پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا


بررسی پدیده خودکشی زنان در استان لرستان


بررسی پدیده خودکشی زنان در استان لرستان
خودکشی یکی از معضلات اجتماعی است که امروزه با توجه به پیچیده تر شدن تعاملات و ارتباطات در بیشتر جوامع رو به افزایش است. افزایش نرخ خودکشی نزد گروهها، اقشار و طبقات اجتماع نگرانی فزاینده ای را برای جوامع امروز به وجود آورده است. در یک سوء خانواده ها نگران اعضاء خویش اند و در سوی دیگر مدیران، مسئولان جامعه، اندیشمندان و محققین در پی یافتن علل و عوامل بروز این معضل با هدف کاهش درصد آماری و پیشگیری از آن می باشند. امروزه خودکشی در ردیف اولین پنج علت مرگ و میر، خصوصاً در جوامع صنعتی قرار دارد.
در کشور ما آمار خودکشی نشانگر آن است که این پدیده به ویژه در بین زنان به صورت یک مسئله اجتماعی درآمده و اگر چاره ای برای آن اندیشیده نشود آثار سوء آن علاوه بر شخص اقدام کننده بر اطرافیان وی و جامعه اثرگذار خواهد بود. نابسامانی های اجتماعی، ناملایمات زندگی و عدم توانایی یا عدم آموزش مقابله با مشکلات، آدمی را در معرض بسیاری از آسیب ها قرار می دهد به طوریکه بسیاری از افراد قدرت مقابله و یا سازگاری با شرایط سخت زندگی را نداشته و مرگ را تنها راه نجات خود تلقی می کنند.
در بررسی پدیده ای چون خودکشی ، ابتدا باید آنرا بطور دقیق تعریف نمود، سپس انواع ، علل و انگیزه های ایجاد کننده آنرا شناسایی کرد تا بر اساس این عوامل بتوان پیشگیریهای لازم و اقدامات مقتضی را جهت کنترل این معضل بعمل آورد.
سپیده شرفی