دوشنبه, ۱۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 29 April, 2024
مجله ویستا

حساسیت و درمان آن


حساسیت و درمان آن
برخی افراد وقتی غذا یا میوه‌ای را می‌خورند، مبتلاء به کهیر – اگزما – ورم پوست – تنگی نفس – زکام یونجه وغیره می‌شوند. این حالت را حساسیت می‌نامند. بعضی‌ها به پر مرغ یا پر قو حساسیت دارند و اگر روی تشک پر بخوابند، گرفتار این عارضه شوند . عده‌ای نسبت به مرغ – کبوتر – چلچله – سگ و گربه حساسیت دارند و اگر با آنها برخورد و تماس پیدا کنند، گرفتار می‌شوند. علت اصلی حساسیت هنوز به‌درستی کشف نشده بعضی آن را ارثی دانسته و عده‌ای آن را نتیجه کار یکی از هورمون‌های بدن می‌دانند عده‌ای می‌گویند میکروب‌ها و قارچ‌ها و ویروس‌های موجود در غذاها وارد بدن گردیده موجب ترشح هیستامین بدن شده تولید حساسیت می‌کند.
در هر حال حساسیت یک نوع بیماری است که در بین عده‌ای از مردم شایع است حساسیت به داروها نیز زیاد است. برخی املاح گنه گنه را نمی‌توانند تحمل کنند و برخی نسبت به آسپرین حساس می‌باشند. این بیماری نیز مانند سایر امراض، نتیجه ضعف مزاج و سوء تغذیه می‌باشد و کسانی که خوب غذا می‌خورند و غذایشان از ویتامین‌های کافی برخوردار است، به این بیماری دچار نمی‌شوند. عده ای از پزشکان بیماری حساسیت را لاعلاج دانسته توصیه می‌کنند اشخاصی که به غذا یا داروئی حساس هستند مادام العمر از آن استفاده نکنند و فقط عوارض ناشی از آن را مداوا نمایند. عده‌ای این بیماری را عرضی دانسته و معتقدند که حساسیت به یک غذا یا دارو یا میوه ممکن است پس از چندی از بین برود، مشروط بر اینکه آن غذا یا دارو یا میوه را خیلی کم و به تدریج بخورند. آنچه مسلم است ویتامین ث در معالجه این بیماری نتیجه خوبی داشته است. لذا چنانچه مبتلاء به حساسیت هستید ،تا حد امکان از گوجه فرنگی – فلفل سبز – انواع مرکبات و از جمیع میوه‌ها و گیاهان و سبزی‌ها و غذاهای دارای ویتامین آ نیز استفاده نمائید.
منبع : سایت ایران دکتر


همچنین مشاهده کنید