جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

شربتی برای تمام فصول


شربتی برای تمام فصول
شربت سکنجبین یکی از نوشیدنی‌هایی است که مصرف آن از قدیم‌الایام در کشور ما مرسوم بوده است و ایرانیان توجه خاصی به این شربت خوش‌طعم داشته‌اند و اگرچه که به اشتباه زمان مصرف این شربت را (به دلیل گرما) فقط در تابستان می‌دانسته‌اند، اما به علت جایگاه ویژه‌ای که این شربت در طب سنتی دارد، استفاده از آن را در تمام فصول به شما خواننده گرامی توصیه می‌کنیم.
این شربت اعجاب‌آور، شاید ساده‌ترین ترکیبی باشد که می‌تواند تمامی مزاج‌ها را اصلاح کند و در طب سنتی توصیه اکید شده است که آن را به طور دائم استفاده کنند.
● طرز تهیه
طرز تهیه این شربت در طب سنتی کمی با تهیه آن در میان عامه مردم متفاوت است و به صورتی که گفته خواهد شد، اثر دارویی بیشتری داشته و باعث اصلاح مزاج شما خواهد شد.
● ترکیبات
▪ یک لیوان سرکه سیب یا انگور خانگی
▪ یک کیلو عسل طبیعی
▪ یک لیوان عرق نعناع یاعرق کاسنی.
ابتدا سرکه را در ظرفی ریخته و با شعله ملایم کمی می‌جوشانیم. سپس عرق نعناع را به آن می‌افزاییم تا در حد یک دقیقه با سرکه بجوشد. سپس شعله گاز را خاموش می‌کنیم وقتی کاملا از جوش افتاد و کمی خنک شد، عسل را به ظرف اضافه می‌کنیم.
می‌توانیم در صورت دلخواه، به جای عرق نعناع از مقداری نعناع تازه در هنگام جوشیدن سرکه استفاده کنیم. پس از آنکه چند بار خوب مواد را هم زدیم آن را در شیشه‌ای ریخته و در جای خنک قرار می‌دهیم و موقع مصرف هر بار ۵ـ۴ قاشق از این شربت را در یک لیوان آب حل کرده و نوش جان می‌کنیم.
تذکر ۱) سرکه حتما بایستی خانگی باشد در غیراین‌صورت باعث ناراحتی و زخم در دستگاه گوارش می‌شود.
تذکر ۲) به هیچ عنوان نباید عسل را بجوشانید زیرا خواص خود را از دست می‌دهد.
تذکر ۳) در صورتی که شما گرم مزاج هستید از عرق کاسنی و در صورت سرد مزاج بودنتان از عرق نعناع استفاده کنید.
این نوشیدنی شفابخش همان‌طور که گفته شد سازگار با تمام طبایع است و باعث اصلاح هر مزاجی می‌شود بنابراین سعی کنید روزانه یک لیوان از این نوشیدنی خوش طعم میل کنید.
منبع : روزنامه تهران امروز