سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

دفتر فعالیت های کریمی راد بسته شد


دفتر فعالیت های کریمی راد بسته شد
«جمال کریمی راد» به خاک سپرده شد. صبح شنبه در مسجد سلمان فارسی نهاد ریاست جمهوری، مراسم تشییع پیکر وزیر ۵۰ ساله دادگستری دولت نهم و سخنگوی باتجربه قوه قضائیه با حضور سران سه قوه و دیگر مسوولان کشوری برگزار شد.
آنگاه کالبد او را به قزوین منتقل کردند تا در زادگاهش به خاک سپرده شود. مراسم تدفین کریمی راد، سخنگویی که چهره خندانش برای همیشه فرو بسته شد، در میان سوگواری حاضران برگزار شد، از خانواده داغدارش گرفته تا روسای جمهور و قضائیه و مقننه و همکارانش در کابینه و دستگاه قضایی.
علاوه بر این مقام رهبرمعظم انقلاب نیز در پیامی درگذشت ناگهانی وی را تسلیت گفتند. ایشان در پیام شان فرمودند؛ «درگذشت تاسف بار مرحوم مغفور آقای جمال کریمی راد سخنگوی قوه قضائیه و وزیر دادگستری را به خانواده ایشان و نیز به دولت محترم و قوه محترم قضائیه تسلیت عرض می کنم.
آن مرحوم از مسوولان خدوم و مومن بودند و از خداوند رحیم شمول رحمت و علو درجات را برای ایشان مسالت می نمایم.» «محمود احمدی نژاد»، «محمود هاشمی شاهرودی» و «غلامعلی حداد عادل» نیز هرکدام در پیام های جداگانه یی فوت مرحوم کریمی راد را تسلیت گفتند، اما در کنار پیام های تسلیت و مصاحبه های نمایندگان، وزرا و قضات، هیچ اشاره یی به وسعت ناامنی جاده های کشور که گریبان مسوولان ارشد را نیز گرفته است، نشد.
کسی تاکیدی بر ضرورت برنامه ریزی مدون و اصلاح راه های ایران نکرد. این بار قربانی تصادف های جاده یی فردی از مجموعه همکاران مسوولان بلند پایه نظام بود و این یعنی صدای ممتد زنگ خطری که توجه به میزان غیر استاندارد بودن سیستم حمل و نقل و کمک رسانی به حادثه دیدگان را یادآوری می کند.
جمال کریمی راد، به همراه همسر و دو فرزند پسرش عصر پنجشنبه سوار بر خودرو پژوی شخصی شان از تهران عازم بروجرد بودند، اما به دلیل یخبندان جاده سلفچگان ماشین آنها به چپ منحرف شد و با تریلی عبوری از پشت سرشان برخورد کرد. بر اثر این تصادف پشت ماشین تا صندلی عقب کاملاً آسیب دید.
«محمد» فرزند ۲۶ ساله کریمی راد که رانندگی ماشین را برعهده داشت، پس از آن با کمک برادرش، پدر و مادرشان را که در صندلی عقب گرفتار شده بودند، بیرون کشیدند. به گفته محمد این کار ۱۵ دقیقه طول کشید. علاوه براین، به دلیل عدم حضور خودروهای امدادی و آمبولانس ناچار پدر را که نیمه هوشیار بود به همراه مجید پسر ۲۰ ساله کریمی راد، سوار بر تریلی به درمانگاه سلفچگان فرستادند، اما هیچ یک از این تلاش ها ثمری نداشت و «جمال کریمی راد» بر اثر جراحات وارده در مسیر درمانگاه جان باخته بود.
پیکر او روز جمعه پس از طواف دادن در حرم حضرت معصومه، با حضور «غلامحسین الهام»، «علی سعیدلو» و «محمد سعیدی کیا» به نمایندگی از دولت و حجت الاسلام و المسلمین ایزدپناه، سراج و جمعی از معاونان دادگستری به تهران منتقل شد تا صبح شنبه در مسجد سلمان فارسی ریاست جمهوری تشییع و سپس در قزوین به خاک سپرده شود.
«جمال کریمی راد» در سال ۱۳۳۵ در قزوین متولد شد. وی مدرک کارشناسی خود را در رشته حقوق قضایی در سال ۱۳۶۵ از دانشکده علوم قضایی قوه قضائیه، مدرک کارشناسی ارشد مدیریت دولتی را در سال ۱۳۷۸ از مرکز آموزش مدیریت دولتی و مدرک کارشناسی ارشد حقوق بین الملل را نیز در سال ۱۳۷۹ از دانشگاه تهران دریافت کرد.
فعالیت ها و سوابق مدیریتی و اجرایی مرحوم کریمی راد شامل دادیار دادسرای عمومی و انقلاب کردستان، دادستان عمومی کردستان، دادستان عمومی و انقلاب استان های زنجان و قزوین، رئیس دادگاه حقوقی یک زنجان و رئیس دادگاه انقلاب و دادگاه اصل ۴۹ در استان قزوین، رئیس دادگاه های تجدیدنظر استان قزوین، رئیس کل دادگستری استان زنجان، مدیرکل تعزیرات حکومتی در استان قزوین، عضو گزینش قوه قضائیه در هسته های استان زنجان و قزوین و مسوول رسیدگی به تخلفات کارکنان دادگستری استان قزوین، دادستان انتظامی قضات کشور، سخنگوی قوه قضائیه و وزیر دادگستری جمهوری اسلامی ایران بوده است.
از سوابق علمی آموزشی، پژوهشی و تحقیقاتی جمال کریمی راد می توان به تدریس در آموزش و پرورش شهرستان قزوین و تدریس دروس حقوق در دانشگاه های بین المللی امام خمینی(ره)، آزاد اسلامی واحد سنندج، زنجان و قزوین و پیام نور قزوین، تدریس در مرکز مدیریت دولتی و تربیت معلم و دانشگاه اقتصاد وزارت امور اقتصادی و دارایی، شرکت در نشست های حقوق بشر ایران و اروپا به نمایندگی از قوه قضائیه در بروکسل و شرکت در اجلاس حقوق بشر سازمان ملل متحد در ژنو به عنوان نماینده قوه قضائیه و بحث و بررسی مسائل حقوق بشر ایران و جهان مسیحیت اشاره کرد.
او در تاریخ ۲۳ مرداد ۱۳۸۴ از سوی محمود احمدی نژاد رئیس جمهور، برای تصدی وزارت دادگستری در دولت نهم به مجلس معرفی شد و با ۲۸۴ رای موافق براین کرسی تکیه زد.
با این حال دفتر فعالیت های پرثمر او خیلی زود بسته شد. او در سن ۵۰ سالگی جان به جان آفرین تسلیم کرد، اما آیا مرگ ناگهانی او و هزینه های فقدانش تلنگری برای مسوولان خواهد بود؟
منبع : روزنامه اعتماد


همچنین مشاهده کنید