جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا


می خواهیم زنده بمانند


می خواهیم زنده بمانند
سرطان، فرآیند دردناكی است كه نه تنها كودك بیمار را دچار رنج و درد می كند، بلكه خانواده ها را نیز در شرایطی بسیار سخت و توان فرسا قرار داده، بنیان روانی اقتصادی و اجتماعی آنها را متزلزل می سازد و در موارد بسیار به نابودی و از هم گسیختگی خانواده می انجامد.
دكتر شیبانی، رئیس هیأت مدیره موسسه خیریه حمایت از كودكان مبتلا به سرطان كه جهت جذب حمایت نیكوكاران و خیرین با همكاری جوانان داوطلب اعم از دختران و پسران تلاشگر كه اكثر آنها در رده های تحصیلی همچون مهندسی و دكتری بودند، چهارشنبه شب بیست ودوم شهریورماه سال جاری آیینی را در محل تالار گردهمایی مجتمع بیمارستانی- رفاهی محك با كمك مالی مطلق دكتر كرباسی- جراح معروف- تدارك دیده بود، گفت :
مؤسسه مزبور برای كمك به بیماران كوچك سرطانی و خانواده آنها ایجاد شد و هدفی مقدس و متعالی ولی بسیار دشوار را فراراه خود قرار داد.
در این راستا محك تلاش همه جانبه ای را آغاز نمود تا مرهم و تسكینی بر رنج های جسمانی این كودكان و آلام روحی خانواده های آنان باشد.وی گفت: نخستین اخگر این عشق در سال ۱۳۶۸و در دل مادری شعله زد كه خود به خوبی می دانست هنگامی كه كودكی با بیماری صعب العلاج را در آغوش گرفته و همه شهر را درنوردیده تا كلماتی امیدواركننده از یك نفر بشنود، چه سرنوشتی در انتظارش می باشد. این مادر، خانم سعیده قدس است كه اینك به عنوان یار و همراهی همیشگی در راه ترقی و توسعه مؤسسه می كوشد، چرا كه به لطف حق، كودك او شفا یافته و مادر به شكرانه بهبود فرزند، در آغاز راهی كه خود را متعهد به آن حس می كند، به كتاب لسان الغیب، حافظ شیراز مراجعه می كند و تفألی می زند و چنین می خواند:
بر سر آنم كه گر ز دست برآید
دست به كاری زنم كه غصه سرآید
پس بر این مادر تكلیف آشكار می شود كه باید كمر همت را بست و كار را آغاز كرد.
بنابراین در بهمن ۱۳۷۰، به همت پزشكان و خیرین، مؤسسه خیریه حمایت از كودكان مبتلا به سرطان تشكیل می شود.
دكتر شیبانی می گوید: هزینه های كودكان مبتلا به سرطان در موارد دارو، شیمی درمانی، آزمایشات، عكسبرداری، تغذیه، پوشاك، كتاب، هزینه اقامت آنها در تهران و آمدورفت از شهرستان به تهران توسط محك پرداخت می شود و در حال حاضر از ۱۰هزار كودكی كه تحت حمایت محك بوده اند، ۴۷۰۰ كودك در روند درمان به سر می برند كه كودكان مهاجر افغانی و عراقی نیز در این بین، همانند كودكان ایرانی تحت پوشش قرار گرفته اند.
