یکشنبه, ۳۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 19 May, 2024
مجله ویستا

(Lenovo IdeaPad U۱۱۰ (red


(Lenovo IdeaPad U۱۱۰ (red
▪ نقاط قوت :
ـ طراحی مجلل؛
ـ سبک با ساختار محکم؛
ـ رزولوشن عالی؛
ـ صفحه‌کلید راحت؛
ـ ارائه شده به همراه دو باتری.
▪ نقاط ضعف :
ـ فاقد درایو نوری داخلی؛
ـ صفحه‌نمایش براق در برخی اوقات باعث بازتاب نور میشود؛
ـ صفحه کلید مشکی براق زود کثیف می‌شود؛
ـ دارای پیکربندی ثابت بوده و غیر قابل سفارشی شدن؛
ـ فاقد WWAN.
Lenovo IdeaPad U۱۱۰ با صفحه‌نمایش ۱۱.۱ اینچ یکی از زیباترین لپ‌تاپ‌هایی است که امسال دیده‌ایم، و در ورای امکانات خوب دارای قیمت مناسب نیز می‌باشد. با در نظر گرفتن برخی از کاستی‌ها، می‌توان IdeaPad U۱۱۰ را برای افرادی که به دنبال یک لپ‌تاپ سبک و جذاب هستند پیشنهاد کرد.
Lenovo IdeaPad U۱۱۰ بیشتر به یک اثر هنری می‌ماند تا یک وسیله الکترونیک. طراحی زیبا و براق به همراه درپوش آلومینیومی (با رینگ‌های مشکی یا قرمز) جلوه بسیار زیبایی به این لپ‌تاپ داده است. به هر حال IdeaPad U۱۱۰ یک لپ‌تاپ بسیار خوب ultraportable و با قیمت ۱,۷۵۰,۰۰۰ تومان می‌باشد. برخلاف اندازه کوچک، استفاده از صفحه‌کلید و صفحه‌نمایش در مدت زمان طولانی بسیار راحت است. تنها علاقه‌مندان مدیا باید آگاه باشند که درایو DVD این لپ‌تاپ خارجی است. همچنین مشکل پسندان باید به این نکته توجه داشته باشند که پوشش براق و شفاف این لپ‌تاپ که باعث جذابیت آن شده است به راحتی اثر انگشت را نیز به خود جذب می‌کند. جدای از این عیب (که البته آنچنان بزرگ نیست)، Lenovo IdeaPad U۱۱۰ تلفیقی از قیمت، قابلیت و کارایی خوب و مناسب است که با لپ‌تاپ‌های ultraportable چون Toshiba Portege R۵۰۰ و Sony VAIO TZ۱۵۰ رقابت می‌کند.
● بررسی محصول
Lenovo IdeaPad U۱۱۰ بطور نامحسوس از لپ‌تاپ ۱۱.۱ اینچ مورد علاقه ما یعنی Sony VAIO TZ۱۵۰ کوچکتر است. صفحه‌نمایش این لپ‌تاپ، ۲ اینچ از MacBook Air با صفحه‌نمایش ۱۳.۳ اینچ کوچکتر بوده و از طرفی وزن آن نیز از MacBook Air کمتر است (در هنگام استفاده از باتری چهار سلولی). از طرف دیگر، Toshiba Portege R۵۰۰ با وزن کمتر (۷۷۱ گرم) دارای صفحه‌نمایش بزرگتر ۱۲ اینچ می‌باشد. گذشته از اندازه کوچک و طراحی بسیار خوب، به لطف پوشش آلومینیومی و کیس آلومینیوم منیزیم، IdeaPad U۱۱۰ دارای ساختار محکم و مقاومی نیز می‌باشد.
صفحه‌کلید جامع IdeaPad U۱۱۰ دارای تاچپد، دکمه‌های ماوس و کلیدهای اجرای سریع برنامه‌ها بر روی یک سطح صاف بوده و همه به رنگ مشکی هستند. در اولین نگاه همواری کلیدها و نبودن فضا میان آنها ما را در رابطه با راحتی تایپ کمی به شک انداخت. اما با کمی دقت متوجه شدیم که کلیدها دارای کمی انحنا هستند و تایپ با آنها بطور قابل ملاحظه‌ای راحت و بدون خطا می‌باشد. دکمه‌های صفحه کلید بزرگ هستند که البته باعث راحتی بیشتر در تایپ کردن هستند ولی این امتیاز باعث از دست رفتن فضای لازم برای تاچپد شده است. بدین معنا که تاچپد در پایین‌ترین نقطه از سینی صفحه‌کلید واقع شده است و دکمه‌های ماوس در پایین‌ترین نقطه در جلوی لپ‌تاپ، که این مسائل کار با آنها را کمی مشکل کرده است. همچنین به علت براق بودن قسمت‌های داخلی اثر انگشت به راحتی بر روی همه جا می‌نشیند و برای همین Lenovo یک پارچه مخصوص برای تمیز کردن IdeaPad U۱۱۰ به همراه این لپ‌تاپ قرار داده است.
در بالای صفحه‌کلید یکی دیگر از زیبایی‌های U۱۱۰ را خواهید دید و آن ردیفی از دکمه‌های لمسی نارنجی رنگ نورانی (برای اجرای برخی برنامه‌ها) است که دارای طراحی مانند برگ‌های پیچک می‌باشند. این کلیدها که با کشیدن انگشت بر روی پانل مشکی بالای صفحه‌کلید فعال می‌شوند، شامل دکمه‌هایی برای اجرای برنامه مدیریت صدا و همچنین ۲ کلید قابل برنامه‌ریزی هستند. در سمت راست این کلیدهای مخفی کنترلهای صدا که همیشه روشن هستند قرار دارند. در سمت چپ نیز دکمه‌ روشن/خاموش و دکمه Novo قرار گرفته‌اند. این دکمه (Novo) در هنگام از دست رفتن اطلاعات برای بازیابی استفاده می‌شود و در حالت معمولی برای تنظمات مختلف پاور برای کمک به مدیریت عمر باتری استفاده می‌شود.
