سه شنبه, ۱۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 7 May, 2024
مجله ویستا

ویژگی های سنی و رشدی کودک خود را بشناسیم


ویژگی های سنی و رشدی کودک خود را بشناسیم
عابدیان کودکان در ۳ سالگی حرف شنوتر از قبل می شوند و مادر راحت تر می تواند با آن ها ارتباط برقرار کند. نه گفتن های مکرر در ۲ سالگی به پاسخ های مثبت و بله تبدیل می شوند. در این سن کودک خیلی سریع تر منظور شما را درک می کند و گرچه هنوز در مواردی با شما مخالفت می کند ولی کمی منطقی تر شده و راحت تر می توان با او کنار آمد. کودک در سن ۲ سالگی تصور می کند تنها او در دنیا وجود دارد و در صورتی که در ۳ سالگی نیازهای دیگران را در نظر می گیرد.
از او انتظار نداشته باشید به موقع کاری را انجام دهد و یا اسباب بازی هایش را جمع کند. ابتدا از او کار مورد نظر را بخواهید و اگر انجام نداد، به او فرصت دهید و او را ببخشید تا بالاخره خود با میل و رغبت آن کار را انجام دهد. هرگز انتظار نداشته باشید تمام این تغییرات یک شبه به وقوع بپیوندد. کودک ۳ ساله تا حدودی به قوانین حاکم بر خانه احترام می گذارد، بی جهت چیزی را نمی شکند و سعی می کند اعمالی را که والدینش از او انتظار دارند انجام دهد. مطابق روحیات و رشد فکری کودکتان می توانید به تدریج انتظارات خود را از او افزایش دهید. کودک ۳ ساله متوجه شده است که چرا نباید در خیابان سه چرخه سواری کند. در این سن کودک پیش از انجام کار مورد نظر، در مورد آن فکر می کند. البته یادتان باشد که به طور کامل به او اعتماد نکنید. زیرا هنوز توانایی تشخیص درستی یا نادرستی آن کار را ندارد و بیشتر کارهایی را انجام می دهد که شما از او خواسته اید و به او آموزش داده اید.
گاهی اوقات روش های تربیتی که در ۲ سالگی کارساز نبوده، در ۳ سالگی قابل اجراست. به عنوان مثال اگر به کودک ۳ ساله ای به عنوان تنبیه اجازه ادامه بازی مورد علاقه اش را ندهید خیلی زودتر از یک کودک ۲ ساله به اشتباه خود پی می برد. به طور کلی آگاهی از ویژگی های سنی و رشدی کودکتان به شما کمک می کند تا اصول تربیتی صحیح را در هر مرحله به کار ببرید.
منبع : روزنامه خراسان