سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

نامزد دوست داشتنی یا مصمم


نامزد دوست داشتنی یا مصمم
رقابت های انتخاباتی ریاست جمهوری امریکا حقیقتاً معجونی عجیب است. آنقدر عجیب که دو سال پیش از برگزاری انتخابات نهایی آغاز می شود. در هر صورت قرار است رئیس جمهور کشوری تعیین شود که قدرتمند ترین کشور جهان است و نفوذ بلامنازعی در تحولات جهانی دارد. اما آنچه در این میان بیش از هرچیز جلب توجه می کند نگاه و دیدگاه مردم امریکا از هر کدام از کاندیداهای انتخاباتی است. اخیراً در خبرها آمده بود که هیلاری کلینتون که نامزد برتر دموکرات ها در انتخابات ریاست جمهوری است، از محبوبیت کمی برخوردار است. از آن سو نیز رودی جولیانی نامزد برتر جمهوریخواهان شرایطی مشابه هیلاری کلینتون دارد. این واقعیت که هیلاری کلینتون به رغم جایگاه برتری که تا کنون کسب کرده است نامزد محبوب رای دهندگان دموکرات نیست، نشان دهنده این مهم است که هیلاری کلینتون هنوز نتوانسته به موازات ارائه برنامه ها و سیاست های انتخاباتی خود، چهره یی مردم دوست از خود پیش روی مردم امریکا ترسیم کند. شاید به همین دلیل است که اخیراً سعی کرده است در تمامی حضورهای خود در محافل عمومی همسرش بیل کلینتون را نیز همراه خود داشته باشد تا بلکه بتواند از شهرت و محبوبیت بیل کلینتون استفاده کند و چهره یی دوست داشتنی از خود ترسیم کند. البته مردم امریکا نشان داده اند که در آخرین لحظات تصمیم خود را بر اساس میزان قدرت و اراده مندی کاندیداها اتخاذ خواهند کرد. در سال ۲۰۰۴ زمانی که جرج بوش برای بار دوم در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کرده بود و جان کری دموکرات را اصلی ترین رقیب خود می دید، در پایین ترین سطح محبوبیت خود قرار داشت. اما آنچه توانست بار دیگر او را به عنوان رئیس جمهور ایالات متحده امریکا معرفی کند، تاکید او بر سیاست های چهار رئیس جمهور پیش از خود بود. در آن زمان امریکا به تازگی درگیر جنگ با عراق شده بود. بسیاری از امریکایی ها از این جنگ ناراضی بودند. جان کری با تقبیح سیاست بوش در حمله به عراق سعی کرد چهره یی ضد جنگ از خود تصویر کند تا بلکه بتواند رای آن دسته از رای دهندگان را که دل خوشی از جنگ نداشتند به دست آورد. اما در مقابل جان کری به ترسو بودن متهم شد و بوش به جسارت و شجاعت. چهره یی که آن زمان از بوش تصویر شد چهره یی مصمم بود که قصد دفاع از ملتش را دارد، و نتیجه نیز پیروزی نهایی بوش در انتخابات سال ۲۰۰۴ بود.
البته هنوز زمان تصمیم گیری نهایی فرا نرسیده است بنابراین هر کدام از کاندیداها می کوشند علاوه بر اثبات توانایی های خود به عنوان رئیس جمهور ایالات متحده امریکا، چهره یی دوست داشتنی و مردمی از خود تصویر کنند. از همین رو است که جان ادواردز کاندیدای حزب دموکرات در محافل عمومی شلوار جین می پوشد. مایک هاکابی دیگر کاندیدای مستقل پیش از سخنرانی هایش اندکی گیتار می نوازد. و خلاصه همه کاندیداهای اصلی انتخابات ریاست جمهوری امریکا در تمامی حضورهایشان در انظار عمومی، یا خانواده هایشان را همراه خود دارند یا از سوی دوستان نزدیک خود همراهی می شوند.
هدف آنها شاید این است که برنده یک بازی قدیمی در رقابت های انتخاباتی ریاست جمهوری امریکا باشند. آنها می خواهند مردم دوست شان داشته باشند. کاندیداها سوابق انتخاباتی شان را در بوق و کرنا می کنند. از تجربیات، اصول و قواعد خود سخن می گویند. اما اگر آنها نتوانند از پس آزمون مهم «دوست داشتنی بودن» برآیند، شانس کمی برای فتح صندلی مرد شماره یک کاخ سفید خواهند داشت. پروفسور کن وارن استاد علوم سیاسی دانشگاه سنت لوئیس امریکا می گوید؛ «تصویر ظاهری کاندیداها بسیار مهم است. بسیاری از امریکایی ها چندان مسائل سیاسی را دنبال نمی کنند. خیلی از امریکایی ها حقیقتاً نمی دانند هر کدام از این کاندیداها چه موضعی در خصوص مسائل سیاسی کشور دارند.»
در حالی که چیزی به آغاز رای گیری اولیه برای انتخابات کاندیداهای هر حزب برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری در ماه نوامبر سال ۲۰۰۸ باقی نمانده، کاندیداها سعی می کنند با ارائه شرح حال شخصی خود به مردم، توجه خاص آنها را به خود جلب کنند. برای مثال یکی از این ویژگی ها دوست داشتنی بودن، رفتار دوستانه و به اصطلاح خاکی بودن است که براساس نتایج تحقیقی که از سوی موسسه تحقیقاتی «پیو» در ماه سپتامبر گذشته انجام شده، باراک اوباما در خصوص دارا بودن این دو ویژگی در جایگاه بهتری نسبت به رقبایش هیلاری کلینتون و جان ادواردز قرار دارد.
در اردوی جمهوریخواهان نیز رودی جولیانی از نظر دارا بودن خصوصیات ذکر شده در جایگاه بهتری نسبت به جان مک کین و میت رامنی سناتور سابق ایالت ماساچوست امریکا قرار دارد. نتایج دیگر نظرسنجی ها نیز نشان می دهد هیلاری کلینتون بیش از بقیه کاندیداها توانایی جذب آرا را دارد اما همین نظرسنجی ها نیز حاکی از آن هستند که کسانی که از هیلاری کلینتون متنفرند، تمایلی به تغییر عقیده خود درباره او ندارند. البته امکان برگزیده شدن هیلاری کلینتون به عنوان نخستین رئیس جمهور زن تاریخ ایالات متحده امریکا درمیان زنان و رای دهندگان مسن تر امریکایی ، کمی قوی تر است.
منابع؛ رویترز و بی بی سی
منبع : روزنامه اعتماد


همچنین مشاهده کنید