چهارشنبه, ۲۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 15 May, 2024
مجله ویستا

عوامل مؤثر در رنگ زرده تخم مرغ


رنگ زرده تخم مرغ بستگی به عوامل متعددی دارد. نوع رنگ دانه بلع شده توسط طیور از اصلی ترین عوامل در تعیین رنگ زرده است. مقدار و كیفیت رنگ دانه نیز از عوامل دیگر مؤثر در رنگ زرده تخم مرغ است. بغیر از این موارد فاكتورهای دیگری كه در تعیین رنگ زرده عمل می نمایند عبارتند از :
تغذیه : چربی موجود در خوراك طیور می تواند موجب افزایش جایگزینی كاروتنوئیدها در زرده تخم مرغ شود. هممچنین افزایش ویتامین A در جیره موجب كاهش محتوی كاروتنوئید زرده شده و نیز گزارش شده است كه كنجاله تخم پنبه موجب از بین رفتن رنگ زرده تخم مرغ می شود.
سلامتی و بهداشت : بیماریهایی از قبیل كوكسیدیوز موجب كاهش پیگمانتاسیون زرده می شود. برای مثال E.acervulina موجب اختلال در جذب كاروتنوئید و در نتیجه افت سطح این مواد در پلاسمای خون می شود.
ژنتیك : عوامل ژنتیكی نیز در رنگ زرده دخیل هستند بنحوی كه انواع نژادهای مرغ تخمگذار در میزان پیگمانتاسیون زرده دارای اختلاف هستند.
سیستم های پرورش و نگهداری : در مرحله تولید تخم مرغ ، رنگ زرده تخم مرغ طیور نگهداری شده در روی بستر با تخم مرغهای تولید شده در سیستم قفس متفاوت است. همچنین مدت زمان نگهداری و دمای انبار نیز در حفظ كیفیت رنگ زرده تخم مرغ مؤثر هستند.
منبع : مؤسسه مرغداری ایران