یکشنبه, ۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 5 May, 2024
مجله ویستا


کاهش قیمت نفت؛ توطئه‌ای آمریکایی


کاهش قیمت نفت؛ توطئه‌ای آمریکایی
کاهش یکباره قیمت نفت از ۱۴۷ دلار به ازای هر بشکه به حدود ۵۰ دلار در روزهای اخیر امری عادی و معمولی به حساب نمی آید؛ در واقع چنین سقوط قیمتی تنها می تواند در اثر یک برنامه از پیش تعین شده، عملی شود؛ چنان که پیش از این نیز بارها قیمت نفت با افت شدید مواجه و بعدها معلوم شده که این امر یک توطئه بوده است.
غرب نمی‌خواهد کشورهای استقلال طلب و معارض با نظم غیرعادلانه جهانی همچون ایران، روسیه و ونزوئلا از درآمدهای سرشار نفتی برخوردار باشند؛ زیرا به عقیده دولتمردان آمریکایی، کشورهای فوق با استفاده از درآمد حاصل از فروش نفت، اهداف عقیدتی خود را ترویج می‌کنند و نفوذ خود را گسترش می‌دهند.
بر این اساس، غرب که با بحران اقتصادی در نظام سرمایه داری دست و پنجه نرم می کند، نمی خواهد کشورهای استقلال طلب و معارض با نظم غیرعادلانه جهانی همچون ایران، روسیه و ونزوئلا از درآمدهای سرشار نفتی برخوردار باشند؛ زیرا به عقیده دولتمردان آمریکایی، کشورهای فوق با استفاده از درآمد حاصل از فروش نفت، اهداف عقیدتی خود را ترویج می کنند و نفوذ خود را گسترش می دهند؛ به همین سبب کاهش قیمت نفت بر تداوم چنین سیاست هایی تاثیر خواهد گذاشت و آنها را از تعارض با ایالات متحده باز خواهد داشت.
آمریکایی ها اعتقاد دارند که ایران از درآمد حاصل از فروش نفت برای گسترش نفود خود در منطقه خاورمیانه استفاده کرده و با بهره گیری از همین درآمد در برابر تحریم های اقتصادی که با هدف توقف بلندپروازی های هسته ای این کشور اعمال شده اند، مقاومت کرده است.
به عقیده آمریکایی ها، ارتش جدید روسیه نیز از درآمد حاصل از فروش نفت احیا شده و این کشور را به سمت سیاست های مستقل سوق داده است.
در ونزوئلا نیز هوگو چاوز به عنوان رئیس جمهور با بهره گیری از درآمد ثابت حاصل از فروش نفت، قدرتمندتر از پیش شده است؛ به نحوی که هر روز بیش از پیش با سیاست ها و برنامه های توسعه طلبانه ایالات متحده در آمریکای لاتین مقابله می کند.
در نتیجه آمریکا با توطئه برای افت قیمت نفت سعی می کند که قدرت این دولت ها را محدود و یا تضعیف کند، ضمن آن که علاوه بر روبرو کردن این کشورها با اختلال در پیگیری برنامه ها و اهدافی که مغایر با اراده واشنگتن است، خود آمریکا نیز می تواند در شرایط بحران اقتصادی از نفت ارزان قیمت استفاده های دوچندانی ببرد.
در واقع نفت ارزان می تواند تا حدی بحران اقتصادی غرب را التیام بخشد؛ بدین ترتیب آمریکا از یک سو درصدد متزلزل کردن قدرت اقتصادی کشورهایی نظیر ایران، روسیه و ونزوئلا برآمده است و از سوی دیگر در پی یافتن راهی برای کاهش مخاطرات و چالش های ناشی از بحران اقتصادی در نظام سرمایه داری است.
علاوه بر این آمریکایی ها انتخابات سال آینده ریاست جمهوری در ایران را نیز نشانه گرفته اند و معتقدند: اگر کاهش قیمت نفت بر زندگی عموم مردم در ایران تاثیر بگذارد، آنگاه مردم فرد دیگری را به عنوان رئیس جمهور انتخاب خواهند کرد.
به هر روی تحلیل ها و توطئه های آمریکایی ها در شرایطی اعمال می شود که به نظر می رسد غرب و بویژه ایالات متحده آمریکا برای رهایی از بحران عظیم اقتصادی از یک سو و برخورد با کشورهای معارض با نظم غیرعادلانه جهانی از سوی دیگر حاضر است هر بهایی را بپردازد و به هر کاری دست بزند.
منبع : شبکه خبری دانشجو