳۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 19 May, 2024
مجله ویستا


دام فریبکاران برای دختران دم بخت


دام فریبکاران برای دختران دم بخت
مردانی كه با فریب خانواده عروس ازدواج می كنند، بر اساس قانون حمایت خانواده فریبكار به شمار آمده و از ۶ ماه تا ۲ سال زندانی می شوند.
این گفته رئیس مجتمع قضایی خانواده است كه ضمن هشدار به جوانان می گوید: برای حمایت از خانواده ها و دوام زندگی زوج های جوان، محاكم قضایی با افراد متخلف و شیاد كه با فریب و نیرنگ، سعادت و آینده دختران را به بازی می گیرند، به شدت برخورد خواهد كرد.
خانواده ها بارها چنین خبرهایی را در جراید خوانده اند، مثلاً جوانی كه هنگام خواستگاری خود را مهندس معرفی كرده بود، پس از ازدواج یك كارمند ساده از آب درمی آمد یا خانواده ای چند روز پس از ازدواج دخترشان پی می بردند داماد برخلاف ادعایش صاحب یك شركت تجاری نیست، بلكه شغل ساده ای دارد یا حتی یك فرد سابقه دار و بدنام است.
● دكتر قلابی و كلاهبرداری بزرگ
محمود نمازی وكیل دادگستری كه برای پیگیری پرونده موكل خود به مجتمع قضایی خانواده مراجعه كرده، درباره فریبكاری در ازدواج می گوید: چندی قبل موكلم كه یك خانم دكتر ۳۶ ساله و جراح عمومی است، دادخواست طلاق از همسرش را تسلیم دادگاه كرد. او علت جدایی را كلاهبرداری و فریب در ازدواج عنوان كرده بود.
موكلم حدود ۱۷ ماه پیش در یك سمینار پزشكی با جوانی به نام «فرهاد» آشنا شد. او خود را پزشك عمومی معرفی كرد و پس از مدتی رفت و آمد، خواستار ازدواج با موكلم شد. خانم دكتر كه ۴ سال از او بزرگتر بود، به همین خاطر پیشنهاد ازدواجش را رد كرد، اما او دست بردار نبود و همچنان برای ازدواج با خانم دكتر اصرار می كرد.
سرانجام موكلم حاضر به ازدواج شد، اما شرط گذاشت كه باید قبل از عقد درباره اش تحقیق كند.
مدتی از پزشكان و پرستاران و مدیران چند بیمارستان درباره خواستگار پزشك تحقیق كرد، اما هیچ كس او را نمی شناخت. تا این كه خانم دكتر پیشنهاد داد كه به مطبش برود. روز موعود خواستگار جوان خانم دكتر را به خیابان میرداماد برد و یك مطب را به او نشان داد و گفت: این مطب متعلق به اوست كه تازه راه اندازی كرده است. مطب شیك و زیبایی بود. چند بیمار نیز در آنجا برای ویزیت نشسته بودند. موكلم برای این كه مزاحم كار او نشود، به خواستگار جوان گفت: در اتاق انتظار می نشیند تا كارش تمام شود، او بیماران را یك به یك پذیرفت. بدین ترتیب خانم دكتر در پایان كار مطمئن شد كه گفته های پزشك جوان درست است. سرانجام با تعیین ۱۲۱ سكه طلا به عنوان مهریه سر سفره عقد نشست و زندگی مشتركشان را آغاز كردند. حدود ۱۱ ماه از ازدواج آنها گذشت كه آقای دكتر - همسر موكلم - به همسرش گفت كه قصد دارد یك كلینیك جدید با تمام امكانات پزشكی در منطقه جنوب تهران راه اندازی كند و نیاز به ۵۷ میلیون تومان پول دارد.
البته مجوز كلینیك پزشكی را شریكش از وزارت بهداشت و درمان دریافت كرده و تاكنون حدود ۲۳۰ میلیون تومان برای ساخت بنای ۴ طبقه كلینیك و خرید وسایل پزشكی هزینه شده است.