صفحه‌نمایش ۱۱.۱ اینچ IdeaPad U۱۱۰ برای ما خوشایند بود و ماکزیمم رزولوشن ۱,۳۶۶x۷۶۸ آن مناسب برای وبگردی، چک کردن ایمیل‌ها و اجرای برنامه‌های Office بود، اگرچه مدت زمان استفاده زیاد از آن باعث خستگی چشم می‌شد. همچنین صفحه‌نمایش به جای نور پس‌زمینه CCFL رایج در اکثر لپ‌تاپ‌ها دارای تکنولوژی نور پس‌زمینه LED می‌باشد که باعث شفاف‌تر، روشن‌تر و باریک‌تر شدن صفحه‌نمایش U۱۱۰ شده است. بعلاوه LED مصرف برق کمتری نسبت به LCD‌های رایج دارد. تنها شکایت ما از جلای بسیار صیقلی صفحه‌نمایش U۱۱۰ است، زیرا در جایی مانند کنار پنجره باعث بازتاب شدید نور خورشید می‌شود. در بالای صفحه‌نمایش یک وب‌کم ۱.۳ مگاپیکسل قرار دارد که علاوه بر قابلیت‌های ارتباطی با نرم‌افزار تشخیص چهره VeriFace نیز کار می‌کند که امکان ورود به ویندوز از طریق تصویر کاربر را فراهم می‌سازد.
برای لپ‌تاپ به این کوچکی خوب مطمئنا جا برای پورت‌ها و اتصالات کمتری وجود دارد. خوشبختانه IdeaPad U۱۱۰ مجموعه‌ای فشرده از این امکانات را فراهم کرده که شامل سه پورت USB و یک شکاف ExpressCard می‌شود. متاسفانه IdeaPad U۱۱۰ فاقد WWAN داخلی است (این گزینه در لپ‌تاپ‌های ThinkPad این شرکت موجود است) و همچنین دارای درایو نوری داخلی نیز نمی‌باشد. ولی خوشبختانه هر IdeaPad U۱۱۰ به همراه یک DVD رایتر خارجی نسبتا سبک عرضه می‌شود که تا حدودی برطرف کننده مشکلات است ولی در صورتیکه بخواهید آزادنه و راحت و سبک‌تر این لپ‌تاپ را حمل و نقل کنید می‌بایست از استفاده CD یا DVD صرف نظر کنید.
Lenovo IdeaPad U۱۱۰ دارای یک پردازنده ولتاژ پایین ۱.۶GHz Intel Core ۲ Duo L۷۵۰۰ است. استفاده از پردازنده ولتاژ پایین باعث کاهش حرارت در محیط‌های بسته کوچک که اغلب باعث پایین آمدن کاریی است، می‌شود. IdeaPad U۱۱۰ در برخی از تست‌های ما سریعتر از لپ‌تاپ جدید ultraportable این شرکت یعنی ThinkPad X۳۰۰ بود و احتمالا این به دلیل سرعت ساعت بالاتر آن می‌باشد. این لپ‌تاپ دارای سرعت تقریبا یکسانی با Apple MacBook Air در تست‌های چندوظیفه‌ای مالتی‌مدیا بود و احتمالا این به دلیل استفاده از برنامه‌های اپل در این تست‌ها بوده است، زیرا که MacBook Air از مزیای سیستم‌عامل OS X در این فرایند بهره می‌برد. بطور کلی در استفاده از IdeaPad U۱۱۰ برای وبگردی، تایپ مستندات و پخش موسیقی هیچگونه مشکلی نبود و همه اینکارها بسیار روان انجام می‌شد.
باید به این مطلب اشاره داشت که در حال حاضر IdeaPad U۱۱۰ تنها با یک پیکربندی ثابت عرضه می‌شود که فرایند خرید آن را راحت‌تر می‌کند اما مانع از سفارشی سازی کاربران برای دسترسی به امکانات بالاتر می‌شود.
هنگامیکه صحبت از عمر باتری می‌شود، Lenovo IdeaPad U۱۱۰ هم راضی‌کننده است هم ناامیدکننده. این به این دلیل است که Lenovo به همراه هر IdeaPad U۱۱۰ دو باتری ارائه داده است: یک باتری چهار سلولی که در تست تخلیه باتری ۱ ساعت و ۲۷ دقیقه دوام آورد و یک باتری هفت سلولی که تقریبا ۳ ساعت دوام آورد. البته باید متذکر شد که تست تخلیه باتری ما فشار بالایی بر روی باتری دارد، در نتیجه می‌توانید انتظار زمان بیشتری در هنگام استفاده معمولی داشته باشید. در حقیقت در هنگام استفاده معمولی با باتری توسعه یافته (هفت سلولی) حدود چهار ساعت توانستیم از این لپ‌تاپ استفاده کنیم. باتری چهارسلولی و سبک کاملا در قالب کیس لپ‌تاپ قرار می‌گیرد، در صورتیکه باتری هفت سلولی کمی حجم به عقب لپ‌تاپ اضافه می‌کند و به وزن آن نیز ۲۲۶ گرم می‌افزاید. به هر حال ما این کار Lenovo را تحسین می‌کنیم که به کاربران حق انتخاب داده تا بین عمر باتری یا راحتی در حمل و نقل خود تصمیم گیرنده باشند.
منبع : تراشه