شنبه, ۲۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 18 May, 2024
مجله ویستا


رده‌بندی‌ بانک‌های ایرانی


رده‌بندی‌ بانک‌های ایرانی
مجله بین‌المللی «بنکر» (The Banker) برای اولین بار نام بانک‌های ایرانی را در بین‌هزار بانک اول جهان ذکر کرد و به بررسی عملکرد آنها پرداخت.
بین‌المللی «بنکر» (The Banker) که یکی از معتبرترین نشریات حوزه امور مالی است، هر ساله در ماه جولای (تیر و مرداد) فهرستی از‌هزار بانک برتر جهان در سال قبل میلادی را منتشر می‌کند. این ارزشیابی بر اساس میزان سرمایه لایه اول (شامل سهام عادی، ذخیره‌های مشهور) بوده و از اعتبار خاصی در میان بانک‌های جهان برخوردار است.
بنابر تازه ترین نتایج حاصل از ارزیابی بانک‌های جهان که در شماره جولای (تیر و مرداد) سال ۲۰۰۸ میلادی مجله بنکر منتشر شده و مربوط به سال ۲۰۰۷ میلادی است، بانک مسکن ایران توانسته است از لحاظ بازدهی سرمایه، رتبه نخست را در منطقه خاورمیانه به خود اختصاص دهد. همچنین در مورد سود حاصل از سرمایه بانک مسکن توانسته است با کسب سودی به میزان۰۳/ ۶۶‌درصد، رتبه هفتم را در سطح جهان از آن خود کند. بانک‌هایی از چین، ژاپن، روسیه، آمریکا و آفریقای جنوبی در رتبه‌های بالاتر از بانک مسکن قرار دارند.
علاوه بر این بانک مسکن توانسته است برای نخستین بار در بین‌هزار بانک برتر جهان جای گیرد و رتبه دوازدهم کشورهای تازه پیوسته به یک‌هزار بانک برتر جهان را به دست آورد.
به گزارش برنا، بنا بر رتبه‌بندی نشریه بنکر بانک پاسارگاد نیز به جمع‌هزار بانک برتر جهان پیوسته و در این رابطه رتبه ۲۲ را در بین کشورهای تازه پیوسته به این جمع از آن خود کرده است.
همچنین در بین بانک‌هایی که مطلوب‌ترین نسبت سرمایه به دارایی را داشته اند، بانک، صنعت و معدن با نسبت ۰۸/ ۲۹‌درصد در رتبه بیستم جهان قرار دارد. بنابر این گزارش بانک سپه نیز در میان بانک‌هایی که بیشترین تحرک و جابه‌جایی را در سال گذشته در جهان تجربه کرده‌اند، با سرمایه لایه اول به میزان ۱۰۵۳ واحد و جهش به رتبه ۴۳۸ جهان به میزان ۳۷۰ پله ترقی، رتبه نهم جهان را دارا است. در سال ۲۰۰۶ میلادی رتبه بانک سپه ۸۰۸ بود.
در میان بانک‌هایی که بیشترین وام بلاتکلیف را دارا هستند، بانک تجارت با ۴۷/ ۲۲‌درصد از سهم پرداختی‌های بلاتکلیف برگشت‌ناپذیر، دارای رتبه دوم جهان و بانک کشاورزی با ۵۷/ ۱۶‌درصد در جایگاه هشتم قرار دارند.
همچنین بانک صادرات ایران با ۶۰/ ۱۵‌درصد و بانک صنعت و معدن با ۶۲/ ۱۳‌درصد به ترتیب رتبه‌های ۱۳ و ۱۸ را در همین شاخص به خود اختصاص داده‌اند. بنابر گزارش نشریه بنکر، در میان بانک‌هایی که پایین‌ترین سطح تسویه تجاری را داشته‌اند، بانک پارسیان با ۵۷/ ۸‌درصد در بین ۲۵ بانک آخر جهان، مقام ۲۴ را دارا است. بررسی‌های نشریه بنکر نشان می‌دهد که در فاصله سال ۲۰۰۶ تا ۲۰۰۷ میلادی، بانک ملی ایران با ۳۷ پله سقوط در رتبه ۴۱۸، بانک صنعت و معدن با ۸۶ رتبه صعود در جایگاه ۴۲۵، بانک سپه با ۳۷۰ پله ترقی در جایگاه ۴۳۸، بانک صادرات با ۳۱۴ پله نزول در رتبه ۴۹۱، بانک ملت با ۹۴ پله صعود در رتبه ۵۵۷، بانک تجارت با ۵۱ رتبه نزول در جایگاه ۵۷۹، بانک پارسیان با ۱۹ پله نزول در رتبه ۵۹۵، بانک کشاورزی با ۴ رتبه سقوط در رتبه ۵۹۶ و بانک توسعه صادرات نیز با ۴۲ پله نزول در جایگاه ۸۶۷ قرار گرفته‌اند. همچنین بانک‌های مسکن و پاسارگاد که در دوره گذشته رتبه‌ای نداشتند در بررسی امسال به ترتیب در رتبه‌های ۶۰۴ و ۷۰۵ جای گرفته‌اند.
لازم به توضیح است بر اساس سیاست کاری نشریه بنکر، آمارهای پیش از سه سال قبل در انتخاب بانک‌های برتر نادیده گرفته می‌شود.
منبع : سازمان خبری اقتصاد ایران