جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

۱۹ بهمن ۱۳۵۷


۱۹ بهمن ۱۳۵۷
امروز بنابر دعوت قبلی جامعه روحانیت مبارز به طور همزمان، راهپیمایی بزرگی برای تایید دولت مهندس مهدی بازرگان در سراسر کشور برپا شد. مردم یکپارچه در شعارهایی مختلف، همبستگی و اطاعت خود را از دولت موقت ابراز داشتند. نیروهای نظامی و ارتش و سربازان فرمانداری نظامی به دستور بختیار جلوی مردم را نگرفتند، با این حال اما در برخی نقاط به سوی مردم تیراندازی شد. پیامی که امام(ره) خطاب به ارتشیان صادر کرده بود، دست به دست می چرخید. مردم متن پیام رهبر انقلاب را جلوی نظامیان می خواندند و صلوات می فرستادند. در تهران نیز مردم به خیابان ها ریختند و در حالی که از نقاط مختلف شهر به سمت میدان شهیاد (میدان آزادی) حرکت می کردند در حمایت از دولت بازرگان شعار می دادند.امام خمینی نیز عصر امروز در دیدار با گروه های مختلف با اشاره به تظاهرات چند روز اخیر در دفاع از دولت بازرگان ضمن تشکر از آنان به خاطر اجابت دستور خود در حمایت از دولت بازرگان می گویند؛ «باید همه خبرگزاری ها بدانند که این اجتماع عظیمی که در ایران... برای پشتیبانی از دولت بوده است، این کافی است برای جواب آنها که گفته می شود و می گویند؛ باید ملت بگوید. ملت با چه زبانی بگوید؟... امروز همه با فریادها، با شعارها پشتیبانی خود را از دولت اسلامی اعلام کردند و اظهار تنفر از مخالفین کردند... ارتش باید برگردد به دامن ملت، همان طوری که عده کثیری برگشتند و ما با آغوش باز آنها را پذیرفتیم، شما هم برگردید و همه ارکان دولت برگردند.»
● احترام نظامی همافران
بنا بر اعلام مسوولان مدرسه علوی ملاقات های عمومی امام به خاطر حضور مردم در تظاهرات تا ظهر تعطیل است و مردم به تظاهرات کنندگان می پیوندند. در عین حال نزدیک ساعت ۹ صبح از تمام عکاسان و تصویربرداران داخلی و خارجی حاضر در مدرسه علوی خواسته می شود مدرسه و محل اقامت امام را ترک کنند و مقدمات لازم جهت حضور مهمانان ویژه امام آماده می شود. صدها تن از پرسنل نیروی هوایی و زمینی ارتش با یونیفورم های نظامی در مدرسه رفاه حاضر شدند و در مقابل امام خمینی و در حالی که با پلاکاردهایی حمایت خود را از امام و نخست وزیر منتخب او اعلام می داشتند رژه نظامی رفتند. در ابتدای این مراسم، همان طور که مرسوم است فرمانده این گروه با بلندگوی دستی از امام خمینی با عنوان فرمانده کل قوا اجازه خواست تا نیروها در مقابلش رژه بروند. این افراد در مقابل جایگاه امام خمینی رژه رفتند و پس از قرائت قطعنامه یی در محکومیت و غیرقانونی خواندن دولت بختیار و تایید دولت بازرگان با همان یونیفورم ها به خیل تظاهرات کنندگان پیوستند. قبل از آن امام خطاب به آنها گفت؛ «درود بر شما سربازان ولی عصر سلام الله علیه. همان طور که فریاد زدید تاکنون در خدمت طاغوت بودید... از امروز در خدمت امام عصر سلام الله علیه و در خدمت قرآن کریم هستید... ما همه از شماها، روحانیت از شماها تشکر می کند... ما امیدواریم که با پیوستگی به هم بتوانیم این طاغوت را تا آخر از بین ببریم و به جای آن یک حکومت عدل اسلامی... غرا برقرار کنیمف.» البته با آنکه عکاسان از آنجا خارج شده بودند اما آقای حسین پرتوی عکاس روزنامه کیهان با همکاری برخی اعضای کمیته استقبال و موافقت فرماندهان نیروهای حاضر در آنجا از پشت سر نیروها در حالی که رو به امام ایستاده بودند عکسی تهیه و در روزنامه کیهان آن روز، که بعدازظهرها منتشر می شد به چاپ رسید. با آنکه همافران از نظر سلسله مراتب نظامی بلندپایه محسوب نمی شدند اما انتشار آن عکس و خبر آن در عین حال که انگیزه دوچندان به انقلابیون داد آسیب شدیدی به فرماندهان ارتش و دولت رو به موت بختیار وارد کرد. ارتش و نیروی هوایی به محض انتشار این خبر و عکس به سرعت آن را تکذیب و عکس را جعلی و مونتاژ شده خواند و قره باغی می نویسد بختیار به محض دیدن این عکس به من تلفن کرد و از من خواست آن را تکذیب کنم. فرمانداری نظامی و ارتش نیز طی بیانیه یی به این دستور عمل کردند و طی بیانیه های جداگانه یی ضمن تکذیب این خبر عکس چاپ شده را جعلی و مونتاژ شده عنوان کردند. البته قره باغی بعدها گفت؛ «اعلام همبستگی پرسنل نیروی هوایی، حقیقت داشته و آقای بختیار و سپهبد ربیعی هر دو واقعیت را پنهان کرده بودند.» بعد از انتشار این تکذیب ها به دستور امام صحت عکس و خبر توسط کمیته استقبال مورد تایید قرار گرفت.
«بعد از پایان راهپیمایی، پرسنل نیروی هوایی به پایگاه های خود بازگشتند و در پی زد و خوردی که بین نیروهای طرفدار و مخالف انقلاب صورت گرفت گارد مخصوص سلطنتی شبانه، با تانک و زره پوش، آنان را در پایگاه به محاصره خود درمی آورند. از آن سو پرسنل مبارز نیروی هوایی، علیه فرماندهان خود شوریده و برای مسلح شدن در برابر طرفداران رژیم که مشغول کشتار آنها بودند، در انبار تسلیحات را شکسته و با تجهیز خود، به مقابله با نیروهای گارد پرداختند و تعدادی از سلاح ها را نیز در بین مردم توزیع کردند.»


مهدی محمودیان
منبع : روزنامه اعتماد