پنجشنبه, ۲۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 9 May, 2024
مجله ویستا


زعفران ، استان خراسان


«زعفران» كلمه‌ای است عربی و جمع آن «زعافر» است. نام زعفران در زبان‌‌‌های مختلف دنیای قدیم و جهان امروز، غالباً با كم و بیش اختلاف، شیبه واژه زعفران در زبان فارسی امروز است.
از اوایل پیروزی انقلاب اسلامی، توجه به كشاورزی و حمایت از تولیدات داخلی در رأس برنامه‌های دولت قرار گرفت. كشت زعفران كه تا این زمان محدود به نواحی اندكی بود، رونق پیدا كرد؛ به طوری كه سطح زیركشت آن از 350 هكتار در سال 1364، به 850 هكتار در سال 1370 افزایش یافت.
گیاه زعفران به واسطه عطر، طعم و رنگ زیبای خود در غذاها استفاده دارد و هم‌زمان، در صنعت به ویژه در رنگ‌آمیزی پشم، پوست، چرم، پارچه،‌ قلم‌‌‌كاری و نظایر این‌ها نیز به كار می‌رود. این گیاه خواص درمانی چندی نظیر نشاط‌آوری، فرح‌بخشی، تقویت حواس و قلب دارد.
در سال‌های اخیر، كشور ایران توانسته است مقام نخست را در تولید زعفران به خود اختصاص دهد. زعفران یكی از سوغاتی‌های ارزشمندی است كه زائران و مسافران این استان با خود به ارمغان می‌برند.