دوشنبه, ۱۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 29 April, 2024
مجله ویستا
افطار به سبک افغانی
تغذیه در ماه رمضان اصول و روش های خاص خودش را دارد. واضح است كه معده خالی در زمان افطار تحمل غذاهای سنگین را ندارد و متخصصان تغذیه روزه داران را هنگام افطار به شدت از خوردن غذاهای حجیم، پرچرب یا بسیار شیرین منع می كنند. حتی بسیاری از خوراكی های سنتی مانند زولبیا و بامیه هم كه در دوران ما به صورت جزء لاینفك ماه رمضان درآمده اند، از نظر كارشناسان تغذیه مردود هستند چراكه این شیرینی ها حتماً باید با شكر مرغوب و روغن سرخ كردنی تهیه شوند كه در حال حاضر امكان كنترل این حجم وسیع از تولیدات شیرینی پزی ها وجود ندارد. مگر آنكه خودتان دست به كار شوید و زولبیا و بامیه درست كنید كه حتماً خیلی خوشمزه تر از شیرینی های چرب و چیلی بیرون خواهد بود. متخصصان بهترین خوراكی ها را برای گشودن افطار چای شیرین و كم رنگ، شیر گرم، خرما یا فرنی می دانند. اما مواظب باشید چای، شیر یا فرنی خیلی داغ نباشند كه در آن صورت باز هم به معده آسیب می رساند. به هر حال فرنی به عنوان غذای، میان وعده یا دسر بسیار مقوی است.نكته مهم در تهیه فرنی حوصله زیاد برای هم زدن است. فرنی نباید ته بگیرد و پزنده باید از شروع تا پایان طبخ به هم زدن آن ادامه دهد. فرنی در ایران با آرد برنج پخته می شود اما در همسایگی كشور ما، افغان ها نوعی فرنی درست می كنند كه مواد تشكیل دهنده و در نتیجه ظاهر و مزه آن با فرنی ایرانی متفاوت است. این دستور را هم امتحان كنید.
• طرز تهیه:
نیم پیمانه از شیر را كنار بگذارید و بقیه آن را با شكر و نمك در قابلمه بریزید. آن را روی اجاق بگذارید و مرتب هم بزنید تا شكر آن حل شود. آرد یا نشاسته ذرت را به شیری كه كنار گذاشته اید اضافه كنید، آب سرد را در آن بریزید و مخلوط را در شیر و شكر بریزید و باز به هم زدن ادامه دهید. خلال بادام را اضافه كنید. فرنی را همچنان هم بزنید تا مخلوط غلیظ شده و غل غل بجوشد. سپس هل و زعفران ساییده را اضافه كنید. ۵ دقیقه با حرارت كم به طبخ ادامه دهید و بگذارید فرنی ریزجوش بزند. ناگفته پیداست كه هنوز هم باید آن را هم بزنید.
• طرز تهیه:
نیم پیمانه از شیر را كنار بگذارید و بقیه آن را با شكر و نمك در قابلمه بریزید. آن را روی اجاق بگذارید و مرتب هم بزنید تا شكر آن حل شود. آرد یا نشاسته ذرت را به شیری كه كنار گذاشته اید اضافه كنید، آب سرد را در آن بریزید و مخلوط را در شیر و شكر بریزید و باز به هم زدن ادامه دهید. خلال بادام را اضافه كنید. فرنی را همچنان هم بزنید تا مخلوط غلیظ شده و غل غل بجوشد. سپس هل و زعفران ساییده را اضافه كنید. ۵ دقیقه با حرارت كم به طبخ ادامه دهید و بگذارید فرنی ریزجوش بزند. ناگفته پیداست كه هنوز هم باید آن را هم بزنید.
منبع : روزنامه شرق
همچنین مشاهده کنید
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید میز و صندلی اداری
خرید بلیط هواپیما
گیت کنترل تردد
خلیج فارس ایران مجلس شورای اسلامی آمریکا مجلس دولت شورای نگهبان حجاب بودجه دولت سیزدهم جمهوری اسلامی ایران مجلس یازدهم
شهرداری تهران هواشناسی تهران فضای مجازی قتل شورای شهر پلیس شورای شهر تهران سیل وزارت بهداشت سازمان هواشناسی پایتخت
قیمت دلار ایران خودرو خودرو قیمت خودرو دلار بازار خودرو مالیات بانک مرکزی قیمت طلا سایپا مسکن تورم
تلویزیون سریال رسانه تئاتر موسیقی سینما سینمای ایران فیلم بازیگر کتاب قرآن کریم رسانه ملی
شورای عالی انقلاب فرهنگی سازمان سنجش انتخاب رشته باتری
رژیم صهیونیستی اسرائیل غزه فلسطین جنگ غزه حماس روسیه عربستان اوکراین نوار غزه ترکیه عراق
استقلال فوتبال پرسپولیس تیم ملی فوتسال ایران فوتسال سپاهان بازی تراکتور لیگ برتر انگلیس جام حذفی آلومینیوم اراک باشگاه پرسپولیس
اپل اینستاگرام همراه اول ایلان ماسک امارات گوگل تبلیغات آیفون ایرانسل فناوری سامسونگ ناسا
مواد غذایی سازمان غذا و دارو خواب دیابت سلامت روان پزشکی قانونی بارداری مالاریا دندانپزشکی