جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

استفاده از اشعه ماوراء بنفش در تخم‌مرغ جوجه‌کشی


اخیرا" تحقیقاتی برای جانشین کردن اشعه ماوراء بنفش به جای گاز فرمالین در مورد تخم مرغ‌های جوجه کشی انجام گرفته است که با نتایج مثبت و مطلوبی همراه بوده است. در تحقیقاتی که اخیرا" درآمریکا صورت گرفته است . هدف دو نکته بوده است یکی تعیین میزان شدت نور ماوراء بنفش و طول استفاده از نور به منظور نیل به حداکثر نتایج ضد عفونی و دیگر بهترین روش عملی برای استفاده از اشعه ماوراء بنفش در تشکیلات جوجه کشی بوده است. در طی این آزمایش تعداد زیادی تخم مرغ جوجه کشی در معرض اشعه ماوراء بنفش قرار گرفت و ارتفاع بین ۵/۲ سانتی متر به مدت ۵ ثانیه تا ارتفاع ۲۰ سانتی‌متر و به مدت ۴۰ ثانیه با روش ضد عفونی با بخار فرمل مقایسه گردید. نتایج حاصله نشان داد که استفاده از اشعه ماوراء بنفش به مدت ۱۰ ثانیه در ۵ سانتی متر بالای تخم مرغ دارای اثرات کاملا" معنی دار و مطلوب تر بوده است. از نظر عملی نیز از اشعه ماوراء بنفش روی نوار نقاله تخم مرغ ها استفاده گردید. آزمایشات میکروب شناسی که روی تخم‌مرغ‌ها انجام گرفت نشان داد که اشعه ماوراء بنفش بطور معنی داری سبب کاهش آلودگی میکروبی تخم‌مرغ‌ها شده است. همچنین تعداد قابل توجهی از تخم مرغ‌هایی که با اشعه ماوراء بنفش و بخار فرمل ضدعفونی شده بودند در آزمایشگاه شکسته و از نظر اثر آنها در زندگی نطفه و جنین مورد مقایسه قرار گرفت و در این مورد نیز نتایج نشان داده است که استفاده از اشعه ماوراء بنفش در ضد عفونی تخم مرغ‌های جوجه کشی هیچگونه اثر سویی در مراحل مختلف رشد جنین نداشته است.
منبع : مؤسسه مرغداری ایران