●خانم قدس در آیین شبی با محك بسیار لطیف و مهربانانه با جمع حاضر سخن گفت؛ همان مادری كه به لطف خداوند، فرزندش شفا یافت و از همان موقع با عنوان كردن این عقیده كه هر كس با خدا بده داشته باشد، بستانی هم در پی خواهد بود، اینك به عنوان یكی از همیشه حامیان محك است. او در گفت وگو با نگارنده چنین عنوان نمود: پیمودن راهی را كه در زمستان۱۳۷۰ آغاز نمودیم، حمایت همه جانبه از كودكان دلبند مبتلا به سرطان و خانواده آنها بود.خانم قدس كه قطرات اشك به آرامی از گوشه چشمانش جاری بود و بغض آلود سخن می گفت یادآور شد: در طول این مدت همه ما حامیان خیرات همواره قله ای را در برابر خویش می دیدیم كه نماد بیمارستانی فوق تخصصی سرطان اطفال بود و گام های آرزوی دیرپای نیل به این قله رفیع را كه ستیغ آن در ابرها پنهان بود، با خرید زمین در دارآباد برداشتیم و از آن روز پای در دامنه این قله نهادیم؛ گام به گام با كمك های انسان دوستانه و نیكوكارانه مردان و زنان یاور محك راه پرفراز و نشیبی را پیمودیم كه بی تردید بدون این كمك ها، طی نمودن فراز آن فراتر از توان آنانی بود كه محك را ایجاد كردند. بنابراین با یاری مردم و مطلقاً مردم و بدون آنكه ریالی از دولت بگیریم و یا بر بخش عمومی تحمیل شویم، این راه بسیار سخت را درنوردیدیم و مشتاق و شادمان و امیدوار پیش رفتیم، چرا كه كمك های بی دریغ مردم پشتیبان ما بود و بس و روز ۲۷شهریور،۱۳۸۲ با پذیرش اولین كودك بیمار سرطانی در بخش یك مجتمع بیمارستانی- رفاهی محك قله را در افق دید خود و خارج از ابر و مه در درخشش زندگی بخش خورشید كمك های سخاوتمندانه یاوران محك نگریستیم. قدس گفت: ما با كمك هایی كه در قالب احداث ساختمان و خرید تجهیزات دریافت كردیم، به قله های آرزوی دیرپای خوش رسیدیم، چرا كه این رسم زندگی است كه قله آرزوها و چالش های برابر برای نیل به آنها هرگز پایانی در بر ندارد.
امروز قله دیگری فراروی محك است و آن تأمین هزینه های اداره مجتمع بیمارستانی- رفاهی است كه برای حركت در این مسیر و فراهم نمودن امكاناتی مناسب جهت اقامت نوگل های مبتلا به سرطان و خانواده های آنها در این مركز باز هم مثل گذشته از خیرین و نیكوكاران می خواهیم تا با همت عالی، محك را یاری دهند.
قدس می گوید هزینه دارو و اقامت هر كودك بر اساس متوسط دفعات مراجعه به مجتمع، ۱۵میلیون ریال در سال است و بر این اساس اقامت كودكان در مجتمع بیمارستانی- رفاهی محك به معنی بهره مندی از محیط آرام، تغذیه مناسب، پیگیری درمان، فراهم نمودن امكانات بازی و شادی و فعالیت های گروهی است و به عبارت واضح تر هزینه نگهداری و درمان هر كودك سرطانی ماهانه بالغ بر ۱۲۵هزار تومان می شود.
قدس ادامه می دهد كه برای ایجاد بیمارستان و مجتمع رفاهی كودكان سرطانی با بهره مندی از كمك های مردم، در سال ۱۳۷۶ زمینی به مساحت ۴۴۰۰ متر مربع از سازمان زمین شهری خریداری شد و عملیات ساختمانی آن با حمایت های مالی فردی نیكوكار كه به دلیل ابتلای همسرش به این بیماری جانسوز با مشكلات عدیده ای مواجه بود، آغاز گردید. اقدامات ساختمانی بیمارستان از سال ۱۳۷۸ شروع شد و تا سال ۱۳۸۰ بخش عمده آن پایان پذیرفت.این بیمارستان فوق تخصصی در فضایی به مساحت ۱۸هزار متر مربع مشتمل بر ۱۲۰ اتاق خصوصی جهت بستری نمودن ۱۲۰ كودك به همراه یكی از والدین آنها ایجاد شده و علاوه بر بخش های بستری، دارای مراكز كلینیك، پاراكلینیك شامل اورژانس، دندانپزشكی، شیمی درمانی، رادیوتراپی از نوع شتاب دهنده خطی، آزمایشگاه های بیوشیمی، میكروبیولوژی، هماتولوژی و پاتولوژی، خدمات تشخیصی شامل رادیوگرافی، سی تی اسكن، ام.آر.آی و سونوگرافی و بخش های فیزیوتراپی، آب درمانی، بخش های مراقبت ویژه و كلینیك ها می باشد و علاوه بر آن فضاهای تفریحی همچون استخر، اتاق بازی كودكان، كتابخانه و تالار گردهمایی هم در این مجتمع وجود دارد.
... و اما آنچه در شبی با محك گذشت!
● چهارشنبه شب بیست ودوم شهریور، به واقع شب مهر و عاطفه و دوستی وعشق بود، چرا كه هزینه درمان و نگهداری ۱۷۷ كودك سرطانی، توسط جمع حاضر كه برای هر كودك یك میلیون و پانصد هزار تومان برآورد شده، دفعتاً تعهد شد.
