سه شنبه, ۱۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 7 May, 2024
مجله ویستا


تکنولوژی زیتون و فرآورده‌های آن: شرایط کاشت و احداث باغ، روش‌های برداشت، ارزش غذایی میوه و روغن زیتون ...


تاریخ نشر : ۸۴۱۰۲۵
تیراژ : ۲۰۰۰
تعداد صفحه : ۳۰۶
نوبت چاپ : ۱
شابک : ۹۶۴-۶۸۳۲-۷۹-۲
رده دیویی : ۶۶۴.۸۰۴۶۳
نوع اثر : تالیف
زبان کتاب : فارسی
قطع : وزیری
جلد : شومیز
محل نشر : تهران
نویسنده : مقصودی - شهرام

در این کتاب، مسائل زراعی، غذایی، دارویی، شیمیایی، و تغذیه‌ای میوه و روغن زیتون بررسی گردیده است. بر این اساس، نخست، تاریخچه، جایگاه تولید، و مصرف میوه و روغن زیتون در جهان و ایران و نیز ارزش غذایی، دارویی، و صنعتی، خصوصیات، ارقام، شرایط اقلیمی کاشت و روش احداث باغ زیتون و آفات آن توضیح داده شده و سپس به ترکیب میوه‌ زیتون و تغییرات فیزیولوژیک آن در طی رسیدن، باردهی، زمان مناسب چیدن و روش‌های مختلف برداشت اعم از سنتی و مکانیزه اشاراتی شده است. نیز عملیات پس از برداشت، تکنولوژی استخراج روغن زیتون و شرایط بسته‌بندی، نگهداری و برچسب‌گذاری آن بیان گردیده، هم‌چنین اطلاعاتی در باب ترکیبات روغن زیتون کیفیت روغن زیتون و عوامل موثر بر آن، طبقه‌بندی و ویژگی‌های انواع روغن زیتون بر اساس استانداردهای جهانی و ملی و نیز آزمایش‌های تعیین خواص، تقلبات و کیفیت روغن زیتون مطرح شده است. افزون بر این، اصول فراورش کنسرو زیتون و تولید انواع کنسرو زیتون در جهان و ایران و روش‌های آزمون آن تشریح گردیده و در پایان خواص زیتون در پیش‌گیری از بیماری‌های قلبی و عروقی، کاهش کلسترول، قند، و فشار خون به همراه 70 نسخه‌ی شفابخش بازگو شده است.