دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 6 May, 2024
مجله ویستا
درست بخورید، خوب زندگی کنید
آنچه پیش روی دارید یك برنامه غذایی كامل جهت پیش گیری از سوءتغذیه و حفظ سلامت بدن است.
● گروه شیر و لبنیات
این گروه شامل موادی مانند شیر، ماست، پنیر، كشك و بستنی است.
▪ مواد مغذی مهم:
پروتئین، كلسیم، فسفر، بعضی از انواع ویتامینهای گروه ب- ویتامین آ
▪ واحد اندازه گیری:
هر واحد از این گروه برابر است با یك لیوان شیر یا یك لیوان ماست یا ۳۰گرم پنیر یا یك چهارم گرم لیوان كشك پاستوریزه یا ۵/۱لیوان بستنی
▪ مقدار مصرف:
برای افراد بالغ سالم، مصرف روزانه ۲واحد یا بیشتر توصیه می شود، (هر واحد برابر با یك لیوان است) این گروه، برای رشد و استحكام استخوانها و دندانها و سلامت پوست لازم است.
▪ چگونه از گروه شیر و لبنیات استفاده كنید؟
ـ از شیرهای پاستوریزه شده كم چربی (۵/۲درصد یا كمتر) استفاده كنید.
ـ اگر به شیر پاستوریزه دسترسی ندارید می توانید شیر تازه را به مدت ۱۰دقیقه بجوشانید و سپس مصرف كنید.
ـ سرشیر و خامه كمتر مصرف كنید.
ـ از پنیرهای تهیه شده از شیر پاستوریزه استفاده كنید.
ـ بستنی هایی را مصرف كنید كه از شیر پاستوریزه تهیه شده باشد.
ـ اگر كشك، پاستوریزه نیست، حتماً قبل از مصرف، مقداری آب به آن اضافه كنید و حداقل ۱۰تا ۱۵دقیقه در حال به هم زدن بجوشانید.
● گروه گوشت و حبوبات
این گروه شامل موادی مانند: گوشتهای قرمز (گوسفند و گوساله) گوشتهای سفید (مرغ، ماهی، پرندگان)، امعاء و احشاء (جگر، دل، قلوه، زبان، مغز) تخم مرغ و حبوبات (نخود، لوبیا، عدس، باقلا، لپه، ماش) است.
▪ مواد مغذی مهم:
پروتئین، آهن، روی و بعضی از انواع ویتامین های گروه ب
▪ واحد اندازه گیری:
بجای هر ۳۰گرم گوشت با چریی متوسط، می توان از یك عدد تخم مرغ یا یك فنجان حبوبات پخته یك سوم با یك دوم فنجان حبوبات خام استفاده كرد.
▪ مقدار مصرف:
برای افراد بالغ سالم مصرف روزانه ۲واحد یا بیشتر (۶۰تا ۹۰گرم) از این گروه توصیه می شود. این گروه برای رشد، خونسازی و سلامت سیستم عصبی لازم است.
▪ چگونه از گروه گوشت و حبوبات استفاده كنید؟
ـ قبل از مصرف گوشتهای قرمز، تمام چربی قابل رویت آن را جدا كنید. پوست مرغ را كه حاوی چربی زیاد است جدا كنید.
ـ حتی الامكان از سرخ كردن گوشت اجتناب كنید.
ـ مغز و زبان دارای چربی و كلسترول فراوان است، در خوردن آنها افراط نكنید.
ـ اگر می خواهید گوشت یخ زده را به صورت آب پز بخورید، آن را بلافاصله بپزید و اگر بخواهید بصورت كباب شده یا بصورتهای دیگر بخورید، برای خارج كردن گوشت از حالت یج زده باید آن را ۲۴ساعت در قسمت پایین یخچال قراردهید و بعد بپزید.
ـ بهتر است به جای گوشت قرمز، بیشتر از گوشتهای سفید مانند مرغ و ماهی استفاده كنید.
برای بزرگسالان مصرف زرده تخم مرغ به علت دارا بودن كلسترول زیاد باید به حداكثر ۳عدد در هفته محدود شود.
ـ مصرف حبوبات به علت دارا بودن فیبر و پروتئین زیاد توصیه می شود.
● گروه نان و غلات
این گروه شامل موادی مانند انواع نان، برنج، ماكارونی، گندم، جو و ذرت است.
▪ مواد مغذی مهم:
انرژی، بعضی از انواع ویتامین های گروه ب، آهن و مقداری پروتئین است.
▪ واحد اندازه گیری:
یك استكان كوچك برنج خام (۸۰گرم) یا دو استكان كوچك (۱۶۰گرم برنج پخته) یا یك دوم لیوان ماكارونی پخته می تواند جانشین ۴كف دست، نان شود.
▪ مقدار مصرف:
برای افراد بالغ سالم، مصرف روزانه ۴واحد یا بیشتر توصیه می شود. این گروه برای تأمین انرژی، رشد و سلامت سیستم عصبی لازم است.
منبع : روزنامه کیهان
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
ایران رهبر انقلاب رافائل گروسی حج انتخابات مجلس شورای اسلامی دولت شورای نگهبان حجاب دولت سیزدهم حسین امیرعبداللهیان رسانه
تهران شهرداری تهران هواشناسی وزارت بهداشت قتل قوه قضاییه فضای مجازی آموزش و پرورش سلامت سازمان هواشناسی شهرداری باران
ایران خودرو قیمت دلار قیمت طلا بانک مرکزی خودرو قیمت خودرو بازار خودرو دلار قیمت مسکن حقوق بازنشستگان بورس
تئاتر محمدعلی علومی نمایشگاه کتاب تلویزیون سریال مهناز افشار دفاع مقدس سینمای ایران صدا و سیما سینما صداوسیما مهاجرت
مغز دانشگاه آزاد اسلامی دانش بنیان
رژیم صهیونیستی اسرائیل غزه فلسطین آمریکا حماس جنگ غزه روسیه اوکراین طوفان الاقصی رفح طالبان
پرسپولیس فوتبال استقلال لیگ برتر لیگ برتر ایران نساجی رئال مادرید بازی بارسلونا سپاهان جواد نکونام باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی اپل سامسونگ آیفون گوگل باتری مایکروسافت اندروید اینستاگرام ناسا ماهواره
رژیم غذایی بیمه زیبایی ویتامین چای کاهش وزن آلرژی دندانپزشکی