● از محمدمهدی محسنی فیلم مستندی تحت عنوان در ستایش زیستن ، بر پرده تالار گردهمایی مجتمع به تماشا گذاشته شد كه اشك بسیاری را جاری ساخت، چرا كه فیلم با نهایت سادگی تهیه شده بود و از پدران و مادرانی سخن می راند كه هزینه خرید یك آمپول به مبلغ ۶۰۰هزار تومان كه برای شناسایی ابتلا به سرطان كودك آنان لازم بود را نداشتند و بعد كه با محك آشنا شدند، بر آستان این بیمارستان بوسه شادی زدند!
● به گفته خانم قدس محك برای كودكان سرطانی و والدین آنها نوعی تاج محل، معبد عشق و دوستی است و اگر عوامل محك هرازچندگاهی آیین كمك رسانی بر پا می كنند كه به زعم برخی فاخر است، باید عنوان شود كه تمام هزینه های این آیین را یك فرد خیر می دهد و ریالی از حساب محك كسر نمی شود.
●دكتر شیبانی می گوید هر سال ۹۵هزار كودك در سراسر جهان جان شیرین خویش را به علت ابتلا به سرطان از دست می دهند.
● مجری برنامه از كوچك ترین نابغه موسیقی جهان كه در آن شب در محك حضور یافته می خواهد كه در برابر دیدگان حضار قرار گیرد. كسری فریور كه به گفته مجری ۱۲سال بیشتر ندارد و در سال دوم راهنمایی تحصیل می كند، تأمین كننده هزینه زندگی خانواده خویش است.
كسری با ویلن ظاهر می شود؛ لباس سفیدی بر تن؛ پسربچه ای با موهای آراسته كه طول قامتش كمتر از یك متر است!
ویلن را كوك می كند و آرشه را بر آن مماس می سازد. آهنگی بدیع می نوازد؛ بسیار دلپذیر و بعد می خواند ترانه ای كردی، سپس سرودی خراسانی و جالب آنكه خود هم آهنگساز است و هم تنظیم كننده و رهبر اركستر صداوسیمای كرمانشاه. عنوان كوچك ترین آهنگساز دنیا را دارد(اینها را بعد از انجام برنامه در گوشه ای از تالار به من می گوید). در هنرستان موسیقی تهران برای گزینش هنرجو پذیرفته می شود با عنوان شاگرد اولی اما چون در تهران منزل ندارد نمی تواند به تحصیل در رشته موسیقی ادامه دهد. حتی رئیس هنرستان قبول می كند كه شهریه یك میلیون تومانی او را بپردازد اما این كوچك ترین موسیقی دان جهان كه دارای دو پروانه معتبر جهانی است و اكثر شاگردان او پزشكان و مهندسان كرمانشاهی در دو رشته از آلات موسیقی یعنی ویلن و كمانچه هستند از ۷سالگی با ساز آشنا شده. همه اهالی خانواده اش به موسیقی تعلق خاطر داشته اند؛ پدر مرحومش، خواهران سه گانه اش و مادر كه اینك، هم سرپرست اوست و هم مدیر برنامه اش.
مادر او قبل از اینكه كسری به این مرتبه و مقام دست یابد برای گذران زندگی، مربی رانندگی بوده و كسری در هر برنامه ای كه اجرا می كند رقمی معادل ۲۰۰هزار تومان دریافت می كند.او اكنون در سال دوم راهنمایی به تحصیل ادامه می دهد و استاندار كرمانشاه جهت تشویق این نابغه كوچك موسیقی جهان، پرداخت شهریه مدرسه غیرانتفاعی را برای او تقبل نموده است.
كسری افسوس می خورد كه نتوانست با علی تجویدی موسیقی دان مشهور كه اخیراً به رحمت ایزدی پیوست، ملاقات كند اما شادمان است كه با استاد حسن كسایی، استاد پرویز یاحقی وعبدالحسین مختاباد ملاقات داشته و همه آنها این كودك قرن را تحسین كرده اند و موجبات تشویق وی را فراهم نموده اند.
كسری در صداوسیمای كرمانشاه نیز برنامه هایی را اجرا می كند. اجراهای او در آن شب مورد تحسین همگان قرار گرفت. در پایان این شب به حضار قلك هایی داده شد تا برای كمك به محك آن را در اجتماعات خود پر كنند. با این توضیح كه علی كوچولو- كودكی كه اكنون در محك است و سلامتی خود را بازیافته- با لطیفه هایی كه می داند و از آنها یك CD ساخته در جمع آوری كمك برای محك با فروش CD توجه حضار را جذب كرد. علی در یك میهمانی بابت هر لطیفه ۵۰۰ تومان برای محك جمع كرده بود!
حبیب كریمی
منبع : روزنامه همشهری