موكلم مبلغ ۴۵ میلیون تومان پس انداز خود را در اختیار همسرش گذاشت.
مدتی گذشت تا این كه یك روز موكلم برای انجام كاری به وزارت بهداشت و درمان مراجعه كرد. در آنجا درباره راه اندازی كلینیك همسرش با یكی از مسئولان گفت و گو كرد. مدیر مربوطه با تعجب به موكلم گفت: دكتر فرهاد، پزشك متخصص بیماری قلب حدود ۶ سال پیش بر اثر یك سانحه تصادف در جاده نائین درگذشته است و از خانواده مرحوم دكتر فرهاد، یك همسر و ۲ فرزند دوقلو باقی مانده اند كه در حال حاضر خارج از كشور زندگی می كنند.
وی در ادامه می گوید: به طور پنهانی درباره همسر موكلم تحقیق كردم و متوجه شدم كه وی دارای سابقه كلاهبرداری، جعل و كیف قاپی است كه با به دست آوردن مدارك مرحوم دكتر فرهاد - كه شنیده شده مدارك را از طریق كیف قاپی به دست آورده - و جعل اسناد خود را به جای یك پزشك مرده جا زده است و با جعل مشخصات او، با موكلم ازدواج كرد. وی در ادامه نقشه خود، برای تصاحب دارایی های موكلم، یك دفتر اجاره كرد و آن را به مطبی تبدیل كرد. البته از آن دفتر یك بار بیشتر استفاده نشد. آن هم روزی بود كه همسرش برای دیدنش به مطب رفته بود. آن روز پزشك قلابی با اجیر كردن چند معتاد و ولگرد از آنها خواسته بود نقش بیمار را بازی كنند كه در آن نمایش همسر موكلم موفق شد با حقه بازی او را فریب دهد.
این وكیل در ادامه افزود: وقتی خانم دكتر پی به فریبكاری های شوهرش برد، از او در دادسرای ناحیه ۶ تهران به اتهام كلاهبرداری به میزان ۴۵ میلیون تومان، جعل عنوان و استفاده از مشخصات یك پزشك مرده شكایت كرد.همچنین قاضی دادگاه خانواده نیز پس از رسیدگی به دادخواست طلاق موكلم به استناد دلایل و مستندات پرونده و اثبات فریبكاری های متهم، حكم طلاق خانم دكتر را صادر كرد.
● دختر خیال پرداز
جواد صاقی سرپرست مجتمع قضایی خانواده نیز درباره اقدام های فریبكارانه برخی شیادان به خبرنگار «ایران» می گوید: فریب در ازدواج تنها از سوی خواستگاران دیده نمی شود، بلكه زنان و دخترانی هم هستند كه با چنین شیوه هایی پای سفره عقد می نشینند. به عنوان مثال دخترخانمی كه خود را فرزند یكی از افراد پولدار معرفی كرده بود، با جوانی آشنا شد و به عنوان این كه خانواده اش در خارج از كشور زندگی می كنند و مخالف ازدواج آنها هستند، با جوان خواستگار در یك دفترخانه حاضر شد و با مهریه ۸۵۰ سكه طلا به عقد او درآمد. البته همسر این خانم تصور می كرد پس از ازدواج، همسرش را راضی خواهد كرد كه به اتفاق هم نزد خانواده شان بروند، اما پس از مدتی متوجه شد كه عروس خانم گرفتار بیماری روحی و افسردگی است و در رؤیا، خود را فرزند یك خانواده ثروتمند كه پدرش از بازرگانان معروف ایرانی در لندن است، می بیند.اكنون داماد بخت برگشته برای رهایی از دست همسر بیمارش دادخواست طلاق داده است.صادقی ضمن هشدار به جوانان یادآور می شود، برای حمایت از خانواده ها و دوام زندگی زوج های جوان، محاكم قضایی با افراد متخلف و شیاد كه با فریب و نیرنگ، سعادت و آینده دختران و پسران را به بازی می گیرند، به شدت برخورد خواهند كرد.
