یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا


توصیه‌های سفر را جدی بگیرید


توصیه‌های سفر را جدی بگیرید
گاه ندانستن ساده‌ترین موارد در سفر موجب می‌شود تا اوقات فراغت خوبی را سپری نكنیم، بنابراین پیش از هرگونه تصمیم‌گیری دربارهء تعطیلات تابستانی و انجام سفر توصیه‌های زیر را بخوانید:
▪ قبل از انجام سفر نسبت به شرایط مقصد، از هر نظر، اعم از زیست‌محیطی و مقررات منطقه اطلاعات كافی كسب كنید. این اطلاعات در سفرهای داخلی و خارجی شامل شرایط آب و هوایی، مقررات گمركی، نیروهای خدماتی، انتظامی، بهداشتی و سایر امكانات است.
▪ می‌توانید برای انتخاب مقصد بهتر و شرایط مسافرت از اطلاعات دفاتر خدمات مسافرتی معتبر كه دارای مجوز رسمی از سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هستند بهره‌مند شوید.
▪ اگر با وسایل نقلیه عمومی مانند قطار، هواپیما، اتوبوس یا كشتی مسافرت می‌كنید پیش از سفر، بلیت رفت و برگشت تهیه كنید و از تایید رزروتان مطمئن شوید.برای سفر با اتومبیل شخصی، پیش از سفر از نظر فنی و ایمنی آن را تحت معاینه دقیق قرار دهید.
▪ هنگام ثبت‌نام برای سفر با تور (تورهای داخلی و خارجی) مفاد قرارداد با دفتر خدمات مسافرتی مورد نظر را به دقت مطالعه و در صورت مشاهدهء هرگونه ابهام از كارمند مربوطه توضیح بخواهید.
▪ طبق دستورالعمل صادره از سوی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نرخ سفرهای داخلی و خارجی بر اساس نوع خدمات و توافق صورت گرفته بین مسافر و آژانس اعمال می‌شود. بنابراین با در نظر گرفتن تمامی جوانب، خدمات مورد نیاز سفر خود را انتخاب كنید. از اقامت در منازل شخصی افراد بیگانه كه به طور معمول از نظر بهداشتی و سایر موارد ایمنی وضعیت مطلوبی ندارند، خودداری كنید. برای رزرو محل اقامت خود، اعم از هتل، متل و ... از طریق دفاتر معتبر و مراكز مسوول اقدام و از مراجعه به واسطه‌ها خودداری كنید، همچنین تایید رزرو انجام شده را از مركز مربوطه طلب كنید.
▪ با توجه به این‌كه بیش‌تر هتل‌های معتبر دارای سایت اینترنتی هستند می‌توانید با مراجعه به سایت‌های مربوطه اطلاعات كافی از امكانات و خدمات هتل یا مركز اقامتی مورد نظر كسب كنید.
▪ در سفرهای داخلی و خارجی هنگام ترك محل اقامت، مدارك شناسایی و كارت هتل را همراه داشته باشید.
▪ مشخصات خود را علاوه بر روی چمدان، در محل مناسبی در داخل چمدان نیز بچسبانید.
▪ در صورت مواجهه با هرگونه مشكل در سفرهای خارجی به سفارت جمهوری اسلامی ایران در آن كشور مراجعه كنید. (آدرس و تلفن نمایندگی‌های كشور را به همراه داشته باشید.)
▪ از نگهداری و كمك در حمل چمدان و اثاثیه افراد ناشناس خودداری كنید.هنگام سفر به كشورهای حاشیهء خلیج‌فارس، فهرست داروهای ممنوع را از طریق دفاتر خدمات مسافرتی دریافت و در صورت اجبار برای به همراه داشتن داروی ممنوع، نسخهء پزشك مربوطه را با خود ببرید. در پرداخت هزینه‌های مربوطه در طول سفر از كارت‌های اعتباری استفاده و از حمل پول نقد خودداری كنید، نقدینگی همراه‌تان به اندازهء مورد نیاز و حداقل ممكن باشد.
▪ در سفرهای خارجی، برای اخذ ویزا از سپردن گذرنامه یا هرگونه مداركی به افراد واسطه خودداری كنید. شما می‌توانید به طور مستقیم به سفارت مورد نظر مراجعه كنید یا از طریق دفاتر خدمات مسافرتی معتبر اقدام به اخذ ویزا كنید.
▪ به اشخاص بدون یونیفورم و كارت شناسایی در فرودگاه‌ها و ترمینال‌ها و سایر اماكن كه در ظاهر به قصد كمك یا كنترل مدرك و در باطن به قصد دیگری به شما نزدیك می‌شوند اعتماد نكنید و از ارایهء وسایل و مدارك همراه خود به خصوص «گذرنامه» پرهیز كنید.
▪ پیش از حركت، بار دیگر ساعت حضور در فرودگاه، راه‌آهن و ترمینال را چك كنید.در جابه‌جایی لوازم خود از فرودگاه، راه‌آهن و پایانه‌ها به هتل از وسایل حمل و نقل عمومی و رسمی استفاده كنید. جهت خرید یا تبدیل ارز به افراد دوره‌گرد و ناشناس مراجعه نكنید. مناسب‌ترین و مطمئن‌ترین مكان برای خرید یا تبدیل ارز، بانك‌ها و صرافی‌ها هستند.
▪ در اماكن شلوغ مانند بازارها، زیارتگاه‌ها، پارك‌ها و خیابان‌های پر ازدحام از وسایل شخصی همراه خود مراقبت ویژه كنید.
▪ در ایام خاص‌ (تعطیلات و مناسبت‌ها) هتل‌ها و شركت‌های هواپیمایی در مورد ارایهء خدمات یا استرداد وجوه پرداخت شده از قوانین ویژه‌ای پیروی می‌كنند، بنابراین هنگام تهیهء بلیت و رزرو جا، توضیحات كامل را از مسوول مربوطه طلب كنید.
▪ در صورت نیاز به اطلاعات بیش‌تر در خصوص حقوق مسافر در تهران با سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران با شماره تلفن ۲۲۵۷۶۵۷۰۰۷ و یا انجمن دفاتر سفر و گردشگری تهران با شماره ۲۲۶۴۴۰۱۳ تماس بگیرید. در سایر شهرها می‌توانید به دفتر سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مراجعه كنید.
منبع : روزنامه سرمایه


همچنین مشاهده کنید