شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا
میرزاقاسمی
یکی از معروفترین و خوشمزهترین غذاهای شهرهای شمالی ایران، میرزاقاسمی است
که آن را هم میتوان به صورت خوراک با نان مصرف کرد و هم به همراه برنج به عنوان خورش، ترکیبی لذیذ و دلچسب است.
این غذا حالا دیگر تنها در شمال کشور پخته نمیشود بلکه بین ساکنان شهرهای دیگر نیز طرفداران بسیاری دارد.
● مواد لازم:
▪ بادمجان، ۲ کیلوگرم
▪ گوجهفرنگی، یک کیلوگرم
▪ سیر، یک یا ۲ بوته
▪ تخممرغ، ۴ عدد
▪ رب گوجهفرنگی، ۲ قاشق (در صورت تمایل)
▪ روغن به مقدار لازم
▪ زردچوبه، نمک و فلفل به مقدار لازم
● طرز تهیه:
۱ ) ابتدا بادمجانها را داخل فر یا روی شعله آتش اجاق گاز یا منقل کبابی کنید؛ سپس پوست آنها را کنده و سرشان را جدا کنید.
نکته: برای آنکه باقیمانده پوست که به سختی به گوشت بادمجان چسبیده است نیز کنده شود، بادمجانهای کبابی شده را زیر شیر آب بشویید.
۲ ) پس از اینکه پوست بادمجانها به خوبی کنده شد، آنها را روی تخته آشپزخانه قرار داده و با چاقو ساطوری کنید.
نکته: اگر نوع بادمجانها تخمدار بود، پیش از ساطوری کردن، تخم آنها را جدا کنید.
۳) حالا نوبت به پوست کندن سیرها میرسد؛ این کار را با چاقوی کوچک نوکتیز انجام دهید ولی برای راحتتر شدن کار، کافی است حبههای سیر را از هم جدا کرده و داخل کاسهای حاوی آب سرد بریزید و یک تا ۲ ساعت خیس کنید.
بعد از گذشت این مدت، آنها را از آب بیرون آورده و پوستشان را به راحتی بکنید، سپس آنها را با چاقو، ریز خردکرده یا رنده کنید. البته بعضیها سیرها را در هاون میکوبند.
۴) قابلمهای را تا نیمه آب کرده و روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا جوش آید، سپس گوجهفرنگیها را به صورت درسته و با پوست داخل آب جوش بیندازید و پس از ۳ دقیقه آبکشی کنید. به این ترتیب پوست گوجهفرنگی به آسانی کنده میشود. حالا گوشت گوجهفرنگیها را ریز خرد کنید.
۵) در قابلمه دیگری مقداری روغن بریزید و روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا داغ شود؛ سپس سیر رنده یا خرد شده را داخل روغن بریزید و مقداری حرارت دهید تا کمی سرخ شود. پس از آن، یک قاشق مرباخوری زردچوبه اضافه کرده و همراه با سیر کمی تفت دهید. حالا نوبت به گوجهفرنگی و بادمجان میرسد.
۶ ) پس از افزودن گوجهفرنگی و بادمجان، مقدار لازم نمک و فلفل را نیز اضافه کرده و مواد را خوب با هم مخلوط کنید تا پخته شده و آب خود را از دست بدهد.
۷) در این فاصله، تخممرغها را در کاسه دیگری بشکنید و با قاشق سفیده و زرده را با هم مخلوط کنید.
پس از اینکه مخلوط به روغن افتاد، تخممرغهای مخلوط را روی مواد ریخته و در ظرف را بگذارید تا به اصطلاح بسته شوند؛ البته در این فاصله مواد را به همراه تخممرغ هم بزنید. در ضمن در طول این مدت، حرارت اجاق گاز باید متوسط باشد. معمولا پس از گذشت مدت زمانی حدود ۱۵ الی ۲۰ دقیقه بعد از اضافه کردن تخممرغها غذا آماده است.
▪ روشهای دیگر:
بعضیها تخممرغ را به صورت جداگانه یا در گوشهای از همان قابلمه سرخ کرده و سپس با مواد مخلوط میکنند. بعضی دیگر پس از کشیدن مخلوط بادمجان و گوجهفرنگی در ظرف موردنظر، تخممرغها را در تابه دیگری به صورت نیمرو درآورده و به همان صورت، درسته روی مخلوط میریزند.
منبع : همشهری آنلاین
همچنین مشاهده کنید
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید میز و صندلی اداری
خرید بلیط هواپیما
گیت کنترل تردد
ایران دولت حجاب رئیس جمهور پاکستان گشت ارشاد رئیسی دولت سیزدهم مجلس شورای اسلامی کارگران رهبر انقلاب سریلانکا
سیل سلامت قتل کنکور تهران سردار رادان سازمان سنجش آتش سوزی شهرداری تهران پلیس اصفهان زنان
قیمت دلار دلار سایپا خودرو قیمت خودرو تورم قیمت طلا بازار خودرو ارز مسکن بانک مرکزی ایران خودرو
کیومرث پوراحمد خودکشی تلویزیون سینمای ایران فیلم ترانه علیدوستی سریال گردشگری موسیقی مهران مدیری کتاب
اینترنت کنکور ۱۴۰۳ عبدالرسول پورعباس
اسرائیل رژیم صهیونیستی غزه فلسطین جنگ غزه روسیه چین حماس طالبان اوکراین ایالات متحده آمریکا طوفان الاقصی
فوتبال پرسپولیس جام حذفی آلومینیوم اراک استقلال فوتسال بازی تراکتور بارسلونا باشگاه پرسپولیس تیم ملی فوتسال ایران لیگ برتر انگلیس
هوش مصنوعی سامسونگ گوگل الماس همراه اول ناسا فیلترینگ
سازمان غذا و دارو مالاریا کاهش وزن آلزایمر زوال عقل