پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

چگونه به بهداشت روانی خود کمک کنیم ؟


روان ما همچون رودخانه‌ای با انشعابات كوچك است كه این انشعابات همان اعضای مختلف سازنده وجود و روان است كه همواره تحت تأثیر عوامل فیزیكی ، شیمیایی ، روانی و اجتماعی می‌باشند . همان‌طور كه انشعابات كوچك ولی گل‌آلود نمی‌تواند رودخانه‌ی عظیمی را گل‌آلود سازند ، استرس‌ها ، ناملایمات و تضادهای كوچك هم در روان تأثیر می‌گذارند ولی قادر نیستند روان انسان را متشنج و بیمار سازند .
در واقع روان سالم ناكامی‌ها و فشارهای كوچك را تحمل و دفع می‌كند و آرامش قبلی را پس از رفع فشارها باز می‌یابد . اكثر ما دورانی از احساس اضطراب ، افسردگی ، رنجیدگی بدون دلیل با بی‌كفایتی در روبرو شدن با مشكلات زندگی را داشته‌ایم . حال اگر این ناملایمات و محرومیت‌ها و استرس‌ها كه بر وجود انسان اثر می‌گذارند شدت یابند و یا به طور دائم تكرار شوند حامل آن بروز بیماری است ، لذا زیستن در دورانی كه تغییرات سریع اجتماعی و تكنولوژی به وقوع می‌پویند ، كار آسانی نیست . در عین حال غیر ممكن هم نمی‌باشد .بنابر این بهتر است برای سلامت روان كه در زمره‌ی بالاترین نعمتهاست اهمیت بیشتری قایل شویم و اصول اساسی را در جهت رسیدن به این امر مهم رعایت كنیم .
اصل اول : احترام به شخصیت خود و دیگران
اصل دوم : از شكست نترسید .
اصل سوم : شناخت وافعیات ، عینك‌های بدبینی و خوش‌بینی بی حد و مرز را از چشم بردارید و دنیا را بی‌واسطه نظاره‌گر باشید .
اصل چهارم : پی بردن به علل رفتار ، می‌توانیم با پیدا كردن علل هر رفتاری آن را كنترل كنیم . اگر رفتاری مورد پسند است تقویت شود و از رفتاری كه مورد سرزنش است جلوگیری به عمل آوریم تا به سلامت روان خود كمك كنیم .
اصل پنجم : از تنبلی و بی‌تحركی دست بردارید
اصل ششم : گذشته را به دنبال خود نكشید .
اصل هفتم : به موقع از دیگران كمك بخواهید ( میل به كمك خواستن از دیگران نمودار پختگی عاطفی شخص است و نه نشانه‌ی ضعف )
منبع : سایت زنان