دوشنبه, ۱۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 29 April, 2024
مجله ویستا

افطار به سبک افغانی


تغذیه در ماه رمضان اصول و روش های خاص خودش را دارد. واضح است كه معده خالی در زمان افطار تحمل غذاهای سنگین را ندارد و متخصصان تغذیه روزه داران را هنگام افطار به شدت از خوردن غذاهای حجیم، پرچرب یا بسیار شیرین منع می كنند. حتی بسیاری از خوراكی های سنتی مانند زولبیا و بامیه هم كه در دوران ما به صورت جزء لاینفك ماه رمضان درآمده اند، از نظر كارشناسان تغذیه مردود هستند چراكه این شیرینی ها حتماً باید با شكر مرغوب و روغن سرخ كردنی تهیه شوند كه در حال حاضر امكان كنترل این حجم وسیع از تولیدات شیرینی پزی ها وجود ندارد. مگر آنكه خودتان دست به كار شوید و زولبیا و بامیه درست كنید كه حتماً خیلی خوشمزه تر از شیرینی های چرب و چیلی بیرون خواهد بود. متخصصان بهترین خوراكی ها را برای گشودن افطار چای شیرین و كم رنگ، شیر گرم، خرما یا فرنی می دانند. اما مواظب باشید چای، شیر یا فرنی خیلی داغ نباشند كه در آن صورت باز هم به معده آسیب می رساند. به هر حال فرنی به عنوان غذای، میان وعده یا دسر بسیار مقوی است.نكته مهم در تهیه فرنی حوصله زیاد برای هم زدن است. فرنی نباید ته بگیرد و پزنده باید از شروع تا پایان طبخ به هم زدن آن ادامه دهد. فرنی در ایران با آرد برنج پخته می شود اما در همسایگی كشور ما، افغان ها نوعی فرنی درست می كنند كه مواد تشكیل دهنده و در نتیجه ظاهر و مزه آن با فرنی ایرانی متفاوت است. این دستور را هم امتحان كنید.
• طرز تهیه:
نیم پیمانه از شیر را كنار بگذارید و بقیه آن را با شكر و نمك در قابلمه بریزید. آن را روی اجاق بگذارید و مرتب هم بزنید تا شكر آن حل شود. آرد یا نشاسته ذرت را به شیری كه كنار گذاشته اید اضافه كنید، آب سرد را در آن بریزید و مخلوط را در شیر و شكر بریزید و باز به هم زدن ادامه دهید. خلال بادام را اضافه كنید. فرنی را همچنان هم بزنید تا مخلوط غلیظ شده و غل غل بجوشد. سپس هل و زعفران ساییده را اضافه كنید. ۵ دقیقه با حرارت كم به طبخ ادامه دهید و بگذارید فرنی ریزجوش بزند. ناگفته پیداست كه هنوز هم باید آن را هم بزنید.
منبع : روزنامه شرق


همچنین مشاهده کنید