سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا


گاندی و خلوت تنهایی


گاندی و خلوت تنهایی
«انسان بزدل با قدرت متکی بر ( تعداد ) مسرور می شود ، و انسان شجاع تنها با قدرت متکی به (خود راستین و شکوهمندیش )برانگیخته می گردد »
نوشته ی فوق از مهندس کارامچاند گاندی می باشد .
گاندی مشهور به مهاتما به معنای روح بزرگ ، در جنگ برای کسب استقلال و حقوق مدنی مردم هند از خط و مشی عدم خشونت طرفداری کرد .
شما می توانید رمز و راز متجلی شدن آمال و آرزوها یتان و همچنین اسرار فیزیک کوانتوم را در این پیام مهاتما گاندی جستجو کنید درک این واقعیت با جدا سازی تجربه های شخصی به دو بخش مرئی و نامرئی و یا مادی و معنوی آسانتر می شود . جهان مرئی که ما برای دستیابی به آمال و آرزوهایمان به سویش جذب می شویم حاوی چیزهایی است که تنها با حواس پنجگانه قابل تجربه است .
اکنون این پرسش مطرح می شود که اشیاءو موجودات از کجا آمده اند و چگونه متجلی می شوند ؟
فیزیک کوانتوم در پی یافتن پاسخ این پرسش است . فیزیک کوانتوم ضمن توجه به منشا ء( جهان مادی ) مواد موجود در آن را در ریزترین سطح بررسی و مطالعه می کند .نتیجه و ماحصل این بررسی آن است که جهان مرئی از جهان نا مرئی بوجود آمده است شاید بپرسید که این مطلب با نقطه نظر گاندی مبنی بر انسان شجاع تنها با قدرت ناشی از خود راستین و شکوهمندش بر انگیخته می شود چه ارتباطی دارد ؟
وجود ما دارای دو جنبه است :منیت (وجود کاذب ) و روح ( وجود راستین )، منیت و خود پرستی اغلب به عنوان ( راهنمای زمینی ) توصیف می شود ، زیرا آدمی نمی تواند بیافریند و یا متجلی کند ، جهان نا مرئی هم روح نامیده می شود .ذرات ( خود ماده ) مسئول آفرینش خود نیست ، به همین دلیل برای متجلی ساختن آمال و آرزوهایتان ضرورت دارد که از قید و بند منیت یا وجود کاذب خود آزاد شوید .
منیت چیزی نیست جز پنداری باطل که شما همه جا آن را با خود یدک می کشید ، او پیوسته میل به رقابت را در شما بر می انگیزد و بر جدایی تان از دیگران و خدا ( یا منشاء خودتان ) اصرار می ورزد . منیت به انگیزه های نفسانی پر و بال می دهد و انسان را در راه ارضاء این خواهش ها به نا پاکی و گناه می کشاند مادام که خود را از منشاء خویش و دیگران جدا کنید ، اصالت حیات خود را فراموش کرده و این نیرو را از دست خواهید داد به مجرد این که دگر بار با روح نامرئی تماس هوشیارانه برقرار کنید دوباره به نیروی منشاء خود که بیکرانی از هوش و درایت است متصل شده و با انرژی آسمانی هماهنگی و ساز گاری کامل پیدا می کنید به بیانی دیگر شما با اتصال مجدد به این نیرو می توانید فراسوی محدودیت ها و تنگناهای کنونی گام بر دارید و با دستیابی به جایگاه واقعی خویش در زندگی و آفرینش و متجلی ساختن هر آنچه خواهانید به مهارت کامل برسید . از سوی دیگر به محض این که در باره ی خواسته ها و آرزوهایتان با دیگران سخن بگویید و شیوه ی تجلی و شکل بخشیدن به تمنیات قلبی خود را با آنان در میان بگذارید ، تحت سلطه ی منیت و نفس پرستی قرار می گیرید . وقتی توصیف ایده ها و آرمان های اصلی خود را آغاز می کنید ، میل به دفاع در وجودتان برانگیخته میشود ، آنگاه بسته به میزان انطباق نقطه نظرهایتان با دیدگاه و قوه ادراک مخاطبان ، اثبات نقطه نظرهایتان را لازم و ضروری می پندارید و بدتر از همه از شما انتظار می رود که به منطق افرادی که از خواسته ها و آرزوی های شما با خبر شده اند گوش فرادهید و به توصیه ی آنان که می گویند « واقع بین باشید » و به اوضاع و شرایط پیرامون خود بنگرید ، توجه کنید .
