جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

تزلزل در ساختار اجتماعی فرانسه


تزلزل در ساختار اجتماعی فرانسه
اتحادیه های کارگری و احزاب مخالف دولت فرانسه در مخالفت با مدیریت بحران مالی و اقتصادی خواستار ادامه تظاهرات و اعتصاب ها در این کشور شده اند. از دید کارشناسان، بحران اقتصادی غرب در حال وارد شدن به ساختارهای اجتماعی این کشورهاست و در صورت تداوم این وضعیت نه تنها اعتماد به مصرف کنندگان بازنخواهد گشت بلکه روند آغاز رونق اقتصادی به تعویق خواهد افتاد. طبق گزارش های منتشر شده در ۷۷ شهر فرانسه اعتصاب برگزار شده است. نکته جالب توجه درباره این موج جدید اعتراض ها مشارکت کارکنان بخش خصوصی در آن است. این امر نشان می دهد اعتراض و خشم نسبت به کل سیاست های اقتصادی دولت فرانسه به وجود آمده است. هشت اتحادیه کارگری و حزب سیاسی از سرتاسر طیف سیاسی فرانسه در انجام این اعتصاب ها به اتفاق نظر رسیده اند. یک سال پیش سارکوزی اعلام کرد خزانه فرانسه خالی است اما چند هفته پیش او برای نجات بانک ها ۳۲۰ میلیارد یورو معادل ۴۲۴ میلیارد دلار اختصاص داد.
واقعیت این است که بحران تنها فقرا، مستمری بگیران و بیکارها را تحت تاثیر قرار نداده بلکه اکنون طبقه متوسط جامعه فرانسه نیز تحت فشارهای شدید اقتصادی هستند. اکنون کسانی که بین دو تا سه هزار یورو در ماه حقوق می گیرند نیز از اینکه در آینده قدرت خرید نداشته باشند نگرانند و از مصرف به جز امور ضروری اجتناب می کنند. این در حالی است که هدف اصلی بسته نجات مالی ایجاد اعتماد در مصرف کنندگان بوده است. به نظر می رسد احزاب مخالف از جمله حزب سوسیالیست از وضعیت به وجود آمده در حال استفاده هستند و دولت فرانسه دقیقاً از همین امر می ترسد. نظرسنجی ها از حمایت ۶۸ درصدی مردم از اقدام به اعتصاب حاکی است.
اما آیا روند کنونی به تغییر مسیر دولت سارکوزی منجر خواهد شد یا نه. از آنجا که آینده وضعیت اقتصادی مشخص نیست دولت فرانسه مجبور است محتاطانه عمل کند. برخی تحلیلگران معتقدند بهتر بود فعالیت های زیاد سارکوزی در حوزه سیاست خارجی به سامان دادن وضعیت داخلی این کشور معطوف می شد اما اکنون زمان صحبت درباره گذشته نیست. فرانسه به عنوان دومین اقتصاد بزرگ اروپا بر تحولات این قاره تاثیرگذار است و اقداماتی که سیاستمداران این کشور انجام می دهند، می تواند الگویی برای دیگر کشورهای اروپا باشد. این گفته درباره واکنش های مردم فرانسه به بحران اقتصادی نیز صادق است، به همین سبب مهار صحیح و سنجیده بحران اجتماعی پیش آمده در فرانسه از اهمیت خاصی برخوردار است.

اشپیگل
منبع : روزنامه سرمایه