شنبه, ۱۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 4 May, 2024
مجله ویستا

به احزاب باج نمی دهم


به احزاب باج نمی دهم
موضع گیری جدید محمود احمدی نژاد علیه احزاب، نارضایتی آنان را از رویکرد دولت نهم مقابل احزاب دوچندان کرد.
رییس جمهوری در سخنانی احزاب کشور را متهم به باج گیری و زیاده طلبی کرد. احمدی نژاد در همایش طلاب مبلغ ماه رمضان با تاکید بر این که یکی از مهم ترین کارهای دولت آزادسازی بوده است، گفت: "یکی از آزادسازی های دولت این بود که نظام اجرایی کشور را از قید مطالبات پایان ناپذیر احزاب رها کرد، این دولت هیچ نیازی به حزب ندارد و من یک ریال هم به آن ها باج نداده و تا آخر هم نخواهم داد، دولت تلاش کرده تا مردم را از اسارت عده ای که خود را مالک این مردم می دانند رها کند."
رییس جمهوری در حالی در سخنان جدید خود به نارضایتی احزاب از رویه دولت اصول گرا در برابر احزاب دامن زد که فعالان سیاسی و صاحب نظران در این حوزه معتقدند کشور از نبود پایگاه قوی تحزب رنج می برد و عدم اعتماد مردم به احزاب که طی سال های قبل از پیروزی انقلاب به دست آمده است مانع از پیشرفت برنامه های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی کشور طبق اصول و برنامه می شود.
پیشتر نیز برخی از اعضای کابینه احمدی نژاد از لزوم جایگزین شدن مساجد و پایگاه های بسیج به جای احزاب خبر داده بودند که با واکنش منفی فعالان سیاسی روبرو شده بود. به اعتقاد برخی صاحبنظران دولت نهم مایل نیست از جدیدترین دستاوردهای علمی بشر استفاده کند. به اعتقاد این گروه، کارکرد احزاب کاملا با مسجد متفاوت است. در احزاب مردم سازماندهی می شوند تا بتوانند حقوق خود را از دولتمردان بستانند و آنان را وادار به پاسخگویی کنند.
شایان ذکر است محمود احمدی نژاد عضو شورای مرکزی حزب ایثارگران انقلاب اسلامی است و از مسوولان ائتلاف آبادگران ایران اسلامی نیز بوده است. او همچنین سابقه عضویت در سازمان بسیج اساتید را نیز دارد.
● پاسخ تند دبیر کل موتلفه به احمدی نژاد
به دنبال اظهارات اخیر احمدی نژاد علیه احزاب سیاسی و متهم کردن آنها به باج خواهی این گمانه زنی در رسانه ها و افکار عمومی شکل گرفت که کدام حزب از دولت نهم باج خواهی کرده است. در حالی که اساسا احزاب اصلاح طلب هیچ ارتباطی با دولت نهم ندارند آیا می توان آنها را متهم کرد یا منظور رئیس جمهور احزاب سنتی اصولگرایان بود؟ در همین راستا محمدنبی حبیبی، دبیر کل حزب موتلفه اسلامی از رییس جمهوری و مسوولان اجرایی دعوت کرد تا قضاوت مناسب تری از احزاب را برای خود تعریف کنند.
