پنجشنبه, ۲۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 16 May, 2024
مجله ویستا

جنگ غزه، جرقه‌ای‌ست برای افروختن «جنگ بزرگ»


جنگ غزه، جرقه‌ای‌ست برای افروختن «جنگ بزرگ»
جنگنده‌های "اف۱۶ "رژیم صهیونیستی به صورت هم‌زمان ، پایگاههای نظامی و غیرنظامی حماس از شمال غزه تا جنوب را هدف قرار دادند و طی آن بیش از صدها نفر شهید و مجروح شدند.
امروز همچنان حملات هوایی ادامه یافت و تعداد کشته‌ها و مجروحان به بیش از هزار نفر رسیده است که بسیاری از آنان را کودکان و زنان و مردم عادی تشکیل می‌دهند.
عامل و دست نشانده بی‌پروای ابر امپریالیسم جهانی، با ددمنشی کامل دست به کشتار مردمی زده است که عملا آنان را در زندانی با گنجایش بیش از یک و نیم میلیون نفر محبوس کرده و ارتباط آنان را با دنیای خارج قطع کرده است تا جایی که این فلسطینیان در محاصره قرار گرفته، دیگر از حداقل‌ امکانات زیست محروم شده‌‌اند.
اسرائیلیان به بهانه‌ی موشک‌پراکنی‌هایی به داخل خاک خود، زمینه و افکار عمومی متوسط اندیشان مردم خود و دیگر رهبران معلوم‌الحال منطقه را جلب کردند و با یک برنامه‌ی حساب شده، به دستور امریکا، برای شعله‌ور ساختن جنگی بزرگ، نقطه‌ی ضعفی را که از دیرباز زیر سر داشتند، آماده سازی کردند و شعله‌ی کوچکی از آتش جنگی به وسعت منطقه غزه‌ی فلسطین به‌راه انداختند تا شاید شرایطی فراهم شود که بتوان آن را به جنگی بزرگ در ابعاد حداقل منطقه‌ی خاورمیانه تبدیل کنند، تا در پس آن بتوانند با این بحران خفه‌کننده‌ی عالمگیر شده‌ی جهان سرمایه‌داری مقابله کرده و از آن جان به‌سلامت بیرون برند.
وقتی قیمت نفت که با بورس‌بازی و به‌طور بادکنکی به بشکه‌ای ۱۷۴ دلار رسیده بود و اکنون پس از مدتی بسیار کوتاه با نمودار شدن جرقه‌های این بحران، به بشکه‌ای ۳۵ دلار کاهش پیدا کرده است... وقتی ۷۵۰ میلیارد دلار از طرف آمریکا به کلان سرمایه‌داران شارژدهی می‌شود و بحران خم به ابرویش نمی‌افتد... وقتی کمپانی‌های اتومبیل سازی این ابر چپاولگر جهانی، با هواپیما و سپس با اسب و گاری به کنگره می‌روند و از کیسه‌ی مردم طلب گدایی می‌کنند... وقتی دولت‌های دیگر کشورهای ریز و درشت درهم‌می‌لولند و در پس نشست‌های پی در پی، آنان نیز درب صندوق‌های میلیاردی را از حساب مردم به حساب کمپانی‌ها باز می‌گشایند... وقتی همه‌ی این کارهای مذبوهانه ره به جایی نمی‌برد، سرانجام لازم می‌آید تا باز هم به سراغ ضعیف‌ترین حلقه‌ها روند و کلید نهایی نجات از بحران را در آن مناطق بیابند تا باشد که این ضعیف‌ترین حلقه، جرقه‌ای باشد برای یک جنگ و کشتار بزرگ، تا مصرف را ضروری سازد و تولید جان تازه بگیرد و انحصارها، دست به تقسیمات تازه‌ی غنایم بزنند و به ملت‌های هدف تحمیل و تفهیم کنند که سهم آنان چیزی جز بندگی و بردگی نیست.
