شنبه, ۱۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 4 May, 2024
مجله ویستا

کارشناس صنایع کشاورزی


کارشناس صنایع کشاورزی
متصدیان این شغل تحت نظارت کلی عهده دار مطالعه و بررسی و یا سرپرستی فعالیتهای مربوط در زمینه های مختلف تهیه طرحهای توسعه و ایجاد صنایع غذایی، امر بسته بندی فرآورده های غذایی و دامی و طرح های ایجاد و توسعه کشتارگاهها و سردخانه ها و سیلوها و تهیه آمار و اطلاعات مربوط به صنایع غذایی و تعیین ظرفیت و بازدهی صنایع مزبور می باشد.
● نمونه وظایف
۱) مطالعه و تهیه طرح های توسعه و ایجاد صنایع غذایی یا تبدیلی و مطالعه در امور بسته بندی فرآورده های غذایی و دامی.
۲) مطالعه و نحوه تبدیل فرآورده های دامی یا غذایی و مواد نیمه خام قابل مصرف در بازار.
۳) مطالعه روش های جدید در امر تبدیل فرآورده های غذایی و دامی و مطالعه طرحهای ایجاد و توسعه کشتارگاهها و سردخانه ها و سیلوها در سراسر کشور با توجه به احتیاجات هر منطقه.
۴) تهیه آمار و اطلاعات مربوط به صنایع غذایی و تعیین ظرفیت و بازدهی صنایع مذکور در سراسر کشور.
۵) مطالعه روشهای جدید بهداشتی کشتار.
۶) بررسی و تنظیم طرح های توسعه و ایجاد صنایع غذایی یا تبدیلی در قالب برنامه های جامع اقتصادی.
۷) ایجاد هماهنگی در اجرای طرح ها وبرنامه ها و صدور دستورالعمل های اجرایی لازم.
۸) برآورد احتیاجات غذایی و مواد مصرفی و نیز برآورد نیروی انسانی و وسایل مورد نیاز.
● بازار کار
متقاضیان تصدی این شغل پس از فراغت از تحصیل می توانند در:
۱) وزارت جهادکشاورزی
۲) وزارت بازرگانی
۳) سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور
اشتغال یابند.
● شرایط احراز
۱) دانشنامه لیسانس و فوق لیسانس یا دکترا در یکی از رشته های صنایع کشاورزی، مهندسی کشاورزی با گرایش علوم و صنایع غذایی، مهندسی منابع طبیعی با گرایش علوم و صنایع چوب و کاغذ و یا در یکی از رشته های تغذیه، شیمی، قندسازی، فرآورده های دامی و طی دوره آموزشی مربوط.
۲) گواهینامه فوق دیپلم در یکی از رشته های تکنولوژی مواد غذایی، تکنولوژی تولیدات دامی و یا یکی از رشته های تغذیه، شیمی، قندسازی، صنایع قند، فرآورده های دامی و طی دوره آموزشی و کسب تجارب لازم.
منبع : شبکه رشد