دبیر کل حزب موتلفه در واکنش به اظهارات اخیر محمود احمدی نژاد مبنی بر این که دولت نهم نظام اجرایی کشور را از قید مطالبات پایان ناپذیر احزاب رها کرد و این دولت یک ریال هم به احزاب باج نداده و تا آخر هم نخواهد داد، گفت: "حزب موتلفه در مقابل اظهارات جدید احمدی نژاد یک سوال مطرح می کند و آن این است که دولت نهم آن یک مطالبه یا باجی را که حزب موتلفه اسلامی با سابقه ۴۴ ساله مبارزه و حضور در صحنه های قبل و پس از پیروزی انقلاب از این دولت یا دولت های قبلی داشته است را اعلام کند، اگر چنین ادعایی واقعیت داشت ما اظهارات رییس جمهوری را قبول می کنیم اما در غیر این صورت که قطعا هم همین طور است وی و مسوولان اجرایی را دعوت می کنیم قضاوت مناسب تری از احزاب برای خود تعریف کنند." حبیبی در پاسخ به این که "آیا تاکنون احزاب مطالبات پایان ناپذیری از دولت ها داشته اند، یا از آن ها باج گرفته اند"، گفت:"ما وکیل مدافع همه احزاب نیستیم، اما این صفت هایی را که شخص رییس جمهوری بدون یک استثنا اعلام کرده اند درباره حزب موتلفه قبول نمی کنیم." وی با بیان این که من به عنوان دبیرکل از موتلفه دفاع می کنم افزود:"در این جایگاه موتلفه تنها در دفاع از حزب خود اعلام می کند که هیچ یک از اتهام های گفته شده از سوی رییس جمهوری را درباره این حزب وارد نمی داند." دبیرکل موتلفه با تاکید بر این که "احمدی نژاد مشخص کند این صحبت ها را خطاب به کدام حزب گفته است"، ادامه داد:"دولت نهم خود باید پاسخگوی این اظهارات باشد و ما به عنوان حزب موتلفه تاکید می کنیم این اتهامات در رابطه با موتلفه حتی نزدیک به صحت هم نیست."
● شیرزاد: این فضا دامن گیر دولت خواهد شد
از سوی دیگر احمد شیرزاد عضو شورای مرکزی حزب مشارکت در واکنش به اظهارات احمدی نژاد گفت:"این اولین بار نیست که آقای رییس جمهوری با جملات کلی دیگران را محکوم و متهم می کند و سعی دارد در چهره کسی که می خواهد منافع مردم را از چنگال ظالمانی که روی آن چنگ انداخته اند در آورد، ظاهر شود."
شیرزاد با بیان این که "رییس جمهوری باید مشخص کند کدام یک از احزاب از دولت باج می خواهند یا مطالبات دارند"، ادامه داد:"احمدی نژاد باید اسم و رسم این احزاب را مشخص کند، چرا که ما احزاب زیادی داریم که وزارت کشور همین دولت به آن ها مجوز فعالیت داده و آن ها را به رسمیت شناخته است."
وی تاکید کرد:"خانه احزاب باید خیلی سریع جلسه ای تشکیل دهد و طی آن از رییس جمهوری بخواهد حزب باج خواه را معرفی کند تا همه احزاب آن را طرد کنیم."
شیرزاد گفت:"اظهارات جدید احمدی نژاد در شرایطی که احزاب کشور با وجود تنگناهای بسیار قصد دارند فضای پرنشاطی را ایجاد کنند و از آبروی نظام دفاع کنند، جفای بزرگی به آنهاست به ویژه احزابی که در انتخابات به پیروزی احمدی نژاد کمک کردند و از حامیان او محسوب می شوند."
عضو شورای مرکزی مشارکت با تاکید بر این که "سخنان اخیر احمدی نژاد فرمایشات بسیار غلطی است"، افزود:"اگر دولت این چنین دچار غرور شده که به احزاب همراه و منتقدش توهین می کند باید پیش بینی کرد که در آینده تنها فرصت طلبان کنار این دولت حضور خواهند داشت; چرا که هر دولت آینده نگری به احزاب موافق و مخالف خود نیازمند است."
وی در ادامه با اشاره به این گفته "احمدی نژاد که دولت تلاش خواهد کرد تا مردم را از اسارت عده ای که خود را مالک مردم می دانند رها کند،" افزود:"اگر شخص رییس جمهوری قبول دارد که در کشور نظام انتخاباتی وجود دارد و هرکس برای برعهده گرفتن سمت های اصلی اجرایی به رای مردم نیاز دارد پس در چنین شرایطی وی قصد دارد مردم را از چه اسارتی آزاد کند و اگر معتقد است مردم اسیر هستند پس خود ایشان چگونه در این نظام بالا آمده است."
