جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

قبح طلاق و جدایی انداختن بین زن و شوهر


قبح طلاق و جدایی انداختن بین زن و شوهر
شاید هر كسی در مورد قبح طلاق و جدایی زن و شوهر چیزهایی شنیده باشد، اما گاهی این طلاق و جدایی واسطه هایی دارد، یعنی مادر دختر، مادر پسر، وكیل و... با به وجود آوردن شرایط خاص، عوامل موثر در بروز طلاق و جدایی هستند.
در ابتدای هر اختلافی ممكن است مساله زیاد بغرنج نباشد و هر زوجی می توانند با هم اختلاف نظرهایی داشته باشند، اما در این میان افرادی كه به نوعی منافع یا حقارت ها و ضعف های درونی و شخصیت شان آن ها را به جهتگیری های خاص تشویق می كند باعث می شوند زوج های جوان واقعاً به این نتیجه برسند كه برای هم ساخته نشده اند و از هم متنفر شوند و یا این كه به خاطر رفتارهای نادرست گذشته خودشان روی بازگشت به زندگی مشترك نداشته باشند و طلاق را تنها راه چاره ببینند. اقداماتی كه به اسم حقوق و قانون در حیطه خانواده صورت می پذیرد گاهی چنان شرم آور و غیر انسانی است كه انسان نمی داند نام این اقدامات را چه می توان گذاشت.
وقتی زن جوان كدورت هایی از شوهر خود دارد پیش كشیدن حقوق قانونی او كه به لحاظ انصاف دریافت یكجای آن جای سوال دارد چه معنایی به جز تحقیر طرف مقابل و اختلاف و جدایی می تواند داشته باشد.
زمانی كه دختر را باید به سمت وظایف انسانی و درست زندگی راهنمایی كرد به او یاد داده می شود كه بله كار تو درست است، اگر الان رو بدهی پررو می شود و یا وقتی به پسر جوان گفته می شود نباید به زن رو داد و گربه را باید دم حجله كشت زندگی او را به چه سمتی راهنمایی می كنیم. آیا این ها معنای بردباری و گذشت و صبر برای محكم تر شدن بنای زندگی و خانواده است؟
●قسمتی از یك زندگی:
مادر زن خطاب به داماد: من اجازه نمی دم دخترم به خانه تو بیاد.
مادر زن خطاب به داماد: حق نداری برای ملاقات با دختر من به خانه ما بیایی.
مادر زن خطاب به دختر: اگر به خانه شوهرت (شوهر عقدی) بروی جهیزیه ای در كار نیست.
مادر زن خطاب به دختر: اگر به خانه شوهرت رفتی و با هم اختلاف پیدا كردید فكر كن پدر و مادرت مرده اند و حق بازگشت نداری.
مدتی بعد وقتی مشكلات حسابی زیاد شد.
مادر زن خطاب به دختر: البته من نمی خواهم در زندگی تو دخالت كنم و به هر حال تصمیم گیری با خود تو است ولی من صلاح نمی دانم این وصلت به انجام برسد، اما در كل خود تو هستی كه باید تصمیم بگیری.
دختر: من طلاق می خواهم.
.... و مدتی بعد، طلاق.
●قسمت هایی از اقدامات یك وكیل:
موضوع: عدم تمایل دختر به ادامه، زندگی تقاضای طلاق قبل از عروسی و درخواست نصف مهریه و كل نفقه ایام گذشته.
وكیل زوجه: دادخواست برای دریافت مهریه+نفقه+طلاق عسر و حرجی.
رای دادگاه: نفقه تعلق نمی گیرد حق طلاق ندارد، اما مهریه حق زن است.
شكایت ترك انفاق از طرف وكیل زوجه و تقاضای زندانی كردن شوهر.
رای دادگاه:مرد جرمی مرتكب نشده قرار رد خواسته صادر می شود.
وكیل زوجه:با نامه ها و اظهارنامه ها و ارسال مامورین كلانتری اقدام به بازی گرفتن آبروی شوهر می كند.
وكیل زوجه:شكایت دوباره ترك انفاق و تقاضای زندان برای شوهر.
رای دادگاه:قرار رد خواسته، مرد جرمی مرتكب نشده است.
بعد از مدتی.
وكیل:البته اگر مایل به زندگی هستید بیایید و با هم مصالحه كنید و زندگی كنید میل خود شما است، اما به نظر نمی رسد كار درستی باشد.
●مدتی بعد طلاق توافقی بدون مهریه.
این ها دو داستان بودند ولی داستان های واقعی مثل این هر روز تكرار می شوند.
عن النبی(ص) قال: و من عمل فی فرقهٔ بین امراهٔ و زوجها كان علیه غضب الله و لعنته فی الدنیا و الاخرهٔ و كان حقاً علی الله ان یرضخه بالف صخرهٔ من نار و من مشی فی فساد ما بینهما... (وسائل جلد ۱۴ ص ۲۷)
پیغمبر(ص) فرمود: كسی كه كاری كند كه بین زن و شوهری جدایی افتد و به طلاق رسد، خشم و لعنت خدا در دنیا و آخرت بر او باشد و سزاوار است كه خدا او را با هزار سنگ آتشین سنگباران كند و كسی كه بین زن و شوهر فساد كند، ولی به طلاق نرسد، غضب و لعنت خدا در دنیا و آخرت بر او است و از نظر كردن به وجه خدا محروم می گردد.
و.انصاف
منبع : مطالب ارسال شده