شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا
تغذیه درایام نوروزی
با شروع سال نو و آغاز تعطیلات نوروز ، تغییرات گسترده و مهمی ممکن است درتغذیه انسان پیش آید که این تغییرات می تواند بر سلامت انسان اثر گذار باشد.
در ایام نوروز و تعطیلات سال نو ممکن است به علت صرف غذا در رستوان و یا دعوت به میهمانی و استفاده از غذا های پر چرب و پر نمک الگوی غذایی افراد تغییر کند که موجب به خطر افتادن سلامت انسان می شود .مصرف چنین غذاهایی علاوه بر آنکه موجب چاقی می شود ، فشار خون و چربی های خون را نیز افزایش می دهد .
تغییر دیگری که در تعطیلات سال نو به طور معمول در تغذیهٔ افراد رخ می دهد این است که به علت دیدو بازدید و گذراندن زمان طولانی در خارج از خانه، مصرف آب به طور چشم گیری کاهش می یابد که بارزترین علامت آن ، بروز یبوست است . مصرف آب این ماده حیات بخش را نباید فراموش کرد. ضمناَ مصرف انواع سبزیجات و میوه را از یاد نبرید و از مصرف بی رویه انواع تنقلات ، شیرینی و آجیل امساک نمائید .
در دید و بازدیدهای ایام نوروز استفاده از آجیل طرفداران زیادی در بین مردم کشورمان دارد. یادآوری می شود که انواع مغزها ، حاوی ارزش تغذیه ای بالایی هستند و مصرف متعادل آنها برای سلامت مفیداست ولی به هنگام استفاده از انواع مغزها باید به چند نکته اصلی توجه کرد .
- در مصرف آجیل بویژه انواع پر نمک و شور آن افراط نشود زیرا موجب افزایش فشار خون و تجمع آب در بدن می شود .
ـ به تصور اینکه چربی های گیاهی موجب افزایش وزن نمی شوند این مغزها را بی رویه مصرف نکنید زیرا چربی های گیاهی نیز مانند چربی های حیوانی و جامد باعث چاقی می شوند .
ـ درایام نورزو برنامه غذایی روزانه افراد ، معمولاَ تغییر می کند. به علت دیر برخاستن از خواب ممکن است بعضی از افراد مخصوصاَ کودکان و نوجوانان صبحانه میل نکنند که باعث می شود تمایل بیشتری به مصرف تنقلات و شیرینی جات از خودنشان دهند و شیرینی و آجیل جانشین
و عده های اصلی غذائی شود. باید توجه داشت که تنقلات ولو حاوی ارزش تغذیه ای بالایی باشند ، نمی توانند جانشین غذای اصلی انسان شوند.
ـ در میهمانی های نورزوی معمولاَ مصرف انواع میوه کاهش می یابد و تنقلاتی مانند شیرینی و آجیل جانشین آن می شود و این امر ، به خصوص در مورد کودکان بیش تر مشاهده می شود . میوه ها و سبزیجات با دارا بودن مقدار قابل توجهی ویتامین و مقادیر مناسبی املاح و همچنین آب می توانند به حفظ سلامت انسان کمک کنند. چنانچه میوه با پوست مصرف شود حاوی مقدار زیادی فیبر غذایی است که از بروز یبوست پیشگیری کرده و موجب کاهش کلسترول و سایر چربی های نامطلوب خون شده و باعث تنطیم فشار خون می گردد.
منبع : بانک کشاورزی
همچنین مشاهده کنید
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید میز و صندلی اداری
خرید بلیط هواپیما
گیت کنترل تردد
ایران مجلس شورای اسلامی حجاب مجلس دولت سیزدهم دولت رئیسی رئیس جمهور سیدابراهیم رئیسی گشت ارشاد پاکستان جمهوری اسلامی ایران
تهران قتل شهرداری تهران پلیس هواشناسی سیل کنکور فضای مجازی وزارت بهداشت سازمان سنجش زنان پایتخت
خودرو قیمت دلار قیمت خودرو بازار خودرو دلار بانک مرکزی قیمت طلا سایپا مسکن ارز تورم ایران خودرو
سینمای ایران سریال کیومرث پوراحمد تلویزیون سریال پایتخت قرآن کریم موسیقی سینما تئاتر ترانه علیدوستی کتاب مهران مدیری
کنکور ۱۴۰۳ اینترنت عبدالرسول پورعباس
اسرائیل رژیم صهیونیستی فلسطین غزه آمریکا جنگ غزه روسیه چین حماس اوکراین ترکیه ایالات متحده آمریکا
پرسپولیس فوتبال استقلال جام حذفی آلومینیوم اراک فوتسال بازی تیم ملی فوتسال ایران تراکتور باشگاه پرسپولیس بارسلونا لیورپول
هوش مصنوعی گوگل تبلیغات نخبگان مدیران خودرو فناوری اپل ناسا سامسونگ آیفون بنیاد ملی نخبگان
کاهش وزن روانشناسی بارداری مالاریا آلزایمر زوال عقل