● كلاهبرداری از چند زن
وی در ادامه با اشاره به پرونده دیگری می گوید: چندی قبل مردی با شناسنامه جعلی پای سفره عقد نشست و خانواده عروس پس از چند ماه پی بردند دامادشان یك كلاهبردار حرفه ای است كه تاكنون ۵ بار به عنوان یك كارخانه دار و ثروتمند به خواستگاری دختران رفته است و پس از عقد، میلیون ها تومان پول نقد و جواهرات موجود در خانه را سرقت كرده است.وی یادآور شد: دختران دم بخت نباید فریب ظاهر خواستگاران را بخورند. بنابراین پیش از اعلام جواب قطعی باید درباره آنها تحقیقات لازم را انجام دهند، چرا كه ازدواجی كه بر پایه دروغ و فریب بنیان گذاشته شود، جز تلخكامی و نامرادی برای زوج های جوان نتیجه دیگری نخواهد داشت.سرپرست مجتمع قضایی خانواده در ادامه افزود: در حال حاضر پرونده های بسیاری داریم كه حكایت از فریبكاری خواستگاران دارد كه همین مسأله تعداد زیادی از زوج های جوان را به دادگاه كشانده است.
● خواستگاران قلابی
پرونده هایی در مجتمع قضایی خانواده رسیدگی شده است كه خواستگاران قلابی تحت عنوان صاحب یك شركت بازرگانی یا پسر استاندار، فرماندار، مدیرعامل شركت و حتی به عنوان بازیگر سینما و تلویزیون و خواننده، دخترانی را به عقد خود درآورده اند. پس از مدت كوتاهی عروس خانم ها متوجه حقه شوهران شان شده اند و دریافتند كه مردان به جای داشتن شغلی كه مطرح كرده اند، یك كارگر ساده یا بیكار هستند. حتی تعدادی از آنها خلافكار و كلاهبردار از آب درآمده اند كه قانون با این افراد فریبكار به شدت برخورد خواهد كرد. در حال حاضر تعدادی از این شیادان به همین اتهام با حكم دادگاه در زندان به سر می برند.صادقی در ادامه می گوید: پدیده فریب بیشتر از طرف آقایان صورت می گیرد، چرا كه زنان معمولاً این كار را ناصحیح می دانند. در این میان نكته ای كه می باید به آن به دقت توجه كرد، این است كه چرا این پدیده اتفاق می افتد. مطالعات نشان داده مردانی كه در انتخاب همسر تابع تجلی احساسات زودگذر خویش بوده و خود را به آب و آتش می زنند تا با دختر مورد علاقه شان ازدواج كنند، البته این را نباید فراموش كرد وقتی جوانی به هدف خود نمی رسد یا در ازدواج شكست می خورد، دچار بحران روحی شده و درصدد انتقامجویی بر می آید. به همین خاطر به ترفندهای غیر اخلاقی و خلاف قانون متوسل می شوند.
گروهی دیگر از جوانان رؤیاپردازانی هستند كه با شخصیت پردازی های كاذب خود را دارای مقام و منصب عالی و یا عضو یك خانواده ثروتمند و سرشناس می بینند. از همین رو با رؤیاپردازی به فریب دختران دم بخت و ساده دل می پردازند. البته تعدادی نیز با اهداف و نیات شیطانی صرفاً با هدف كلاهبرداری ضمن جعل عنوان، سوء استفاده می كنند كه این افراد فكرهای مسموم و بیمارگونه دارند و برای جامعه به شدت خطرناك هستند. حال آن كه این افراد باید بدانند قانون با تمام فریبكاران و خلافكاران با قاطعیت برخورد می كند و اجازه نمی دهد كه حقی از فردی تضییع شود.
فهیمه صابری
منبع : روزنامه ایران