در شرایط کنونی، هدف از تهاجم به غزه را نباید سرسری گرفت. باید نسبت به حیله‌های سوپر انحصارگران جهانی، غافل نماند. آنان به شدت به یک جنگ بزرگ نیاز دارند تا جهت حرکت انبوه رو به رشد بیکاران عاصی خود را که می‌رود کلیت نظام سرمایه‌داری را خدشه‌پذیر سازند، منحرف نموده و با شعله‌ور ساختن جنگی بزرگ که از سال‌ها قبل به‌دنبال بهانه‌سازی‌های لازمه از قبیل تروریسم، مساله‌ی اتمی کره‌ی شمالی، سوریه، مساله‌ی پایان ناپذیر فلسطین، حزب‌الله لبنان، غنی سازی ایران و... که البته هر یک از آنان را برای تهاجم احتمالی در شرایط لازم در آب‌نمک خوابانده‌اند تا در وقت مناسب با افروختن یک جرقه‌ی تحریک کننده‌، آماده ترین آن‌ها را که بهتر در دام افتد را انتخاب کرده، هدف شومشان را جامه‌ عمل بپوشانند.
امروز قرعه به نام حماس و غزه است تا به هر بهانه‌ای از آتوی به دست آمده استفاده کنند و با کشتار مردم بی‌دفاع، و خاک و خون کشیدن زنان و کودکان و نابودی همه‌ی تاسیسات... وسایل لازم برای تحریک افکار عمومی ملل منطقه‌ی خاورمیانه را به حداکثر و غیر قابل تحمل برسانند و شرایط ناگزیری ایجاد نمایند تا یکی از دیگر اهداف از قبل تعیین شده، نشانه‌ای افراطی از خود بروز دهد تا جنگ بزرگ به عین درآید. تردید نباید کرد که تا کنون امپریالیسم بدون تجاوز به کشورها و جنگ حیات نداشته است، اما باید هوشیار بود که به خصوص برای نجات از بحران‌های ادواری بزرگ، در ذات و خصلت طبیعی‌اش، برافروختن جنگ‌های بزرگ است.
تردید نباید کرد که بخشی از مبارزه‌ی آگاهانه و هوشمندانه‌ی دولت‌ها و مردم آگاه جهان این است که بستر لازم و بهانه‌ی مورد نیاز این غارتگران رو به اضمحلال را در اختیارشان نگذارند. باید از تمام اهرم‌های موجود که بزرگ‌ترین آن‌ها، نفرت همه‌ی مردمان جهان از جنگ و کشتار و ویرانی است، که این مهم‌ترین سلاح محسوب می‌شود، برای جلوگیری از افروخته شدن یک جنگ منطقه‌ای بزرگ جلوگیری نمود. باید تمام افکار عمومی مردمان جهان را بسیج کرد و اجازه نداد که بهای بحران حاکم بر جهان فاسد سرمایه‌داری را توده‌های محروم و عقب نگه‌داشته شده‌ی خاورمیانه و زحمتکشان آمریکایی و اروپایی بپردازند.
شک نباید کرد که ابر سرمایه‌داران از جنگ عالمگیر جهانی اجتناب می‌کنند و نیک می‌دانند که افروخته شدن چنان جنگی گونه‌ای خواهد بود که کره‌ی زمین را از مدارش منحرف خواهد کرد و همه چیز و همه کس را نیست و نابود خواهد ساخت. پس اگر چنین است، نباید تردید کرد که امپریالیسم، برای برون‌رفت از بحران موجود در صدد شعله‌ور ساختن یک جنگ بزرگ منطقه‌ای است که البته کاری به دیگر قدرت‌های بزرگ مانند روسیه و چین نخواهد داشت! و البته آنان نیز در عمل و منطقا خود را درگیر یک نابودی دسته جمعی نخواهند کرد. پس می‌ماند بلعیدن طعمه‌هایی که در دستور کار دارند.
روشن است که این کشورهای هدف که عملا برای امپریالیسم به مثابه طعمه‌های کم ضرر ، اما نجات دهنده‌ی بحران بزرگ خواهند بود، در شرف غلطیدن و گرفتار شدن در تله‌ی این جهان خواران هستند. این‌جاست که تمام صلح‌جویان و دولت‌های کاندید برای تهاجم باید دوصد چندان هشیار باشند و اجازه ندهند که جهت و مکان مبارزه در شرایط کنونی را ، امپریالیسم بحران زده‌ی رو به اضمحلال تعیین کند.
هادی پاکزاد
منبع : پایگاه اطلاع‌رسانی فرهنگ توسعه