وقتی منیت بر وجودتان حاکم می شود ، توانایی تجلی و آفرینش تمنیات قلبی خود را از دست می دهید . بنابر این وقتی درونی ترین تمایلات خود را آشکار می کنید ، به تعبیر گاندی برای تحقق آن ها به قدرت متکی به تعداد که افراد ترسو و بزدل را مسرور می کند متوسل می شوید .
ترسوها هرگز خواسته ی خود را متجلی نمی کنند ، صرفا به خیل افراد دلزده و ناکام می پیوندند .در حالیکه وقتی برای دستیابی به آنچه سرنوشت خود می پندارید به تواناییهای باطنی خود متوسل می شوید ، بدون توجه به نقطه نظرهای دیگران خواسته های خود را به فعلیت و عینیت در می آورید ، روح سر منشاء تمام مشاهدات شماست شما می توانید با تسلط بر منیت و انگیزه های نفسانی خویش ، اتصالتان را به روح عالی و متعالی خویش تجدید کنید . برای این منظور ضرورت دارد که آرمان ها ، بینش ها و رویاهایتان را نزد خود مکتوم نگه دارید و تنها آن را با خدا ، هوش بیکران ، ذهن کیهانی ، و یا هر آنچه منبع و منشاء همه چیز در جهان در جهان مادی خطابش می کنید ، در میان نهید . با اتصال مجدد به منشاء ، دیگر بار نیروی آن در دسترستان قرار می گیرد ، بر عکس با فراخواندن منیت نفس پرستی جدایی از منشا ء را تضمین می کنید .
به تجربه در یافته ام که هر چه درباره ی برنامه هایم و دید گاه هایم کمتر با دیگران سخن بگویم خواسته هایم سریعتر متحقق می شوند . اندیشه های گاندی برای دنیای امروز نیز اندرزی نیرومند است . برای این که به تعبیر گاندی با قدرت متکی به خود راستین و شکوهمندتان پیش بتازید ، ضرورت دارد که در برابر نقطه نظرها ی دیگران درباره ی رویاهایتان و و برنامه هایتان فشارهای اجتماعی را تاب بیاورید و آرمان ها و بینش هایتان را نزد دیگران بر ملا نکنید ، عبارت ساده ی زیر به گونه ای ژرف و عمیق این نکته را روشن می کند :
«دنباله روی جز گام برداشتن بر روی آنچه دیگران از خود به جا می گذارند فرجام دیگری ندارد »
تو جه داشته باشید وقتی برنامه و رویاهایتان را با دیگران در میان می گذارید به نوعی تایید دیگران را می طلبید و این نشان از ضعف می باشد و تایید به نوعی منیت است و منیت که نمود یابد عوامل معنوی و روحی محو می شود .
پس برای اینکه نیازهای خود را برای اعلام برنامه مهار کنید آرمانها و بینش ها و خواسته های خود را در یک دفتر چه بنویسید . با این کار دست کم از شرایط دلسرد کننده درباره ی امکان دستیابی به رویاها و آرزوها یتان خلاص شوید .
در بالاترین نفطه ی ذهتان ثبت کنید که فر آیند آفرینش از نامرئی به مرئی و از روح به ماده جریان دارد .برای تماس هوشیارانه با جهان نا مرئی به استعدادها وتوانیهای مکتوم خود اعتماد . تماس برانگیخته از آگاهی تفاوت بین دانستن درباره ی و شناخت خداست .
فریبا بدیع نیا


همچنین مشاهده کنید