یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا


مشق شب و چند نکته برای والدین


مشق شب و چند نکته برای والدین
زمان انجام تكالیف در بسیاری از خانواده ها ممكن است هم برای فرزندان و هم اولیا پر از استرس و نگرانی باشد.
انجام تكالیف نه تنها در بالا بردن یادگیری فرزندان موثر است، بلكه مهارت هایی را كه آن ها برای موفقیت در مدرسه و زندگی لازم دارند بالا می برد. مهارت هایی مانند سازماندهی امور، حل مشكلات، تمركز، حافظه، تنظیم هدف و پشتكار و مداومت در كارها.
چند راهنمایی برای موفقیت در انجام تكالیف برای والدین: نقش خود را به عنوان یك كمك و نه یك شخص فعال و انجام دهنده تكلیف تشخیص دهید. گاهی اوقات در جست وجوی راه هایی برای موفقیت فرزندانمان ممكن است زحمت زیادی را متحمل شویم و كمك اضافی به او برسانیم. باید مطمئن شوید كه خود او كار را انجام می دهد، نه شما، یكی از عوامل رشد اعتماد به نفس این است كه دریابیم كاری كه باعث سربلندیمان است انجام داده ایم. كمك بیش از حد به كودك باعث می شود كه او برای همیشه از گفتن این جمله كه «من این كار را كردم» محروم شود و فقط بتواند به جای آن بگوید: «مادر آن را برای من انجام داد.»
به سعی و كوشش او ارج نهید و نه فقط به نتیجه نهایی. كودكان باید اهمیت سخت كوشی را یاد بگیرند. انجام تكالیف از سوی او این فرصت را برای شما به وجود می آورد كه پشتكار در انجام امور را در او تقویت كنید.
چند شعار سازنده را در خانواده خود ملاك قرار دهید. نظیر «تسلیم نشو» یا «تا وقتی كه موفق نشدی آرام نگیر» یا «در خانواده ما كاری را كه شروع كردیم به پایان می رسانیم.» ویژگی مهم برای انجام تكالیف القا كردن پشتكار در كودكانمان است و تنها كاری كه باعث می شود آن ها كوشش را با ارزش بشمارند تاكید پیوسته ما بر این گفته است كه: «این به اندازه كافی خوب نیست كه فقط شروع كنی، تو باید آن را تمام كنی.»
تاكید كنید انجام تكالیف وظیفه اوست نه شما. در برابر این وسوسه كه در كنار او بنشینید و تكلیف را با او انجام دهید مقاومت كنید و فقط زمانی كه واقعاً نیاز داشت یاری اش كنید. اگر كودك شما مشكلاتی دارد به او كمك كنید كه امور را به وسیله مساله های ساده ای كه شما طراحی كرده اید متوجه شود و به او مرحله به مرحله انجام آن را نشان دهید. سعی و تلاش او را برای انجام آن ها زیر نظر بگیرید. بدین ترتیب تمام كارهای او را شما انجام نداده اید. از او بخواهید كه تكلیف كامل شده خود را در پایان هر قسمت به شما نشان دهد. این نیز راهی است تا مطمئن شوید كه او دستورالعمل ها را به طور صحیح انجام می دهد، یا هنوز حتی در جزییات به شما متكی است.
تكالیف را به قسمت های كوچك تر تقسیم كنید. قسمت بندی تكالیف به ابعاد كوچك تر معمولاً برای كودكانی كه در پیگیری كارها حوصله كمتری دارند، یا تمركز كمی برای توجه به مطالب دارند، یا از انجام درست كارها زیادی نگرانند موثر است.
به كودك خود بگویید قسمتی را در زمان معین انجام دهد. سپس می تواند استراحت كوتاهی بعد از پایان هر قسمت داشته باشد. كم كم شما می توانید حجم قسمت ها را بیشتر كنید تا اعتماد به نفس كودكتان بیشتر شود.
اگر متوجه شدید برای انجام تكالیف كوشش زیادی می كنید و در واقع بیشترین وظیفه فرزندتان را شما انجام می دهید، یا فرزندتان با وجود كمك شما هنوز در انجام تكالیفش مشكل دارد می توانید در پی كمك یك معلم خصوصی باشید. از معلمین یا سایر اولیا برای یافتن یك معلم خصوصی خوب یا حتی یك شاگرد دبیرستان كمك بگیرید. هدف اصلی از انجام تكالیف، همیشه بالا بردن توانایی های یادگیری و ایجاد اعتماد به نفس در او در عین حفظ صمیمیت خانوادگی شما و فرزندتان است.
برنامه ای با موافقت یكدیگر تنظیم كنید و ساعات انجام تكالیف را در آن مشخص كنید و به آن عمل كنید. حتی ممكن است بخواهید آن را در جای قابل مشاهده ای نصب كنید و با هم امضایش كنید. بسیاری از كودكان پس از بازگشت از مدرسه احتیاج به استراحت دارند.
برخی دیگر دوست دارند بلافاصله مشغول شوند. بهترین زمان را برای انجام تكالیف فرزندتان پیدا كنید و سعی نمایید آن را تقویت كنید. كشیدن یك صفحه ساعت كه زمان انجام تكالیف را به او نشان می دهد برای كودكان كوچك تر بسیار مفید خواهد بود.
منبع : روزنامه جوان


همچنین مشاهده کنید