● قائم مقام حزب اعتماد ملی: متاسفم
رسول منتجب نیا قائم مقام حزب اعتماد ملی در واکنش به اظهارات اخیر محمود احمدی نژاد گفت: من متاسفم که آقای رییس جمهور نمی داند مسوولیت را در نظام جمهوری اسلامی و ۲۷ سال پس از پیروزی انقلاب و پشت سر گذاشتن ده ها سال تجربه به عهده گرفته است. ظاهرا ایشان فراموش کرده که قانون اساسی میثاق ملی این نظام است، امام خمینی (ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی است و... ظاهرا برخی از وزرا یا معاونین وزرا هم این نکته را نمی دانند یا فراموش کرده اند یا تجاهل می کنند. گاهی حتی برخلاف نظر بنیانگذار جمهوری اسلامی، نام نظام را تغییر می دهند و از حکومت اسلامی استفاده می کنند و گاه با آنچه در میثاق ملی به صراحت آمده به شدت مقابله می کند که مقابله با احزاب مصداق این اقدام است...
از آقای رییس جمهور می خواهم یک بار مرور کنند ببینند این قوانین پس از پیروزی انقلاب و در زمان حیات امام (ره) تصویب شده یا در زمان حکومت طاغوت؟ پیشنهاد می کنم ایشان و مسوولان دیگر فرمایشات امام (ره)، مقام معظم رهبری و دیگر مسوولان تراز اول را در خصوص احزاب مطالعه کنند. در جایی که شهید بهشتی این چنین اظهار کرده است که حزب معبد من است چگونه چنین اظهاراتی توجیه می شود؟... به اعتقاد من، آقایان یا معنای حزب را نمی دانند یا خیالی در سر دارند که با تحزب مقابله می کنند که البته بعید می دانم این معنا را ندانند.
● رئیس جمهور به سند چشم انداز علاقه ای ندارد
سیدحسین موسوی تبریزی رئیس خانه احزاب نیز گفت: من معتقدم آقای رییس جمهور خیلی به برنامه چهارم و چشم انداز ۲۰ ساله علاقه ندارد و حتی از این چشم انداز - برخلاف شعارهای مطرح شده - عقب تر است، اما از آنجا که مهمترین کار احزاب نقد علمی و بررسی عملکرد دولت ها براساس آمار و ارقام است و احزاب ایراد علمی می گیرند، بنابراین برخی مسوولان نمی توانند این انتقادها را برتابند، به دلیل همان بی برنامگی در کارهایشان. هنر دولت این نیست که پول نفت را بی برنامه خرج کند، بلکه هنرش این است که با برنامه حساب شده این درآمد را به بهره وری صحیح برساند.
● اصولگرایان درگیر شدند
در ادامه جنگ لفظی و درگیریهای شدید جریان موسوم به اصولگرا، یک فعال سیاسی این جریان در گفت و گویی اعلام کرد: "اتحاد معنی اش این نیست که چهار، پنج نفر جمع شوند و تصمیم بگیرند و انتظار داشته باشند که بقیه بگویند چشم. اتحاد به معنای ۲+ ۳ ، ۴+ ۶ و... نیست اتحاد ملی یعنی اینکه همه دلسوزان نظام همه خادمان ملت و عاشقان ولایت باید جمع شوند و منشور باید مورد تایید همه گروه های نظام قرار بگیرد نه اینکه ۵، ۶ نفر تصمیم بگیرند و ۷۰میلیون نفر به آن گردن بنهند. چنین چیزی منشور نیروهای ارزشی نمی تواند قرار بگیرد اینها همان دیکته کردن منشور اجباری است. نیروهای اصولگرا هم باید آن منیت و کبر با دیگر نیروهای ارزشی را بگذارند کنار. فکر نکنند که هر تصمیمی که مجموعه اصولگرایان می گیرند وحی منزل است. "
این در حالی است که منابع خبری ازبروز اختلافات شدید در جبهه اصولگرایان و تشکیل جبهه های جدید خبر می دهند. جبهه اصولگرایان مستقل از جمله جبهه هایی است که با محوریت فراکسیون اصولگرایان منتقد دولت در مجلس تشکیل می شود و چهره هایی چون عماد افروغ، خوش چهره و ابوطالب نقش محوری آنرا بر عهده دارند. احتمالا اصولگرایان اصلاح طلب نیز با همین جبهه کار می کنند. جبهه اتحاد ملی نیز متشکل از حامیان محسن رضایی است که قصد همکاری با حامیان دولت را ندارد. گفته می شود به زودی جبهه متحد اصولگرایان به جبهه اصولگرایان حامی دولت تغییر نام خواهد داد.
منبع : روزنامه مردم سالاری